Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Gość sancho

Rekomendowane odpowiedzi

Hm zakup białej lnianej poszetki jak najbardziej wchodzi w grę, będzie na przyszłość Rozejrzę się za nią.. krawat.. hmm mam ich dość sporo. Czarny/biały/niebieski/różowy (jednokolorowe cienkie, nie mam innej muchy ale mogę kupić zawsze - to jest akceptowalny koszt ). Padło na czarne oxfordy - trzeba zakupić, będę szukać, niestety gdybym miał więcej do wydania byłoby prościej.. trzeba kombinować w cenie a jakości. Zresztą, na jedną okazje wyrzucać tyle kasy nie ma sensu, tym bardziej żę nie będe tam najważniejszym gościem. 
https://www.recman.pl/poszetka-recman-pl-200.html - mam dokładnie taka, tyle że różowe przeszycie wokół a nie czerwone (chyba że kolory mi się sprały na ekranie monitora :D) Z tego dokładnie sklepu. Goździk masz na myśli kwiatek typowo? Nie jestem za.. ale może przypinka jakaś? Np. koloru srebrnego/białego czy jakiegokolwiek? 
Co do garnituru - nie posiadam granatowego.. ale wiem, że kiedyś by się przydał. Jednakże to kolejny wydatek w granicach minimum 500 zł za jakąkolwiek jakość, a do tego jeszcze buty i reszta.. może kiedyś. 

- Poszetka ujdzie, choć lepsza by była ręcznie wykończona, ale jak złożysz ją w TV fold, to ukryjesz różowe obszycie i będzie ok.
Krawaty, muchy - zrób zbiorcze zdjęcie - pomożemy
-Czarne oxfordy - dobry wybór (tylko nie pomyl z „oxfordkami” na Zalando). Mogą też być lotniki.Na pewno przydadzą się nie raz i nie będzie to zakup na jedną okazję. Nie oszczędzaj na butach.
- goździk (kwiatek typowo) - poważka, będzie super. Ale jeżeli będziesz się z nim źle czuć, to nie. Przypinka jest ok. ale moim zdaniem pod warunkiem,że jest wyrazem przynależności do czegoś, co ona symbolizuje.
- Nie kupuj nic na szybko. Moim zdaniem impreza firmowa to nie wesele. Idź w tym , co masz, niech to tylko wygląda schludnie i sensownie. Zbieraj fundusze i zacznij zakupy od porządnych butów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

7 minut temu, pablocito napisał:

- Poszetka ujdzie, choć lepsza by była ręcznie wykończona, ale jak złożysz ją w TV fold, to ukryjesz różowe obszycie i będzie ok.
Krawaty, muchy - zrób zbiorcze zdjęcie - pomożemy
-Czarne oxfordy - dobry wybór (tylko nie pomyl z „oxfordkami” na Zalandoemoji3.png). Mogą też być lotniki.Na pewno przydadzą się nie raz i nie będzie to zakup na jedną okazję. Nie oszczędzaj na butach.
- goździk (kwiatek typowo) - poważka, będzie super. Ale jeżeli będziesz się z nim źle czuć, to nie. Przypinka jest ok. ale moim zdaniem pod warunkiem,że jest wyrazem przynależności do czegoś, co ona symbolizuje.
- Nie kupuj nic na szybko. Moim zdaniem impreza firmowa to nie wesele. Idź w tym , co masz, niech to tylko wygląda schludnie i sensownie. Zbieraj fundusze i zacznij zakupy od porządnych butów.

Dzięki za podpowiedzi, może jutro uda mi się zrobić zdjęcie zbiorcze, teraz za późno i wrzucę. 

Zastanawiałem się nad butami - pierwotnie miały być oxfordy i brogsy, jednak wydaje mi się, że z racji pogody poszedł bym w oxfordy oraz sztyblety w kolorach brązu, a brogsy na wiosnę/lato, jakieś lepsze może.. co o tym sądzisz?

Zabawa Andrzejkowa już z mną :)

Koniec końców ubrałem na tą okazję granatową marynarkę Bytom i szare spodnie Recman:

5e066e22f3a4.jpg

a891ddbbe82e.jpg

Do tego szara poszetka i biała koszula, ale bez krawata... czyli z odrobiną luzu, ale w dalszym ciągu elegancko. Jak określiła moja małżonka byłem najlepiej ubranym mężczyzną na imprezie :). Dużą robotę zrobiła szara poszetka złożona metodą puff... swoją drogą w dalszym ciągu bardzo mało mężczyzn decyduje się na poszetkę (na 150 gości miało ją zaledwie kilku mężczyzn).

3 godziny temu, yourii napisał:

Udało mi się okazyjnie nabyć marynarkę GANT taką jak na załączonych zdjęciach. Jest to dość gruby materiał, mieszanka wełny+kaszmir+nylon. Z czym według Was można połączyć tą marynarkę, żeby wyszedł fajny zestaw?

Jest zawsze szansa, że powstanie kiedyś prequel/sequel The Fugitive albo US Marshals z Tommy Lee Jonesem, W takim wypadku producenci mogą potrzebować kostiumów dla Samuela Gerarda ,żeby go przebrać za bezdomnego/alkoholika/żebraka, you name it

Godzinę temu, pablocito napisał:

Dżizas, straszni jesteście . Zero litosciemoji1787.png. Spróbuj ze sztruksem, moleskinem w butelkowej zieleni, albo w rudym.

Chciałbym mieć jednego dolara za każdy komplement jaki dostałem od nieznajomych osób na ulicach/w metrze i innych miejscach ubrany w rudym sztruksie, a nosze tą kurtkę od kilkunastu lat (kurtka trochę młodsza ode mnie ,gdyż ma ok 50 lat)324505900_PC080035(2).thumb.JPG.1a39aebe97c395ce1342847aac6e816b.JPG1499640028_PC080036(2).thumb.JPG.e064656c39a40fed7652b4800bd52039.JPG1398292092_PC080033(2).thumb.JPG.3e58049c99ae7e9834c661dbb194cf8c.JPG*Wysłane z laptopa HP za pomocą palców i okularów do czytania za 99 centów

• Like 2

Panowie,

prośba o szybką konsultację czy zostawić marynarkę Turin od Milera. W cenie 499 pln na Black Friday wydała mi się fajną alternatywą do 2,5-3x droższych marynarek z SuSu, etc. Mimo, że wiem, że to nie jest już half canvas, to konstrukcja wydaje się lekka i fajna. Zdjęcia nie są super jakości, za co przepraszam + czasem lampa błyskowa coś prześwietliła. Spodnie, które akurat miałem na sobie są z nieco niższym stanem, niż zazwyczaj noszę do marynarki, więc trochę więcej może "wychodzić" spod poły marynarki.

Karczek do wpuszczenia widzę, jest dość mocno wystający, ale to nie fizyka kwantowa dla krawca. Rękawy wydają się ok, zastanawiają mnie plecy i ogólnie spasowanie w talii (+ efekt X przy guziku). Co myślicie?

Generalnie po operacji, którą musiałem przejść, odstawiłem sporty na 8 miesięcy, więc trochę mi się przytyło, ale boczki pójdą po nowym roku do likwidacji, więc docelowo powinna leżeć lepiej w talii (widzę po np. moim standardowym garniturze, który najczęściej noszę, że jest bardziej opięty, niż te 8-9 miesięcy temu).

Z góry dzięki za podpowiedzi!

1.JPG

2.JPG

P1060749.JPG

P1060751.JPG

P1060753.JPG

P1060755.JPG

P1060756.JPG