Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, lubo69 napisał:

I w ogóle czy płaszcz w takim kolorze nie kojarzy się nieco z czasami minionymi?

W zeszłym roku można było zaobserwować duży powrót camelowych płaszczy. Wg mnie piękny kolor, wbrew pozorom bardzo uniwersalny i nie przywołuje wspomnień minionych czasów;-)

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Ja mam monaco, jestem zadowolony. Dobre, mięsiste, dwuskrętna bawełna. Brakuje tylko innych kolorów :)

Koszule Bytom za 100 zł to inna "klasa" i tych nie lubię.

A, jedna uwaga. Nie kupuj w Bytomiu za cenę nominalną, czekaj na promocję 2 koszule za 300 zł, sa dość czesto, czasem nazywa się to "druga koszula za 50" ale i tak każdy wie o co chodzi :)
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie,

potrzebuje pomocy, zakupiłem dzisiaj buty Berwicka 1707 w KB i mam teraz wątpliwości. To był mój pierwszy zakup butów GYW.
Czy przy dobrze układają się przy sznurowadłach? Mam wysokie podbicie, sprzedawca zapewniał że but leży dobrze a ten element powinien się rozejść i będzie wyglądać dobrze.Wiem że są nowe i się rozejdzie skóra ale wole być pewny niżeli później mam wyglądać co najmniej śmiesznie w takich butach.

Z góry dziękuje za podpowiedź.

IMG_3762.JPG

IMG_3763.JPG

Opublikowano

Mi w KB polecili za małe buty, żałuję że się posłuchałem, no ale to był mój pierwszy zakup. Już pal licho nieschodzącą się przyszwę, ale dwie godziny to max jaki mogę w nich spędzić

Opublikowano

To jest tzw. "rozwarcie na dwa palce" (spotykane także w innych sytuacjach;-)) i jako takie słusznie budzi Twój niepokój. Przyszwa się trochę zejdzie, ale oba skrzydła raczej nie zetkną się ze sobą przy takim podbiciu.

Jeżeli buty są wygodne i nie spadają (wyglądają jakby były kiepsko zawiązane?) to zostaw i się nie przejmuj.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Powiedzieć, że są za wąskie to jakby nic nie powiedzieć. Proszę spójrz na swoje ostatnie zdjęcie o oceń grubość kostki i nienaturalnie opiętej stopy. Następnie pomyśl czy warto męczyć stopy jak młoda Chinka na cesarskim dworze

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Rzeczywiście związałem je ciaśniej ale nadal trochę wygląda jakby baleron owijały od góry. Z wygodą to ciężko stwierdzić bo są sztywne i mocno czuć je na nodze. Mierzyłem  3110 ale odradzili mi je względu na zbyt duży luz w okolicach śródstopia. 

Opublikowano

@Zodiak buty ewidentnie za ciasne w podbiciu. Przyszwa zejdzie się trochę, ale do zamknięcia wiele jej brakuje (z reguły schodzi się nie więcej niż 0,5-1cm). Po załamaniach widać, że długość nawet trafiona, ale tęgość raczej nie. Odeślij, nie warto.
@Vaolin jak na chinosy, dla mnie długość okej.

• Oceniam pozytywnie 1