Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w tkmaxx wpadła mi w ręce świetnie leżąca, jesienno-zimowa kurtka woskowana firmy Sterling. Nie znam wogóle tej marki, forum również milczy. Kurtka leży idealnie, kolor idealny ;) tylko jakoś nie potrafię się przekonać do woskowanej - czy ona po jakimś czasie wygląda jednolicie, czy cały czas ma ona jakby "połamaną" fakturę? Ktoś zna tą markę? Cenowo zjazd z 450GBP na 500 zł.

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiek_W napisał:

Dzisiaj w tkmaxx wpadła mi w ręce świetnie leżąca, jesienno-zimowa kurtka woskowana firmy Sterling. Nie znam wogóle tej marki, forum również milczy. Kurtka leży idealnie, kolor idealny ;) tylko jakoś nie potrafię się przekonać do woskowanej - czy ona po jakimś czasie wygląda jednolicie, czy cały czas ma ona jakby "połamaną" fakturę? Ktoś zna tą markę? Cenowo zjazd z 450GBP na 500 zł.

Zaraz, zaraz, a czy nie jest to Barbour model Sterling z kolekcji Sama Heughana ? Może wrzuć jakieś zdjęcie metki ?

Niezależnie od powyższego sam Barbour (pewnie inne firmy też) ma przynajmniej 4 różne rodzaje wosku i jedne łamią się mniej, a inne bardziej. Jeśli to jest to np. Dry Wax to ma on właśnie się tak połamać i nie zrobi się jednolity. Z kolei Sylkoil zużywa się najmniej co jest pożądane, bo kurtka dłużej wygląda jak nowa, a dla innych to wada bo nie robią się fajne wytarcia. 

Jestem bardzo ciekawy co znalazłeś :)

Opublikowano
22 godziny temu, Kamil1987 napisał:

Zaraz, zaraz, a czy nie jest to Barbour model Sterling z kolekcji Sama Heughana ? Może wrzuć jakieś zdjęcie metki ?

Niezależnie od powyższego sam Barbour (pewnie inne firmy też) ma przynajmniej 4 różne rodzaje wosku i jedne łamią się mniej, a inne bardziej. Jeśli to jest to np. Dry Wax to ma on właśnie się tak połamać i nie zrobi się jednolity. Z kolei Sylkoil zużywa się najmniej co jest pożądane, bo kurtka dłużej wygląda jak nowa, a dla innych to wada bo nie robią się fajne wytarcia. 

Jestem bardzo ciekawy co znalazłeś :)

Taka, oo. 

IMG_20180214_194826.jpg

IMG_20180214_194800.jpg

IMG_20180214_194846.jpg

• Like 1
Opublikowano

Czy będzie ktoś tak miły i podpowie gdzie można znaleźć formalne koszule i płaszcze (inne części garderoby też mile widziane) dla osób mierzących 210 cm wzrostu?

Opublikowano
18 godzin temu, Harth napisał:

Panowie,
Zastanawiam się nad kupnem butów dla żony marki Patrizia Pepe. Co prawda to buty damskie, ale może coś wiecie na temat tego producenta.

Butikowa, modowa marka, więc przełożenie cena - jakość może być bardzo różne, nie sugerowałbym się wysoką ceną pierwotną, a ze zdjęcia trudno wyrokować.

Na podstawie ich ubrań strzelałbym, że warta uwagi raczej w outletach i raczej w niższych cenach

Opublikowano

Ja kupiłem sporo świetnych krawatów na Allegro - kupowałem używki w bardzo dobrym stanie, znanych (ale w wąskim kręgu, czyli nieznanych laikom) firm włoskich, francuskich i niemieckich. Niestety, najlepsi sprzedawcy zniknęli z Allegro już jakiś czas temu. Może się przestało opłacać albo ich skarbówka ścignęła :)

Opublikowano
7 godzin temu, Blochu napisał:

Co myślicie o tym sprzedawcy?

https://allegro.pl/uzytkownik/dandyoutlet?order=m

Krawaty takich marek jak CT, Gant i Ralph Lauren po 1/5 ceny rynkowej. 

Przy okazji: Krawaty do 100 zł oprócz Republic of Ties gdzie szukać? Warte coś uwagi w regularnych cenach czy raczej celowane wyprzedaże lub nieszczęsny TK-Maxx?

Mam stąd jeden jedwabny krawat CT w granatowy PoW i jestem zadowolony, przyszedł ze wszystkimi metkami i w opakowaniu 

• Like 1
Opublikowano
4 hours ago, Wuj said:

Susu nie warte. Słabo się wiążą. EoE lub poszetka. 

Początkowo celowałem w poszetkę.com, ale nic nie dla siebie  znalazłem w budżecie.
Dzięki za opinię!

Opublikowano

Panowie,

czy istnieje jakiś sposób na zniwelowanie zagięć na krawacie w miejscu węzła? Myślałem o lekkim przeprasowaniu przez warstwę materiału, ale nie wiem, czy przyniesie to jakikolwiek efekt (materiał to szantung, z grenadyną pewnie nie zaryzykowałbym).

Dobrego dnia bądź nocy,

Dawid

Opublikowano

A.D. 2016 kupiłem dwie pary Levisów. Po +-roku obie wyglądają tak (dla porównania para piętnastoletnia)

f7dd55e30872c01238f8cc53e4e16911.jpg
205f1bea4a267176bbc00974bc3990ba.jpg

Obie reklamowane, obie reklamacje odrzucone. Jest sens walczyć czy lepiej dać sobie spokój?

• Like 1