Skocz do zawartości

Camiceria Olga Milano

p_b

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 6 months later...
  • 6 months later...

W lipcu będę na urlopie w Mediolanie i chcę zajść do Camiceria Olga. Czy ktoś chciałby żebym przy okazji zrobił czemuś zdjęcia, o coś zapytał itp?

Raczej nie przywiozę gotowych koszul do kraju, ale mogę zagadać czy zrobią nam grupowe zamówienie jeśli będą chętni na forum.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Zamówiłem ostatnio w Oldze serię koszul button-down wg wzoru kołnierzyka Spier&Mackay (model large Italian button-down).

Jest to model z długimi wyłogami i pięknym rollem, układa się świetnie zarówno bez krawata jak i ze zwisem.

Niestety ceny w S&M poszły w górę, a licząc dodatkowo nieuniknione opłaty celne zacząłem szukać alternatyw dla online MTM w Europie.

Kupiłem kilka tkanin koszulowych na Orlej i wysłałem je razem ze wzorcową koszulą S&M do skopiowania przez Olgę. 

Rezultat (koszula prosto z pudełka):

IMG_3473.thumb.jpeg.2748bc4bae903cf0fecaff2631ef7ba7.jpeg

Początkowo było trochę perturbacji - nie odwzorowali kształtu kołnierzyka tylko wydłużyli wyłogi, przez co gdy koszulę nosiłem z krawatem układał się brzydko przy najmniejszym ruchu głową. 

IMG_6981.thumb.jpeg.92ceb5114bc018b6b6917ff9e4ee4ecd.jpeg

IMG_6983.thumb.jpeg.7807425f5038363bbb6e425935a3ce2e.jpeg

Różnica pomiędzy ich zwyczajnym button-down (biała koszula) a profilem wg wzoru S&M (niebieska koszula):

IMG_6984.thumb.jpeg.37397e396d3acfc36db4e3f9bc7a26bd.jpeg

Cena za igłę wynosi 45 euro przy tym wzorze kołnierzyka.

Jeśli komuś się podoba to myślę, że można do nich napisać i powołać się na upierdliwego klienta z Polski ;) powinni widzieć o co chodzi.

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 3

• 3 weeks later...