noSmialy Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Pytanie jest nieprecyzyjne. Jeśli pytasz o to, o ile maksymalnie kurczą się słabej jakości koszule, to - jak widać po wpisach kolegów użytkujących Lamberty czy H&M - nawet o te 8 cm (jeden z moich Lambertów po praniu ma rękawy tak dużo krótsze, że właściwie nie mogę go już nosić - nigdy więcej Lamberta). Jeśli natomiast pytasz o to, o ile POWINNA się maksymalnie skurczyć dobrej jakości koszula, to są to wartości minimalne, rzędu 1 cm. Dokładniej chodzi mi o to, o ile maksymalnie się skurczy koszula Miler i jeżeli się skurczy więcej, to zostanie uwzgledniona reklamacja? Oczywiście odpowiedzi na pytanie dotyczące maksymalnego skurczenia chciałem dostać od "Miler Spirits&Style", ale dzięki co do informacji o koszulach Lambert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Dokładniej chodzi mi o to, o ile maksymalnie się skurczy koszula Miler i jeżeli się skurczy więcej, to zostanie uwzgledniona reklamacja? Oczywiście odpowiedzi na pytanie dotyczące maksymalnego skurczenia chciałem dostać od "Miler Spirits&Style", ale dzięki co do informacji o koszulach Lambert Oczywiście jeżeli koszula się skurczy więcej, to reklamacja zostanie uznana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Lambert to bardzo dobre koszule , nie jest producentem tkaniny więc winni są tylko po części . Nie wiem też czy producent koszul testuje materiał zanim zacznie szyć , mam na myśli wielokrotne pranie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Wychodzi na to, że skurczenie koszuli może się przytrafić każdej marce niezależnie od ceny i warto mieć to na uwadze. Btw. Będzie może jakiś "lookbook" koszul lnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 To, że koszule się trochę kurczą jest całkowicie naturalne i nie jest to żadna wada (dopóki kurczenie się jest w granicach rozsądku). Tu cytat ze strony Turnbull & Asser (pogrubienia moje): "Because Turnbull & Asser use only the finest quality natural fabrics these tend to shrink slightly when washed a few times. For this reason we have made our collars ½ inch (1.25cm) larger than their stated size. However, when reading our `Sizing Information` the sizes stated for the Chest Size and Sleeve Length are the actual garment measurements when new. After a few washes shrinkage across the chest will be around ½ inch (1.25cm), whilst shrinkage in the sleeve length will be up to 7/8 inch (2.22cm). Shrinkage in shirt fabric tends to be slightly greater along its length than across its width." Nie chcę wyjść na kogoś , kto próbuje was uczyć prowadzenia biznesu, ale może gdyby firma Miler podawała analogiczną informację przy swoich koszulach, pozwoliłoby to uniknąć nieporozumień? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 1-2 cm różnicy jak u T&A to zupełnie co innego niż 7-8cm, o których było pisane. Tak duże kurczenie jest niedopuszczalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 W pełni się zgadzam, dlatego napisałem że kurczenie się to nie jest wada dopóki jest w granicach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Wychodzi na to, że skurczenie koszuli może się przytrafić każdej marce niezależnie od ceny i warto mieć to na uwadze. Btw. Będzie może jakiś "lookbook" koszul lnianych? Jak narazie nie mamy takiego lookbooka w planach. Temperatura jednak powoli zaczyna sprzyjać sesjom letnim, także nie wykluczamy takiej sesji w przyszłości 1-2 cm różnicy jak u T&A to zupełnie co innego niż 7-8cm, o których było pisane. Tak duże kurczenie jest niedopuszczalne. Oczywiście tak duże kurczenie jest niedopuszczalne. Skontaktowaliśmy się już w tej sprawie z właścicielem koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Możliwe jest kupienie, przymierzenie i odesłanie do poprawek krawieckich (na koszt klienta)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Możliwe jest kupienie, przymierzenie i odesłanie do poprawek krawieckich (na koszt klienta)? Jest taka możliwość, jednak jedyną przeróbką w cenie jest skrócenie rękawów i przesunięcie guzika przy kołnierzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 W takim razie ile kosztuje usługa taliowania koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 W takim razie ile kosztuje usługa taliowania koszuli? Skontaktowaliśmy się z Panem w wiadomości prywatnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Koszule MILER wykonane w 100% z lnu są już dostępne - do niedzieli za to jest dostępny preorder z dwoma nowymi kolorami: Koszula błękitna (http://shopmiler.com/pl/koszule-meskie/kolekcja-sezonowa/koszula-lniana-niebieska): Koszula granatowa (http://shopmiler.com/pl/koszule-meskie/kolekcja-sezonowa/koszula-lniana-granatowa): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Planujecie udostępnić lniane koszule w sylwetce classic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Planujecie udostępnić lniane koszule w sylwetce classic ? Skontaktowaliśmy się w wiadomości prywatnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 A Jaka jest gramatura lnu użytego w koszulach. Czy jest możliwość wyboru innego rodzaju kołnierzyka buttom down ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 A Jaka jest gramatura lnu użytego w koszulach.Czy naprawdę dla Ciebie to takie ważne? Czy we wszystkich swoich koszulach zwracałeś uwagę na gramaturę tkaniny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Myślę że w takiej półce cenowej można sobie życzyć takiej informacji . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Ok, załóżmy, że masz wybór; który wybierzesz (i dlaczego): a) 140g/m2, b.)155g/m2, c) 280g/m2 d) 300g/m2 ?!?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 A Jaka jest gramatura lnu użytego w koszulach. Czy jest możliwość wyboru innego rodzaju kołnierzyka buttom down ? Nie ma możliwości wymiany kołnierzyka. Wykorzystano len o gramaturze 112g/m^2. Z przyjemnością informujemy, że teraz cena koszuli obejmuje również usługę taliowania koszul slim po zaszewkach oraz dorobienie zaszewek zwężających w koszuli classic! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Ok, załóżmy, że masz wybór; który wybierzesz (i dlaczego): a) 140g/m2, b.)155g/m2, c) 280g/m2 d) 300g/m2 ?!?! Jeśli to pytanie do mnie do odpowiadam .....żadnego . Nie zamierzam kupować tej koszuli i nie muszę się nad gramaturą zastanawiać to po pierwsze . Po drugie uważam że w takiej cenie można sobie takiej informacji (dosyć podstawowej w kwestji tkanin )wymagać od sprzedawcy nawet dla własnego widzimisię . W temacie koszul Pana Tomka padło tyle pytań ''koszulowych '' że to o gramaturę tkaniny nie powinno chyba dziwić ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Miler Spirits&Style Napisano 1 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Dziś chcielibyśmy zaprosić wszystkich na małą wycieczkę po sklepie MILER Spirits & Style, który mieści się w Poznaniu Witryna: Parter: sklep z alkoholami Pierwsze piętro: MILER Menswear Pierwsze piętro: VIP Room To również okazja do zapoznania się z naszym licznym zespołem! Niestety cały nie został uwieczniony na zdjęciu, ponieważ Manufaktura MILER ma siedzibę w innym miejscu. To właśnie ci ludzie codziennie dbają o najwyższą jakość usług Cała sesja zdjęciowa sklepu MILER jest dostępna na blogu milerszyje, pod adresem: http://milerszyje.pl/sesja-zdjeciowa-sklepu-miler.html 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Bardzo gustowne wnętrza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Jak wyżej, ale też jestem w szoku jak liczna jest Twoja kadra. Gratuluję sukcesu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Szacun. Życzę dalszych sukcesów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi