Tanatos70 Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 3 godziny temu, eduardo napisał: Jak cenowo się zamknął? Cały czas walczę ze sobą, w którym kierunku iść. Jak to, w którym kierunku iść ? Kup ten, który się Tobie bardziej podoba . Jak już się rozglądałeś to pewnie ceny znasz. Jak nie, to znajdziesz je na oficjalnej stronie: https://www.rolex.com/watches/find-rolex/man.html#g=0 Konfigurujesz i wszystko wiesz. Kwestia ewentualnego rabatu jest sprawą ustalaną indywidualnie, ale zazwyczaj nie przekracza kilku procent. Dużo zależy od modelu, jego dostępności i popularności. "Datejusty" są dostępne bez większych problemów, choć moja konfiguracja jest raczej "chodliwa" i nie zalega długo w salonie.W przeciwnym razie zamawiasz i czekasz ok. 3 miesiące. Ja miałem akurat szczęście (no to w sumie sprawa dyskusyjna, bo chciałem kupić Moonwatcha i gdyby nie to....), że parę dni wcześniej dostali egzemplarz, a ja akurat wszedłem szukając salonu OMEGI (też Kruk), która mieści się piętro niżej. Tak więc rozważałem zakup jednego z nich (Omegi bądź Rolexa) i wybrałem ten, który mi się bardziej spodobał. Odpowiadając na Twoje pytanie: cenowo "zamknął się" dwa razy drożej niż Moonwatch, przy założeniu że dostałem rabat procentowo 3 x mniejszy niż na Omegę. Mam nadzieję, że pomogłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 4 godziny temu, lubo69 napisał: Płaszczyk z płaszczki: Granatowa płaszczka od @Pepo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 "Choroba zegarkowa" nie dość ,że jest zaraźliwa to jeszcze przenosi się z ludzi na zwierzęta.,Dodatkowo pierwsze objawy( faza wstępna) są niegroźne-zaczyna się od Timexa, a dalszy rozwój wywołuje "reakcje łańcuchową" która prowadzi do fazy krytycznej - ****xa 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 47 minut temu, Tanatos70 napisał: Granatowa płaszczka od @Pepo ? Jak nie jak tak:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 59 minut temu, lubo69 napisał: Jak nie jak tak:-) Poznałem, bo miałem ją w rękach jak jeszcze skórą "zwykłą" była. Niesamowicie mi się spodobała, ale nie bardzo miałem do czego ją dopasować. Także "zazdraszczam" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 Myślę że do Datejusta tak samo by pasowała (albo tak samo nie pasowała) jak do Omegi. Miałem obiekcje czy dawać granatowy pasek do niebieskiej tarczy, mimo że Omega sama tak daje. Faktycznie w mojej ocenie raz wygląda dobrze, raz nie. Nie wiem czy tarcza w Roleksie też tak żyje własnym życiem, ale ten Globemaster ma w zależności od światła kolor od błękitnego przez stalowy do prawie czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 4 godziny temu, lubo69 napisał: Nie wiem czy tarcza w Roleksie też tak żyje własnym życiem, ale ten Globemaster ma w zależności od światła kolor od błękitnego przez stalowy do prawie czarnego. Tutaj jest tak samo, "sikor" kameleon. Niestety coś mi Filip wspominał, że z paskiem w tym modelu będzie problem. Jakieś mocowanie bransolety, czy coś w tym guście przeszkadza. To jednak taki typ, którego sobie na czymś innym niż bransoleta nie wyobrażam. Zabawa w paskowe przebieranki w Pamach zupełnie mi wystarcza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanin Napisano 26 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Ostatni nabytek. Jeszcze do niedawna nie rozważałem tej marki i w sumie planowałem kupić coś innego, ale jakoś od przypadku do przypadku i się polubiliśmy 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 lub na brązie 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 28 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Urok nowości . Takie różne sytuacje z dnia dzisiejszego i recenzja "na gorąco" po tygodniu użytkowania. Ogólnie stwierdzam, że nosi się go świetnie. W dużej mierze jest to zasługa genialnej bransolety jubilee, której początkowo byłem przeciwny (tak jakoś "niemęsko" mi wyglądała ). Składa się ona z wielu drobnych ogniw co skutkuje komfortowym i ścisłym układaniem się na nadgarstku. Po całodziennym użytkowaniu (lubię ściślejsze dopasowania, co w wypadku bransolety nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem) nie czuję się nadgarstkowo sponiewierany. Bransoleta ma możliwość szybkiej regulacji- poszerzenia o kilka milimetrów, ale jeszcze z tego rozwiązania nie korzystałem. Pewnie latem będę błogosławił tą opcję. Poza tym ma dodatkową przewagę nad zazwyczaj wybieraną do tego modelu, typu oyster- nie rysuje się tak łatwo (podobno 🙂). Zegarek trochę waży, więc czuć go na nadgarstku, ale jest to raczej przyjemny ciężar. Gdyby koperta była tak 2-3 mm "chudsza" to byłoby idealnie, choć i tak proporcje zegarka są, jak dla mnie, bardzo dobre. Mniejsze mnie tak nie urzekły, więc ten nowy model z kopertą 41 mm to była odpowiedź na moje (nieuświadomione wcześniej) rolexowe potrzeby. Faktycznie, sprawa deklarowanej dokładności chodu nowego mechanizmu zastosowanego w tym modelu (+/- 2 s na dzień), to (przynajmniej w wypadku mojego egzemplarza) nie żaden marketingowy slogan. Przez 6 dni użytkowania naręcznego i w rotomacie zgubił, jak dotąd, 1 sekundę. Mam nadzieję, że tak będzie nadal. Tarcza to osobna sprawa. Tak jak pisał @lubo69o swoim pięknym Globemasterze, zegarek ukazuje pełne spektrum niebieskości- od...niebieskiej właśnie, po ciemny granat, czerń prawie. Światło dosłownie gra na cyferblacie. Nie wiem, czy to zasługa szlifu słonecznego, czy refleksów spowodowanych kwestią, której wcześniej nie byłem świadomy (nie pytałem)- brak antyrefleksu na szkle. Nie wiedziałem, ze Rolex nie stosuje tego rozwiązania. Ja uznałem to za wadę (niedogodność w użytkowaniu), ale wycofałem się z tej tezy po pierwszym dniu. Dosłownie dzień po zakupie zegarek miał bliski i konkretny kontakt z metalowym, o raczej ostrych krawędziach, elementem zapięcia żoninej torebki. Pół wieczoru miałem zmarnowane (nie bardzo wypadało mi poddać go kontroli na oficjalnej gali z okazji 100- lecia UAM), więc oględziny nastąpiły po powrocie do domu. Nie pozostał najmniejszy ślad. Pamiętam, że w swojej Omedze porysowałem lekko antyrefleks uderzając zegarkiem w poręcz (również na naszej szacownej uczelni ). No tak, luma jest słabiutka, ale jakoś mi to nie przeszkadza, zresztą ten niekoniecznie musi świecić. Od świecenia mam Pamy. Czyli reasumując jestem zadowolony z zakupu. Czy kupiłbym jeszcze raz ? W życiu... Drugi raz nie wydałbym takiej kupy pieniędzy na przedmiot, przez który mam tyle stresów . . 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 Przynudzę ale nie schodzi od ponad tygodnia z łapy (wszystkie inne ostatnio oglądałem we wtorek...), zaczynam odczuwać bycie jednozegarkowcem 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 Krzyśku, za długo nosisz, bo coś gnić zaczyna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 12 minut temu, Jash napisał: Krzyśku, za długo nosisz, bo coś gnić zaczyna Jedyna akceptowalna zgnilizna Czekam jeszcze aż @Pepowykrzesa jakieś paski ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulisses Napisano 4 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2019 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 U mnie dzisiaj grubo... (i wszystkie paski dziś z Poznania ) 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Dzięki Krzychu; choć do tego paska w spodniach bardziej by mi dziś pasował Twój Oris... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 5 minut temu, Koval napisał: Dzięki Krzychu; choć do tego paska w spodniach bardziej by mi dziś pasował Twój Oris... zawsze możemy pogadać o sprzedaży ps. a co to za kubek hał miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Barenia by@Pepo. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Kairos: 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Dziś staruszek, czyli mój pierwszy automat. Coś ma w sobie ten zegarek. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Nowy wiosenny i minimalistyczny pasek od @Pepo. Przy okazji nowego nabytku zrobiłem "rachunek sumienia". Parę stworzeń przez te moje Pamy już się z tym łez padołem pożegnało: 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Czy drugi od prawej to słoń?Do menażerii dokładam konia: zegarek ten sam, Wykonawca ten sam, a materiał to Horween CXLFQHH w kolorze cordovan. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 1 godzinę temu, lubo69 napisał: Czy drugi od prawej to słoń? Do menażerii dokładam konia: zegarek ten sam, Wykonawca ten sam, a materiał to Horween CXLFQHH w kolorze cordovan. Zgadza się, to był kiedyś fragment słonia. Proweniencja jest taka (miejskie legendy ją opiewają), że bardzo możliwe iż był to ten sam słoń, którego skóra od czasu do czasu zdobi stopy kol. @Whitesnake . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi