lubo69 Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 A teraz mam swoje pytanie, też zresztą dotyczące poniekąd Suit Supply. Czy nakładana brustasza (i zresztą pozostałe kieszenie też) - jak np. w tej marynarce: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C774.html?start=10&cgid=Jackets predestynują ją do wykorzystania _wyłącznie_ z chinosami lub jeansami, czy nada się ona także do wełnianych odd trousers z kantem? Widzę, że takie właśnie nosi model, ale mnie chodzi o look bardziej klasyczny, to jest bez rozwiązanych trzewików na dole zestawu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Nada się, nada. Akurat trzewiki są zawiązane. Jak nie trzewiki to skróć je i będziesz miał zwykłe derby z dziurkami lub np.: "norweskie z rozdzielonym paluchem" Szare flanelowe spodnie czemu nie. Może brązowe. Może z jakiejś innej wełny choć tu bym już patrzył na rzeczywistą marynarkę i fakturę tkaniny z jakiej jest wykonana. Jeśli chodzi Ci o bardziej "normalny" look to pozbył bym się tej kamizelki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Jeszcze jedno: Jaki kolor kaszkietu od Tomka Milera http://www.gentlemanschoice.pl/produkt/preorder-kaszkiet-z-harris-tweedu zamówić do takiego płaszcza: W rzeczywistości odrobinę ciemniejszy, raczej mleczna czekolada niż ubłocony wielbłąd:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Angus, ten zielony. Mam taki i IMO pasuje do każdego brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Hm, ten akurat ze wszystkich czterech najmniej mnie pociąga, wygląda IMO raczej leśno/myśliwsko, a płaszcz to chesterfield i będzie użytkowany zdecydowanie w warunkach miejskich. Taransay nie może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 W sumie racja, myślałem właśnie o pozamiejskim noszeniu, zasugerowałem się kolorem i fakturą płaszcza a nie zwróciłem uwagi na kształt klap. Taransay do miasta będzie lepszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Za 3Kzł to już można mieć inne propozycje... To gdzie jeszcze można sie rozejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Zależy od miasta, w tej cenie można już próbować szyć u krawca lub made to measure, ale na tym to ja się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charin Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Witam, potrzebuję porady - jak Waszym zdaniem leży ten garnitur? Coś do poprawy? http://s32.photobucket.com/user/charun/library/gg przepraszam za jakość zdjęć. pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Ciekawostka; jak rzadko - długość nogawek i rękawów moim zdaniem OK, natomiast w ramionach i pod pachami jest zbyt szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Zgoda - spodnie bardzo dobre, marynarka kwadratowa - brak talii (to się da skorygować) i brzydkie, zbyt szerokie ramiona (z tym ciężko będzie coś zrobić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Fałdę poznańską można byłoby także skorygować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Wytaliować i usunąć fałdę pod kołnierzem. Z ramion możnaby wyciągnąć trochę wypełnienia, ale to ryzykowna zabawa i może nie dać pożądanego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzkzk Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Podobnie jak kolega wyżej potrzebuję pomocy w ocenie Link do galerii: http://pokazywarka.pl/kphfch/ Przepraszam za jakość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Rękawy do skrócenia i zwężenia ale to nie problem, a plecy... sam widzisz jak wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzkzk Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 No widzę.. Ale mam problem ponieważ jestem dość szczupły i wszystko odstaje mi w talii. To jest 176/100/88 w sylwetce standardowej A Bytomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 No i masz odpowiedź - Bytom posiada również wersje slim. Ten sam rozmiar w sylwetce wyszczuplonej powinien sporo pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzkzk Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Przymierzałem, tylko wtedy na guziku marynarka się mocno naciagała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charin Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 Koval, mosze, constantin, Ingvar - dziękuję za komentarze. Starałem się wybrać "z wieszaka" taki garnitur, który będzie najlepiej leżał, więc liczyłem się z poprawkami. Niestety nie miałem czasu na MTM. Garnitur oczywiście zakupiony po lekturze forum, więc przy ocenie nogawek i rękawów wiedziałem czym się kierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Co sądzicie o tym? http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-bd2-02-33a-177-k-2553-12822-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Wygląda to ładnie, tylko nie za bardzo mam pomysł gdzie i z czym można coś takiego nosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 No właśnie, mi też się spodobała, po obejrzeniu na żywo będzie można wybrać kolor spodni (może fioletowe ). Pierwsza moja myśl to było na ślub/wesele jako gość, ale właśnie nie wiem czy nie jest to zbyt krzykliwe ubranie. Może na Sylwestra? Dlatego właśnie tutaj napisałem, w poszukiwaniu rad, czy jest to ubranie warte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 To próbuje naśladować marynarkę smokingową, ale nie ma jedwabnych kołnierzy. Wydaje mi się, że tylko na sylwestra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 ta marynarka to odpowiedź na potrzeby naszych rodzimych celebrytów - zobaczymy ją w wielu kreacjach, z trampkami, trepami i klapkami. Osobiście omijałbym szerokim łukiem i pozostał na etapie podziwiania jej osobliwej urody na stronie Bytomia. Inna sprawa, że tegoroczna kolekcja FW w kategorii garnitury wydaje się całkiem udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi