Tomek06 Napisano 1 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Wg mnie dobre, budżetowe buty. W sam raz na start z GYW, też tak zaczynałem. Aczkolwiek przy bardzo wysokim podbiciu nie zejdą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 1 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2021 10 godzin temu, motpaw napisał: Gdzie znajdę Berwicki na nowym smuklejszym kopycie?Wymiary stopy lewej: długość 28,6; szerokość 10; tęgość śródstopia 24,8; tęgość podbicia 29 / wymiary stopy prawej: długość 28,3; szerokość 10,2; tęgość śródstopia 24,6; tęgość podbicia 28.Wymiary stopy lewej: długość 28,6; szerokość 10; tęgość śródstopia 24,8; tęgość podbicia 29 / wymiary stopy prawej: długość 28,3; szerokość 10,2; tęgość śródstopia 24,6; tęgość podbicia 28. Spróbuj w Brogsie we Wrocławiu. Bardzo sympatyczni i pomocni ludzie go prowadzą. Jak byłem wiosną u Nich to prezentowali mi właśnie Berwicki na tym nowym kopycie, mogli ściągnąć pod zamówienie. http://www.brogs.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 2 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2021 18 godzin temu, motpaw napisał: Po przejrzeniu forum, myśleniu nad butami do własnego ślubu Poszukaj też w sklepie shoepassion.pl To buty o półkę wyżej, niż Berwick, a tęgość w większości ich butów typowo niemiecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 2 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2021 2 godziny temu, Gocławianin napisał: Poszukaj też w sklepie shoepassion.pl To buty o półkę wyżej, niż Berwick, a tęgość w większości ich butów typowo niemiecka. Akurat jest promocja na shoepassion, ale super dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 2 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2021 3 godziny temu, Gocławianin napisał: Poszukaj też w sklepie shoepassion.pl To buty o półkę wyżej, niż Berwick, a tęgość w większości ich butów typowo niemiecka. Model 543 w rozmiarze UK 10, powinien być chyba okej? shoepassion oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanislawK Napisano 21 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2021 Czy buty Berwick model 2509 będą się w ogóle nadawały na moją dość wąską stopę, tj. większy i mniejszy obwód 25 cm i 24,5. Jaki rozmiar ewentualnie byłby najbardziej optymalny dla mnie przy długości stopy 27 cm? Czy rozmiar 41 (wkładka 27,7 cm) nie będzie zbyt luźny i szwy się zejdą przy pierwszym założeniu? Czy ewentualnie możecie polecić jakieś ciemno brązowe brogsy oxfordy z Berwicka w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 21 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2021 7 będzie zbyt mały, celuj w 8 albo przynajmniej 7,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 21 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2021 Dla mnie, przy stopie 28 cm (mierzonej ołówkiem) / 27,3 cm (mierzonej skanerem esize.me), Berwicki w rozmiarze 8 (również kopyto 156) są luźne-w-granicach-rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanislawK Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 But za 7 za mały? But w rozmiarze 7 (41) długość wkładki wynosi 28 cm. Taki właśnie kupiłem i przyszwa ma centymetr do zejścia, ale w śródstopiu nie czuję ucisku, a do pięty palec zbyt łatwo wchodzi. Żałuję, że nie wziąłem 6,5; w sklepie też polecali 7-7,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 Zatem nieprawidłowo zmierzyłeś stopę albo Berwick całkowicie zmienił rozmiarówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanislawK Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 Nie wiem czy zmienił, bo to pierwsze moje buty od Berwicka, ale numer 7 ma wkładkę 28 cm, osobiście mierzyłem. Długość stopy dobrze zmierzona, nawet z lekko dociśniętą piętą. Zazwyczaj wybieram buty z wkładką 27,5 cm i są wtedy dobrze dopasowane. Teraz też chciałem tak zrobić, ale zasugerowałem się opiniami na forum, pan w sklepie również upierał się, że rozmiar 6,5 (40) będzie za mały. Niestety nie mogę zwrócić, bo podzelowałem, będę musiał z wkładkami i zapiętkami pokombinować, albo po prostu sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 2 godziny temu, StanislawK napisał: Nie wiem czy zmienił, bo to pierwsze moje buty od Berwicka, ale numer 7 ma wkładkę 28 cm, osobiście mierzyłem. Długość stopy dobrze zmierzona, nawet z lekko dociśniętą piętą. Zazwyczaj wybieram buty z wkładką 27,5 cm i są wtedy dobrze dopasowane. Teraz też chciałem tak zrobić, ale zasugerowałem się opiniami na forum, również pan w sklepie upierał się, że rozmiar 6,5 (40) będzie za mały. Niestety nie mogę zwrócić, bo podzelowałem, będę musiał z wkładkami i zapiętkami pokombinować, albo po prostu sprzedam. Czemu zelowałeś nowe buty, miały dziury w podeszwie? Z ciekawości zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanislawK Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 5 minut temu, jaskokoz napisał: Czemu zelowałeś nowe buty, miały dziury w podeszwie? Z ciekawości zapytam. Pytanie z tezą, że zelowaniu podlegają buty z przetartymi czy podziurawionymi podeszwami. Inaczej jest jak ktoś ma całą kolekcję butów na każdy dzień, albo porusza się parę kroków dziennie... do samochodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 @jaskokoz Jeżeli zelujesz buty z dziurami w podeszwie, to stosujesz półśrodki i to stanowczo zbyt późno. Przypomnę również, że zelowanie nie ma na celu tylko ratowania obuwia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 1 godzinę temu, jaskokoz napisał: Czemu zelowałeś nowe buty, miały dziury w podeszwie? Z ciekawości zapytam. Bo denerwuje go na przykład chrzęst kamyków pod skórzana podeszwą....🙄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 Ach! Ten chrzęst kamyków pod nową skórzaną podeszwą! Jeden z przyjemniejszych dźwięków jak na moje uszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 @pablocito A mnie akurat drażni, dźwięk porównywalny do cięcia styropianu Dlatego niezelowane mam tylko czarne oxfordy i lotniki, czyli obuwie rzadko narażone na piasek/kamienie. Dla kontrastu lubię podkute buty i dźwięk metalu ocierającego się o bruk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2021 Ależ mówimy i czymś zupełnie innym! Cięcie styropianu ma więcej wysokich alikwotów i zupełnie inną barwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 1 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2021 Jak w trzewikach Berwick wypada szerokość w kotkach i na łydkach? Po przygodzie z Yankami nie chciałbym znowu nadziać się na cholewkę tak szeroką w tych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2021 No wąskie raczej nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 1 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2021 Mam Yanko 755Y i tak cholewka niemiłosiernie mi się deformuje nad kostką. Nie wiem jak będzie przy Berwickach, stąd moje obawy. A może ktoś kojarzy jak wypada Loake, model Burford w kostce/łydce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2021 Loake są "normalne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 5 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2021 Czy ktos nosił, albo przynajmniej mial w ręce Berwicki wykonane z cordovanu i może się podzielić opinia czy warto? Z jednej strony 2 tys. za buty z cordovanu to niezła cena, ale z drugiej boje sie jakiegoś haczyka (np cordovan cordovanowi nierówny, nie znam się dobrze na skórach) https://www.gentlemanstore.eu/Berwick-Scarborough-Cordovan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2021 Może ten wątek pomoże: https://www.styleforum.net/threads/shell-jr-for-£405-from-a-fine-pair-of-shoes.668487/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 22 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2022 Co myślicie o moich 4 letnich berwickach? Może nie dobrze to widać, ale szwy są całe, choć miejscami nieco poszarpane. Wiem, że to nie Edward Green, ale jestem trochę zszokowany, że takie buty rozwalają się po kilkudziesięciu założeniach. Po 4 latach raczej ich nie zareklamuje. Wychodzi na to, że nie mają startu do takich ryłko czy innych gino rossi,a kosztują 2x tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi