MateuszT. Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Goal, czarny kolor nie jest odpowiedni do casualu (zdaniem moim i zapewne większości forumowiczów). A ten skład jest naprawdę słaby, nie brałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Przyznaję, że od lat już jestem pod wrażeniem, jak koledzy po zdjęciach potafią ocenić, że marynarka jest centymetr czy dwa za duża w ramionach (notabene pewnie gdyby zrobić statystykę, to wyszłoby, że to najczęstsza wada prezentowanych tutaj marynarek). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Moim zdaniem garnitur leży naprawde dobrze jak na fazę przed poprawkami. Ja bym zostawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Marynarka wydaje się za obszerna w ramionach o rozmiarTen model trochę nie pasuje do sylwetki. Ramiona są ok, ale rękawy za ciasne (roluja się), dół za waski (widać jak z tyłu zaciąga się materiał). Jednocześnie coś złego dzieje się z tyłu przy pachach, nie potrafię ocenić co w kroju jest tego przyczyną. Nadmiar materiału, wszycie rękawów? Podejrzewam że o ile przód wydaje się ok to "czuć" te marynarkę i trzeba z nią walczyć przy pewnych ruchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Czy kształt klap w kamizelce ma jakieś znaczenie np. jedna jest bardziej formalna? To samo w kwestii "szpiców" klap czasami są wykończone ostro, a czasami lekko zaokrąglone. Załączam zdjęcia dla zobrazowania o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZygKarcz Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Ostre szpice będę chyba bardziej formalne od zwykłych, a najbardziej kołnierz szalowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 [...], a najbardziej kołnierz szalowy? Nie. Klapy zamknięte są najbardziej formalne. Wystarczy spojrzeć na frak czy jaskółkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-a8242-52b3q Czy w taki zegarek nadaje sie do noszenia z paskami NATO? Zastanawiam sie czy czy nie bedzie zbyt formalny do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Nato najlepiej wygląda w zegarkach o sportowej linii, chyba że chcesz uzyskać efekt Daniela Wellingtona. Słabo. A na marginesie, w podobnej cenie możesz mieć dużo lepszy zegarek w tym stylu. Orient Bambino to ok 100 zł więcej, a o niebo lepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Primo: Orient ma od jakiegoś czasu 'dobrą prasę' - i dobrze, bo to nieźle wykonane zegarki za niewielkie pieniądze; nie zgadzam się jednak, ze są wiele lepsze od powyższej Adriatiki - jak się podoba to bierz! Secundo: Moim zdaniem nie ma przeciwwskazań do użycia nato do tego typu zegarka; takich pasków używano wiele lat wcześniej zanim powstała marka DW... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 @Jan M. Krawczyk czym uzasadniasz wybór orienta jak lepszy? Chodzi o jakość czy stylistykę? Żyłem w przekonaniu ze Adriatica to porządna, zegarkowa firma, czy sie myliłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 To nie tylko o dobrą prasę chodzi. Jeśli chodzi o stylistykę, która jest kwestią gustu, ta Adriatica nie wygląda źle. Orient w porównywalnych cenowo modelach ma równie, jak nie lepszą, stylistykę. Jednak przewaga jest w jakości wykonania i jakości mechanizmu. Jeśli zaś chodzi o nato, wiem. Ale raczej większość tak to odbierze. Nie pisałem nic o tym, że to ich innowacyjny pomysł. Tylko tyle, że to kiepski pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Zgadzam się z @Jan M. Krawczyk, i bez chwili zastanowienia brałbym orienta, choćby przez wzgląd na mechanizm automatyczny. Adriatica jest ładna, ale to chyba najniższa półka tego co można dostać jeżeli chodzi o szwajcarskie zegarki. Ale tak naprawdę wybierz ten który Ci się bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 A ronda 515 to szwajcarski mechanizm i też nie 'stanie' po miesiącu. Zakładam, iż pytając o konkretny zegarek, @Vaolin miał świadomość, że to kwarc. I mimo, iż sam nie mam żadnego (kwarca) to dopuszczam myśl, że są tacy dla których to lepsze rozwiązanie. A co do Orienta - wiem, że ma solidną jakość i podoba mi się stylistyka niektórych modeli,ale ja (z czasów szkolno-licealnych i ich 'patelni' - na załączonym obrazku) mam uraz do tej marki ... I dlatego, w tym konkretnym przypadku brałbym Adriatikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Oczywiście ze mam świadomość ze to kwarc, w tym budżecie nie ma co szukać dobrego automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Primo: Orient ma od jakiegoś czasu 'dobrą prasę' - i dobrze, bo to nieźle wykonane zegarki za niewielkie pieniądze; nie zgadzam się jednak, ze są wiele lepsze od powyższej Adriatiki - jak się podoba to bierz! Secundo: Moim zdaniem nie ma przeciwwskazań do użycia nato do tego typu zegarka; takich pasków używano wiele lat wcześniej zanim powstała marka DW... pobrane (1).jpgiYaKBxN.jpg Koval, wiesz może co to za model na pierwszym zdjęciu? Wygląda świetnie na tym pasku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba0 Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Witam Co sądzicie o załączonym garniturze? http://www.hugoboss.com/uk/regular-fit-jacket-in-new-wool-%27t-howard2%27/4021402591831.html Materiał: Loro Piana 100% Jedwab 150s, podszewka - 100% Cupro. Poszukuje eleganckiego klasycznego garnituru w kolorze granatowym. Mierzyłem i subiektywnie w dotyku jest super, ładnie leży choć wymaga kilku poprawek krawieckich. Tego typu garnitur chcę zakładać max kilkanaście razy do roku - głównie na imprezy, wesela i spotkania z ważnymi klientami. Moze jakieś alternatywy bo jest dość drogi w PL. Kosztuje ok 4k PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Chociażby tu:http://eu.suitsupply.com/pl/suits/la-spalla-niebieski-żabie-oczko/P4303.html?cgid=Suits&srule=PriceDescAle zaraz się dowiem, że przez internet nie i że za mało oficjalny... Ten HB kosztuje 4K a nie wygląda, natomiast SS nie kosztuje 4K a wygląda:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Proponuję jednak dopytać w sklepie. Co prawda przekierowanie jest z Suits/Silk and silk blend ale opis dotyczy wełnianej marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba0 Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Proponuję jednak dopytać w sklepie. Co prawda przekierowanie jest z Suits/Silk and silk blend ale w opis dotyczy wełnianej marynarki. materiał Virgin wool, Loro Piana 150s a nie jedwab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba0 Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Chociażby tu: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/la-spalla-niebieski-żabie-oczko/P4303.html?cgid=Suits&srule=PriceDesc Ale zaraz się dowiem, że przez internet nie i że za mało oficjalny... Ten HB kosztuje 4K a nie wygląda, natomiast SS nie kosztuje 4K a wygląda:-) wygląda ładnie. Pytanie czy szycie w żabie oczka nie zmniejsza "ekskluzywności" garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Koval, wiesz może co to za model na pierwszym zdjęciu? Wygląda świetnie na tym pasku! Niestety dokładnego oznaczenia modelu nie znam. Jeśli jesteś zainteresowany zakupem czegoś w tym stylu, proponuję śledzenie portali aukcyjnych - zdarzają się 'rodzynki': http://allegro.pl/unikatowa-omega-fab-suisse-15-jewels-lata-40-xx-w-i6008582787.html http://www.ebay.co.uk/itm/VINTAGE-OMEGA-30T2-PC-MENS-WATCH-from-1940s-/131737337262?hash=item1eac283dae:g:KB8AAOSwPc9W0IiO http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-rare-Omega-30T2-watch-2-tone-Star-dial-must-see-35mm-/252280056531?hash=item3abd102ad3:g:T4cAAOSwrklVdukw choć ceny bywają absurdalne... http://allegro.pl/omega-vintage-30-unikat-i6010051675.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba0 Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Witam - oto mój nowy nabytek - prosto z wieszaka. Czy marynarka z Waszej perspektywy wymaga przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Na podstawie tych zdjęć powiedziałbym, że można się obyć bez przeróbek, choć są drobne mankamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 A ja na podstawie tych samych zdjęć powiem, że marynarka wydaje się za szeroka w ramionach (zwłaszcza z tyłu) i zbyt krótka, a na to nie da się zbyt wiele poradzić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi