Kyle Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Do tweedów i krawatów w motyw zwierzęcy stworzona jest kratka tattersall. Da radę też gładka jasnoniebieska z bawełny oxford, myślę, że z bengal stripes też da się spasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Co myślicie o takim połączeniu? http://www.bytom.com.pl/plaszcze,plaszcz-banff-255-k-3898-20247-p http://www.markowski.fr/prince-jorge/boots/bottine-prince-jorge-bordeaux-5977.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Według mnie lepiej wyglądałyby bordowe buty do granatowego lub szarego płaszcza. Dlaczego? Idąc tropem idealnej koordynacji, do tych butów powinieneś mieć bordowe rękawiczki, które zleją się z płaszczem. Nie wiem, czy oglądałeś ten płaszcz na żywo, nie ma aż tak głębokie koloru jak na zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgadzam się z Tobą. Niestety sam na to nie wpadłem. Nie widziałem go na żywo tego płaszcza. Burgundowe trzewiki będą mniej uniwersalne niż brązowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Według mnie brązowe będą bardziej uniwersalne. Generalnie bordowe buty lepiej kupić jako kolejne pary. Pewnie zależy to od indywidualnego podejścia, ale ja np. nie założyłbym burgundowych butów i fioletowego krawata, mimo, że te 2 części garderoby są daleko od siebie. Do brązowych butów prawie wszystkie kolory pasują. Jeżeli to mają być Twoje pierwsze trzewiki to radziłbym brązowe. Bordowe możesz kupić np. niskie broguesy na grubszej podeszwie i masywniejszym kopycie. Będą jak znalazł na łagodniejsze, zimowe dni. Wracając na chwilę do płaszcza. W przypadku Bytomia kolory potrafią być w rzeczywistości inne niż na zdjęciach. Ten "problem" był już widoczny rok temu, przy okazji płaszczy. Sam chciałem kupić bordowy płaszcz, ale po odwiedzeniu sklepu zrezygnowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Gdzie widzicie płaszcz? To kurteczka niewiele dłuższa od marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 No nie wiem. Na oko wydaje się sięgać do połowy uda, chyba, że ktoś ma 200 cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Dziękuje Aron. Z tym płaszczem Bytomia to tak trochę na siłę. Po prostu nie znalazłem więcej niczego ciekawego. Generalnie ciężko znaleźć coś klasycznego bez żadnych udziwnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Jeszcze masz trochę czasu do zimy. W ostatnich 2 sezonach pojawiały się w Vistuli granatowe dyplomatki z linii Lantier (wełna + kaszmir 10%) z klapami w szpic, może i w tym roku będą. Zajrzyj jeszcze do Próchnika. W przypadku tych polskich marek warto czekać na promocje, które się często pojawiają, nie kupować od razu w cenie pierwotnej. Dobrze, kończmy, bo z porady kolorystycznej zrobi się poradnik zakupowy i nas administratorzy pogonią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Witam serdecznie, Zastanawiam się nad zakupem w SS garnituru. Z ciekawości spojrzałem na rozmiarówkę i niestety zauważyłem coś niepokojącego tzn. długość rękawów. Przy mojej klatce piersiowej 103cm mam problem z rękawami, tzn. wg ich rozpiski najmniejszy rozmiary to 105cm w klatce, ale przy rękawie 65/66cm. Koszule mam na 70cm, i robi się wtedy koło 4cm wystająca koszula, to chyba jest za dużo ? Czytałem, że powinno być 1-2cm. Dodam może, że do garnituru będzie koszula na spinki (czyt. że więcej rękawa może wystawać, żeby spinki uwydatnić). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Musisz założyć większy 'bufor' między wymiarami własnymi, a marynarki, więc co najmniej rozmiar więcej niż ten o którym piszesz. Poza tym, długość rękawa koszuli i marynarki to nie jest takie 0/1. Chociażby szerokość koszuli w barkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Oki, dzięki za uwagi, ale wymiary, które oni podają np. w klatce piersiowej to mierzyć w koszuli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 @Enzo777 - powtórzmy: wymiary na stronie SS to wymiary odzieży sprzedawanej. Koszula może mieć inne wymiary niż marynarka. Mam koszule luźniejsze i dopasowane - w większości przypadków upchnę z powodzeniem pod tą samą marynarkę, o ile ta jest w jedynym właściwym rozmiarze. Bez sensu odnosić się do wymiarów koszuli. Musisz zmierzyć marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Czyli, zmierzyć sobie jakąś marynarkę która na mnie dobrze leży (mając na sobie koszule garniturową) i zmierzyć ją centymetrem, tak ? I wtedy porównać otrzymany wynik z tabelą SS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Koszula nie ma tu nic do rzeczy. Lepiej zmierzyć marynarkę kładąc ją na płasko na przykład na stole. Pomiar na osobie może zaburzyć wynik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Oki, tak zrobię.... a co powiecie na to ... ostatnio byłem w Vistuli mierzyłem marynarkę 188/104 i za duża w klatce piersiowej, mierze 188/100 i jest ''oki'' (wg. mnie i sprzedawczyni). A klatkę zmierzyłem centymetrem krawieckim i mam ... 104cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Jeśli pasował "wg. sprzedawczyni" to "na pewno źle się dzieje" Polskie sieciówki są bardzo dalekie od zachowania przyzwoitości w wymiarowaniu wykrojów. W Vistuli wymiar odnosi się do gabarytów noszącego, ale to zupełna loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Według mnie nie można brać pod uwagę jednego wymiaru ciała. Były przykłady na forum, że ktoś miał 100 cm w klatce i brał marynarkę SuSu 46, ja mam 90 cm i też noszę 46 I co powiesz na to? Chodzi o proporcje ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Dodam, że zakładałem w tym samym rozmiarze Lantiera i już twierdziła podobnie jak ja, że fatalnie leży, a Vistula Red w miarę dobrze, oczywiście jak na wieszak, więc złego słowa nie mogę powiedzieć bo mogła wciskać droższą marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Jak to możliwe ?? Przecież to 10cm różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 ... Chodzi o proporcje ciała... ..I osobiste odczucia dotyczące dopasowania. Wielokrotnie zaskoczyły mnie kategoryczne stwierdzenia 'nosicieli' o idealnym dopasowaniu w kontekście pokazywanych efektów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Jak to możliwe ?? Przecież to 10cm różnicy Nie wiem Generalnie mam szersze ramiona w stosunku do całej budowy ciała. W rozmiar mniejszy nie zmieszczą mi się właśnie ramiona. ..I osobiste odczucia dotyczące dopasowania. Wielokrotnie zaskoczyły mnie kategoryczne stwierdzenia 'nosicieli' o idealnym dopasowaniu w kontekście pokazywanych efektów... Pewnie odczucia też. Akurat mi nie zdarzało się chyba napisać, że coś leży idealnie, ale w wątku "Co mam dziś na sobie" prezentowałem ubrania z SuSu i nie było uwag w kwestii dopasowania. Dlatego też wnioskuję, że liczy się cała budowa ciała, a nie jeden wymiar. Pewnie kolega, który ma 100 cm w klatce ma mniej luzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Mógłbyś napisać mniej więcej kiedy wrzucałeś do tego tematu zdjęcia tego garnituru, z chęcią zobaczę jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Wchodzisz w mój profil (kliknięcie na nick). Następnie z menu po lewej stronie wybierasz "Reputacja". Znajdziesz bardzo szybko, bo zauważysz zdjęcia. Nie zawsze było widać całą sylwetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Aha, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi