Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Filip — bardzo ładny ten zegarek Seiko.

Od jakiegoś czasu myślę o tej marce. Mam do niej ogromny sentyment, gdyż mój brat jeszcze w okresie głębokiego socjalizmu posiadał kilka zegarków mechanicznych Seiko. Był moment, jak pamiętasz, że chciałem kupić divera, jednak ostatecznie MG wypełnia tę lukę.

Wracając do Seiko i Twojego Presage, bardzo spodobały mi się poniższe dwa modele, a szczególnie brązowa opcja. Mam świadomość, że nie jest to Grand Seiko, ale na początek wystarczy.

5a5008e20dba7_SummerAfternoon(LazyLens20170713021351normal)(2).jpg.419b82b454e0f606f557ade1e79e0282.jpgseiko.thumb.jpg.0772a6c48a5c142d5ed23ad8f92d12f7.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Bardzo ładny. Jutro podejme decyzję, szczególnei że w US można to wyrwać poniżej 300 USD. Czekam na potwierdzeni jednego z kolegów, czy będzie w biurze do końca stycznia i będzie mógł zabrać zegarek z US na spotkanie w lutym. Jeżeli tak, to luty będzie bogaty w prezenty: MG i Seiko

EDIT: Pasek wymiata!!!! :-)

Opublikowano
17 godzin temu, fan_dobrego_buta napisał:

Filip — bardzo ładny ten zegarek Seiko.

Od jakiegoś czasu myślę o tej marce. Mam do niej ogromny sentyment, gdyż mój brat jeszcze w okresie głębokiego socjalizmu posiadał kilka zegarków mechanicznych Seiko. Był moment, jak pamiętasz, że chciałem kupić divera, jednak ostatecznie MG wypełnia tę lukę.

Wracając do Seiko i Twojego Presage, bardzo spodobały mi się poniższe dwa modele, a szczególnie brązowa opcja. Mam świadomość, że nie jest to Grand Seiko, ale na początek wystarczy.

5a5008e20dba7_SummerAfternoon(LazyLens20170713021351normal)(2).jpg.419b82b454e0f606f557ade1e79e0282.jpgseiko.thumb.jpg.0772a6c48a5c142d5ed23ad8f92d12f7.jpg

Przyznam, bez bicia, że też o nim myślałem... Zdecydowałem się jednak na kolejnego nurka, tym razem Seiko Srpb49

Opublikowano

@fan_dobrego_buta

Skoro miałby być  "kolejny elegancik", to bierz coś innego... sportowego. :)

Alpinist jest super!

Edit: A tylko dodam, że niedawno wybierałem pomiędzy Farer Lander GMT, a Seiko Alpinist i chwilowo zwyciężył Farer. Alpinist to tylko kwestia czasu, świetny jest. :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 6.01.2018 o 00:42, eye_lip napisał:

Dzięki. Do niebieskiego robiłem teraz pasek, bardzo ładny zegarek.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Tak się zarzekałem że nie kupię nigdy Seiko, a tu chyba trzeba będzie się wycofać z tych słów - świetnie się prezentuje (plus 100% lepiej dzięki zdjęciom @eye_lip:)).

I jest też dubel wersji kolorystycznych, a to lubię bardzo :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Kiedy żona nie może się do Ciebie dodzwonić bo telefon masz zawsze wyciszony to na Święta kupuje Ci Apple Watch z funkcją rozmawiania żebyś już nie miał wymówek...

@eye_lip czy robiłeś już paski do Apple Watch albo innego smart watcha? Gumowy pasek do garnituru mnie trochę razi więc chętnie kupię ładnego egzotyka z jaszczurki albo kajmana.

99AD1EBB-1D98-4B53-8F5F-502AE6078073.jpeg

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1