Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jest nieprecyzyjne. Jeśli pytasz o to, o ile maksymalnie kurczą się słabej jakości koszule, to - jak widać po wpisach kolegów użytkujących Lamberty czy H&M - nawet o te 8 cm (jeden z moich Lambertów po praniu ma rękawy tak dużo krótsze, że właściwie nie mogę go już nosić - nigdy więcej Lamberta). Jeśli natomiast pytasz o to, o ile POWINNA się maksymalnie skurczyć dobrej jakości koszula, to są to wartości minimalne, rzędu 1 cm.

Dokładniej chodzi mi o to, o ile maksymalnie się skurczy koszula Miler i jeżeli się skurczy więcej, to zostanie uwzgledniona reklamacja? Oczywiście odpowiedzi na pytanie dotyczące maksymalnego skurczenia chciałem dostać od "Miler Spirits&Style", ale dzięki co do informacji o koszulach Lambert ;)

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dokładniej chodzi mi o to, o ile maksymalnie się skurczy koszula Miler i jeżeli się skurczy więcej, to zostanie uwzgledniona reklamacja? Oczywiście odpowiedzi na pytanie dotyczące maksymalnego skurczenia chciałem dostać od "Miler Spirits&Style", ale dzięki co do informacji o koszulach Lambert ;)

Oczywiście jeżeli koszula się skurczy więcej, to reklamacja zostanie uznana :)

Opublikowano

Lambert to bardzo dobre koszule , nie jest producentem tkaniny więc winni są tylko po części . Nie wiem też czy producent koszul testuje materiał zanim zacznie szyć , mam na myśli wielokrotne pranie .

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To, że koszule się trochę kurczą jest całkowicie naturalne i nie jest to żadna wada (dopóki kurczenie się jest w granicach rozsądku). Tu cytat ze strony Turnbull & Asser (pogrubienia moje):

"Because Turnbull & Asser use only the finest quality natural fabrics these tend to shrink slightly when washed a few times. For this reason we have made our collars ½ inch (1.25cm) larger than their stated size. However, when reading our `Sizing Information` the sizes stated for the Chest Size and Sleeve Length are the actual garment measurements when new. After a few washes shrinkage across the chest will be around ½ inch (1.25cm), whilst shrinkage in the sleeve length will be up to 7/8 inch (2.22cm). Shrinkage in shirt fabric tends to be slightly greater along its length than across its width."

Nie chcę wyjść na kogoś , kto próbuje was uczyć prowadzenia biznesu, ale może gdyby firma Miler podawała analogiczną informację przy swoich koszulach, pozwoliłoby to uniknąć nieporozumień?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wychodzi na to, że skurczenie koszuli może się przytrafić każdej marce niezależnie od ceny i warto mieć to na uwadze.

Btw. Będzie może jakiś "lookbook" koszul lnianych?

Jak narazie nie mamy takiego lookbooka w planach. Temperatura jednak powoli zaczyna sprzyjać sesjom letnim, także nie wykluczamy takiej sesji w przyszłości ;)

1-2 cm różnicy jak u T&A to zupełnie co innego niż 7-8cm, o których było pisane. Tak duże kurczenie jest niedopuszczalne.

Oczywiście tak duże kurczenie jest niedopuszczalne. Skontaktowaliśmy się już w tej sprawie z właścicielem koszuli. 

Opublikowano

A Jaka jest gramatura lnu  użytego w koszulach. Czy jest  możliwość wyboru innego rodzaju kołnierzyka buttom down ? 

Nie ma możliwości wymiany kołnierzyka. Wykorzystano len o gramaturze 112g/m^2.

Z przyjemnością informujemy, że teraz cena koszuli obejmuje również usługę taliowania koszul slim po zaszewkach oraz dorobienie zaszewek zwężających w koszuli classic! :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ok, załóżmy, że masz wybór; który wybierzesz (i dlaczego):

a) 140g/m2,

b.)155g/m2,

c) 280g/m2

d) 300g/m2

?!?!   :ugeek:  :roll:

Jeśli to pytanie do mnie do odpowiadam .....żadnego . Nie zamierzam kupować tej koszuli i nie muszę się nad gramaturą zastanawiać to po pierwsze . Po drugie uważam że w takiej cenie można sobie takiej informacji (dosyć podstawowej w kwestji tkanin )wymagać od sprzedawcy nawet dla własnego widzimisię ;-) . W temacie koszul Pana Tomka padło tyle pytań ''koszulowych '' że to o gramaturę tkaniny nie powinno chyba dziwić ?

• Oceniam pozytywnie 4