Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy produkty firmy Strellson (garnitur) są warte swojej wartości ?? Którą z firm byście polecali na zakup garnituru z wieszaka: Bytom, Vistula, Massimo Dutti oraz Strellson. Domyślam się, że być może żadna firma nie jest godna polecenia, ale będę musiał kupić jakiegoś z wieszaka a następnie u krawca modyfikować maksymalnie. Wybór padł na te firmy ze względu na miejsce zamieszkania (Częstochowa).

Pozdrawiam.

Opublikowano

Strelsson to typowa masówka/sieciówka. Nie wiem, jak z cenami.

Jeśli chodzi o garnitur, to jednym z najważniejszych kryteriów jest dopasowanie. To możesz sprawdzić tylko sam, zakładając garnitury i porównując dopasowanie. Dopiero po znalezieniu dobrze pasującego garnituru (z ew. uwzględnieniem prostych przeróbek u krawca) można się zastanawiać nad jakością i ceną.

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie, ale nie chce wirtualnej marki bez możliwości przymierzenia, albo zamawiać a później ''bawić się'' w zwroty. Żadna z tych marek nie jest w ogóle warta jakiegokolwiek zainteresowania ??

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeżeli znajdziesz odpowiedni dla siebie krój, to będzie warta zainteresowania. Dobrze jest wybrać garnitur z tkaniny renomowanego producenta (Vistula i Bytom bez problemu) i z rozsądną szerokością klap (czasami jest to problem u rodzimych producentów). Warto też czekać na okazje i wyprzedaże w przypadku naszych producentów. Rzecz z SuitSupply ma się tak, że za podobną cenę dostaniesz lepszy, ciekawszy produkt, dlatego tyle osób poleca tą firmę.

Opublikowano

W zasadzie już Ci odpowiedzieliśmy - jeżeli jesteś gotów wydać 1000-1500 PLN na garnitur jednej z marek, które wymieniłeś i uznasz, że dobrze na Tobie leży,

to każdy z powyższych wyborów będzie dla Ciebie równie zadowalający.

Ale nie spodziewaj się, że będziemy Cię utwierdzać w przekonaniu, że zrobiłeś dobry interes - wielokrotnie na tym forum mówiliśmy, że zakup garnituru, marek dostępnych

na polskim rynku w cenach regularnych takim interesem nie jest.   

Opublikowano

Panowie czym się różnią Yanki 272 od 432 oprócz ilości dziurek na sznórówki? Oba modele są na kopycie 915.

Chyba chodzi Ci o 272 i 433, model 432 mają ażurowanie. Jeżeli tak jest, to tak jak napisałeś modele 272 i 433 różnią się tylko ilością dziurek.

Opublikowano

Buty jakieś masz? :shock::?

jeszcze nie :)

Czy ma sens kupienie marynarki, która jest za szeroka pod pachami (mierząc na płasko) o 5 cm? Będzie to sensownie wyglądać po ingerencji krawca?

Jesteś pewien, że to tylko 10 cm w obwodzie klatki? jak pozostałe wymiary? - z moich doświadczń wynika, że przeróbki ponad jeden rozmiar są rzadko udane

Opublikowano

Ma ktoś marynarkę z materiału zwanego wool hemp (połączenie włókien wełny i konopi)?

Pewnie dla większości brzmi to bardzo abstrakcyjnie, ale SuSu sprzedaję marynarkę z tego materiału i zastanawiam się nad jego właściwościami.

http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C928.html?vpid=C92811

Przy okazji co o tej marynarce myślicie?

Mam letnią wersję - Hemp/Wool (czyli przewaga konopii). Ten sam krój, kolor beżowy. Jestem bardzo zadowolony. Otwarty splot, bardzo przewiewna i dobrze się układa na ciele. Jedynym minusem jest to, że gniecie się podobnie jak len. W tkaninie z przewagą wełny to nie powinno tak bardzo doskwierać.
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Problem jest taki że jestem bardzo szczupły - Zara i MD to właściwie co na mnie pasuje, marynarki SS trochę poza moim pułapem cenowym.

EDIT: może idąc za ciosem: http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/marynarki/be%C5%BCowa-teksturowana-marynarka-c680503p6199699.html?colorId=710&categoryNav=680503tutaj już inna cena, jednak zastanawia mnie kolor, czy jodełka nie byłaby bardziej uniwersalna, zwłaszcza na sezon jesien-zima?