fan_dobrego_buta Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 @Miro - bardzo ładny płaszcz. Również się nad nim zastanawiałem, jednak ostatecznie kupiłem troszkę bardziej casualową wersję. Uważam, że w tej cenie ciężko kupić coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Panowie, jak się wam widzi ten płaszcz? http://sklep.prochnik.pl/glowna/3021-p%C5%82aszcz-jz15-pik-1.html#/wzrost_i_rozmiar-172_46 Mi się widzi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Dzięki Fanie i Kiermanie za utwierdzenie mnie w decyzji Śledzę go od jakiegoś czasu i cena cały czas idzie w dół, ale już nie ma co czekać, bo za chwilę go nie będzie. Oby tylko rozmiarówka spasowała, bo Próchnika jeszcze nie znam. Jak się ma rozmiarówka slim Próchnika do innych popularnych marek? Macie jakieś porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Panowie czy zwróciliście uwagę na skład? W mojej ocenie szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Zwróciłem, za dużo tej sztuczności - zwlaszcza tych "innych włókien". Choć ja z czystej wełny nie chcę, bo zależy mi na większej trwałości, więc z bólem ten nadmiar sztuczności przeżyję. Zastanawiam się tylko, czy on nie ma jakiegoś dodatkowego w pełni sztucznego docieplenia, bo gdzieś tu wyczytałem ,ze z tegorocznej kolekcji Próchniki tak mają, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Wszystkie są docieplone jakimś szeleszczącym badziewiem (pewnie sztuczne), a te plastikowe dodatki w składzie pierwsze zaczną "supełkować" - osobiście nie wierzę w podniesienie trwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 To niedobrze. To badziewie jest też w rękawach? Jest cienkie jak podszewka w marynarce, może da się to wypruć? Zdaję sobie sprawę, że marki z tej półki stosują bardzo liche tkaniny płaszczowe i że te sztuczne dodatki mogą obniżać trwałość, miast ją podnosić. Mam ładną bosmankę Bytomia z dodatkiem 20% poliamidu, jeszcze jej nie nosiłem, a ona wygląda, jakby zaraz miała nosić ślady używania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Ja mam dwa płaszcze Bytomia w składzie 80% wełna, 20% poliamid. Noszę je regularnie od zeszłego sezonu i noc złego się z nimi nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Dobrze słyszeć Więc mam nadzieję, że pozory mylą i ta bosmanka też kilka sezonów przetrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Nie widziałem płaszcza na żywo, ale na zdjęciu rękawy w okolicach barków wyglądają fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Ja mam dwa płaszcze Bytomia w składzie 80% wełna, 20% poliamid. Noszę je regularnie od zeszłego sezonu i noc złego się z nimi nie dzieje. identyczny stosunek użytych składników, nie oznacza identycznej tkaniny dla przykładu damski płaszczyk z MD - identyczny skład, w tym sezonie był już "golony" dwa razy, moja bosmanka Gant z identycznym składem - golona dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Hargin, możesz powiedzieć coś więcej o tym badziewnym ociepleniu? No, wszycie rękawów nie wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 nic ponad to, że jak się maca płaszcz, to szeleści pod palcami w zeszłorocznej kolekcji było słyszalne lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Panowie czy zwróciliście uwagę na skład? W mojej ocenie szału nie ma. Szału nie ma, ale cena rekompensuje tę domieszkę poliamidu i "innych włókien". Zapewne dlatego Miro rozważa jego zakup. a te plastikowe dodatki w składzie pierwsze zaczną "supełkować" - osobiście nie wierzę w podniesienie trwałości Jeżeli to jest akryl, to będzie supełkować na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Piszesz, że cena rekompensuję domieszkę sztuczności. Nie przekonuje mnie to, ponieważ w tej samej cenie masz płaszcze 100% wełna i również dwu rzędowe, nie wspominając o jednorzędowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 No są jeszcze inne, niestety dwurzędowy granatowy z samej wełny został mi sprzątnięty sprzed nosa Myślę jeszcze nad tymi: http://sklep.prochnik.pl/plaszcze-i-kurtki/2924-p%C5%82aszcz-jz15-ran-5.html#/wzrost_i_rozmiar-172_46 http://sklep.prochnik.pl/plaszcze-i-kurtki/2850-p%C5%82aszcz-jz15-liw-5.html Choć ten ostatni ma niestety wąskie klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Piszesz, że cena rekompensuję domieszkę sztuczności. Nie przekonuje mnie to, ponieważ w tej samej cenie masz płaszcze 100% wełna i również dwu rzędowe, nie wspominając o jednorzędowych. Myślę, że Miro się ucieszy, kiedy podasz kilka linków i trafisz w jego rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Panowie, rozumiem, że problemem jest również rozmiar (jak to bywa na wyprzedażach), ale dla mnie nie jest usprawiedliwianie się tym, że nie ma "mojego rozmiaru" to biorę płaszcz, który słabo się sprzedaje (skład, choć ładnie wizualnie) bo jest mój rozmiar. Tam jest tylko 60% wełny, więc za 600zł nie jest to zakup życia. Płaszcz mi się również podoba i gdyby cena była adekwatna do składu, być może też rozważył bym zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Masz rację oczywiście. Pierwotnie chciałem kupić ten, bo i wełna, i kolor adekwatniejszy do w sumie dość formalnego płaszcza http://sklep.prochnik.pl/glowna/2884-p%C5%82aszcz-jz15-mallory-02.html Ale za długo czekałem, aż cena spadnie. Jak zeszła do 719 to w momencie zabrakło mojego rozmiaru. Chyba odpuszczę, już koniec grudnia, a zimy za bardzo nie ma, zobaczymy za rok. Zamiast płaszcza kupiłem teraz ten garniak - ostatnia sztuka, bardziej mi się przyda, bo tego asortymentu w mojej szafie brakuje - takiego codziennego garnituru. Wygląda dość obiecująco. http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3090-garnitur-2-korpus-1000.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 ładne płaszcze dzis wisiały w MD w Galerii Mokotów na przecenie (ok.700zł) oczywiście welna i w niektórych dodatek kaszmiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Płaszcze Próchnika są rzeczywiście bardzo ładne, ale nie da się w nich poruszać. Mają tak nisko wszyte rękawy, że swoboda ruchu jest mocno ograniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Prawda, mam jeden i faktycznie bardzo niska pacha. Szkoda, bo poza tym po drobnych przeróbkach jest świetny. Muszę mu tylko zmienić guziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Muszę mu tylko zmienić guziki. Czyżby "Krzyż Walecznych" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Nie, tylko jakieś takie... dziwne. "Nowoczesne". Po pierwsze w formie, bo lekko wklęsłe. Po drugie w materii, bo szorstkie, jakby imitacja drewna. Po trzecie, kolor mi się nie podoba, bo do kamelowego płaszcza wolę jasne guziki z rogu (to osobista i może dość dziwna preferencja). Guziki są więc po prostu dość nieładne, ale dopuszczalne. Dlatego jeszcze je trochę ponoszę, zwłaszcza, że nieczęsto przechodzę koło dobrze zaopatrzonej pasmanterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi