Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze nie na ręku, ale już dziś chciałem się nim pochwalić. W tym tygodniu wygrałem na ebay.com Muhle Glashutte Terranaut , na który polowałem od dłuższego czasu. Udało mi się go kupić w bardzo atrakcyjne cenie (2/5 ceny sklepowej). Niestety muszę poczekać do lutego na spotkanie z kolegami z US, aby tranzakcja się opłacała. 

Posiadany  Muhle Glashutte 29er Big jest moim ulubionym zegarkiem i pewnie z tego powodu mam ogromny sentyment do tego mało popularnego na naszym forum producenta z Glashutte.

csm_MuehleGlashuette_M1_40_14_1_MB_ad2db147c7.png.dc04d653bdce6bf30677de1fccdc3348.png

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@Ygrene - dziękuję. Jest również wersja na pasku, której nie wygrałem. Pasek będzie trzeba zamówić u Filipa. Tak na marginesie długo chorowałem na Stowę, jednak ostatecznie kupiłem Nomosa i MG.

@eye_lip - zgadzam się. Zastanawiam się dlaczego tak mało widoczna i popularna u nas?  Fajny Orient. Też ma rewers. P.S. Cały czas trawię i analizuję. :-) 

Opublikowano

To był właśnie moment kiedy zainteresowałem się Stową. Tangente i Antea  - to był dylemat i godziny oglądania i porównywania zdjęć. 

A zdjęcia Muhle na ręku dopiero na początku lutego, gdy spotkam się z kolegami z biura, którzy mają mi go przywieść. No pierwsze spotkanie nastąpi przez Skype - po dostarczeniu przesyłki do biura, kolega maja rozpakować, sprawdzić czy działa, itd.  

Opublikowano

Radiomir wrócił z wycieczki ze SPA z nową koronką (jak widać i w fabrycznie nowych, ale "zleżałych" Paneraiach coś tam się może pozacinać) i dostał prezent w postaci paska z tan- kajmana od @eye_lip . Zdecydowanie pasuje do niego lepiej niż do Luminora (indeksy są w kolorze ecru choć świecą oczywiście na zielono), czego naturalnie zdjęcia nie są w stanie oddać.

5a3d0633edbd1_radkajmantan.thumb.jpg.9b4b512e864556d0941d20c5c4348a5c.jpg

5a3d08c4b079d_radkajmantan2.thumb.jpg.1a11a6e1fead49cf4deaf6f28ff7b2a0.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
2 godziny temu, Tanatos70 napisał:

Radiomir wrócił z wycieczki ze SPA z nową koronką (jak widać i w fabrycznie nowych, ale "zleżałych" Paneraiach coś tam się może pozacinać) i dostał prezent w postaci paska z tan- kajmana od @eye_lip

Pasek piękny, ale nie pasuje do twojego właściciela *.

Na twoim miejscu zastanowił bym się nad takim rozwiązaniem ;-).

* (jak wiadomo to człowiek jest własnością kota a nie na odwrót).

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

To jest mój pierwszy zegarek, nienapędzany baterią. Byłem bardzo dumny z tego zakupu. Minęło kilka lat I kolekcja się troszkę powiększyła o lepsze zegarki.  Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo lubię tego Steinharta. Być może w przyszłym roku nawet zamówię91675183-50C9-4576-9D3F-F2FC1D9E2AE5.thumb.jpeg.47df2f930a8e6bfbdfd914c96cc6ad1b.jpeg7EFD4D74-E7D4-4D69-B6AD-D0E5D0CC0D2B.thumb.jpeg.0842d59fce80943aa86f5c653a77cebb.jpeg mu porządny pasek.