Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teraz mam swoje pytanie, też zresztą dotyczące poniekąd Suit Supply.

Czy nakładana brustasza (i zresztą pozostałe kieszenie też) - jak np. w tej marynarce:

http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C774.html?start=10&cgid=Jackets

predestynują ją do wykorzystania _wyłącznie_ z chinosami lub jeansami, czy nada się ona także do wełnianych odd trousers z kantem? Widzę, że takie właśnie nosi model, ale mnie chodzi o look bardziej klasyczny, to jest bez rozwiązanych trzewików na dole zestawu:-)

Opublikowano

Nada się, nada.

Akurat trzewiki są zawiązane. Jak nie trzewiki to skróć je i będziesz miał zwykłe derby z dziurkami :) lub np.: "norweskie z rozdzielonym paluchem"

Szare flanelowe spodnie czemu nie. Może brązowe. Może z jakiejś innej wełny choć tu bym już patrzył na rzeczywistą marynarkę i fakturę tkaniny z jakiej jest wykonana.

Jeśli chodzi Ci o bardziej "normalny" look to pozbył bym się tej kamizelki :D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hm, ten akurat ze wszystkich czterech najmniej mnie pociąga, wygląda IMO raczej leśno/myśliwsko, a płaszcz to chesterfield i będzie użytkowany zdecydowanie w warunkach miejskich. Taransay nie może być?

Opublikowano
Koval, mosze, constantin, Ingvar - dziękuję za komentarze. Starałem się wybrać "z wieszaka" taki garnitur, który będzie najlepiej leżał, więc liczyłem się z poprawkami. Niestety nie miałem czasu na MTM. Garnitur oczywiście zakupiony po lekturze forum, więc przy ocenie nogawek i rękawów wiedziałem czym się kierować :)

Opublikowano

No właśnie, mi też się spodobała, po obejrzeniu na żywo będzie można wybrać kolor spodni (może fioletowe :)). Pierwsza moja myśl to było na ślub/wesele jako gość, ale właśnie nie wiem czy nie jest to zbyt krzykliwe ubranie. Może na Sylwestra? Dlatego właśnie tutaj napisałem, w poszukiwaniu rad, czy jest to ubranie warte uwagi.

Opublikowano

ta marynarka to odpowiedź na potrzeby naszych rodzimych celebrytów - zobaczymy ją w wielu kreacjach, z trampkami, trepami i klapkami. Osobiście omijałbym szerokim łukiem i pozostał na etapie podziwiania jej osobliwej urody na stronie Bytomia. 

Inna sprawa, że tegoroczna kolekcja FW w kategorii garnitury wydaje się całkiem udana.