Friedman Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 U mnie Berwick = Meermin/Yanko - 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 @mrkaramba Ja mam berwick 3010 w rozmiarze 9. Planuje tez zakup ich monków i z przymiarek w sklepie wyszło, że powinienem wybrać 8.5. Więc u mnie monki były by dobre o 0.5 rozmiaru mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Mi Pani również poleciła 7,5 przy stopie 27,5 25 cm ( Monki 3637 ) Jeśli zamówię to chyba 0,5 więcej na początek Ja przy tym samym poleceniu lewej nogi nie włożę do buta, a prawa ciśnie. Wymieniam na pół numeru większe powinny być ok Rozmiar rozmiarem, a stopa stopą, jednmu w tych samych wymiarach jeden będzie ciasny a drugiemu ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Panowie ma ktoś z Was 3571 Cuero i mógłby wstawić foto tych butów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iskander Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 @gratek Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMaciej Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 @gratek To jest kolor Tan ? Mógłbyś wrzucić jeszcze jakieś zdjęcia, np z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 To jest niby cuero, ale wchodzący w orzech. Zdjęcia mogę wrzucić jutro przy świetle dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMaciej Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 @gratek Dzięki, nie będzie to potrzebne. Wyglądają na dość jasne, dlatego myślałem że to kolor Tan. Zastanawiam się nad dwoma modelami: http://sklepmiler.pl/pl/p/Berwick-3556-Brown/1115 oraz http://sklepmiler.pl/pl/p/Berwick-3571-Tan/1125 Wybrał bym 3571 ze względu na bardziej casualowy fason, ale kolor średni mi się podoba. Z drugiej strony w temacie przewinęły się opinie, że 3556 są bardzo ciemne (chociaż podlinkowane były z klasycznebuty.pl, a tam opisane są jako Dark Brown -> http://www.sklep.klasycznebuty.pl/522,berwick-3556-db-ls.html<- choć na zdjęciach bardzo ładne). Teraz zastanawiam się jeszcze nad dość prozaiczną cechą- oxfordy zakłada się pewnie dużo ciężej bez łyżki do butów niż derby ? p.s. na stornie do jutra 11:00 trwa promocja -20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Najbardziej zbliżony kolor do realnego masz na medalionie. Lewa strona zdjęcia złapała sporo światła zza okna (jak chyba widać). Faktycznie kolor trochę wchodzi w Tan. Mam Yanki w kolorze Cambridge Cuero i Berwicki są zdecydowanie jaśniejsze. Teoretycznie derby powinno się łatwiej zakładać, ale ja się chyba najwięcej napracuję właśnie przy tych 3571. Z tą promocją wychodzą za ~560zł i jest to imho fajna cena. W przypadku regularnej ceny, jakkolwiek oklepanie to nie zabrzmi, wołałbym poczekać na kupon rabatowy i dozbierać do wiadomo czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
csm Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Panowie, duża jest różnica w tęgości kopyta 3556 (F) i 3637 (G)? Planuję dla stopy 27.5/24.5 cm zamówić monki 3637 w rozmiarze 7.5 (zgodnie z opisywanymi tu zaleceniami doradzającej pani) i brogsy 3556 w rozmiarze 8. Dobrze kombinuję, czy wszystko brać 7.5? Chciałbym dobrze dopasowane, nawet lekko cisnące na początku, żeby po rozchodzeniu nie było kuboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 csm, i tak musisz przymierzyć. teoria teorią, a wystarczy że inną część stopy masz tęższą i nie włożysz albo będzie niewygodnie. Zamów najwyżej wymienisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMaciej Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Właśnie ta cena mnie przekonała, mniej więcej od pół roku szukam ładnych brogsów i ciężko było przepuścić taką okazję. Chociaż trafiłem na to dość przypadkowo. Zamówiłem jaśniejsze derby. Mam pommadiera cognac, oraz cognac clair więc z barwą będę mógł poeksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robson1991 Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Pytanie dotyczy butów Berwick 2428, zależy mi na szybkiej odpowiedzi, ponieważ wiszę z zamówieniem Panowie, przy długości stopy 24,8 i szerokości 21,3 cm rozmiar 6 będzie dla mnie odpowiedni? Emotikon wink Przyznam się że nigdy nie miałem Berwicków i nie jestem pewien czy będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JankoWalski Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Ktos mnie tu pytal jak lamią sie Berwicki w trakcie chodzenia, po kilku tyg chodzenia zmiekly i jest juz ok ale zdecydowanie za dlugo to trwalo porównując do np. herringsa. Na pierwsze powazniejsze butki goodyear welted moim zdaniem sie nie nadaja bo można sie zrazic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
csm Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Czy to 3561? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Ja za to widze opisywane juz wczesniej dziwna łamanie sie tych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Z całym szacunkiem, ale na tym zdjęciu but wygląda na produkt z Tesco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JankoMuzykant Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Ja dziś kupiłem Berwicki 2428 i się zastanawiam jak będzie kiedy przyjdą, bo na stronie Tomka Milera tęgość tego modelu jest opisywana jako F, zaś w sklepie klasyczne buty jako G. Mam nadzieję, że to kopyto jest tęższe niż 915 Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JankoWalski Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Tak 3561 dbls. Specjalnie siadlem i zgiąłem stopy zeby zrobic te zdjecia, skora nie pęka, podczas chodzenia wyglada ladnie ale tak jak pisalem na początku buty po pierwszych uzyciach sa za twarde i wymagaja rozchodzenia co sprawilo ze nie jest to moja ulubiona marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Z całym szacunkiem, ale na tym zdjęciu but wygląda na produkt z Tesco. @leonid - zaintrygowałeś mnie; wklej proszę jakieś zdjęcie porównawcze, potwierdzające Twoja tezę (z całym szacunkiem, oczywiście...). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 Niestety nie robie zdjec butow jak jestem w Tesco, moze powinienem zaczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iskander Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 @gratek Jak się w Twoim przypadku ma rozmiarówka Berwicka do Yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Z Yanko mam kopyta 960, 961, 962 w rozmiarze 10UK. 960 w przeciwieństwie do 961 i 962 leżą idealnie od pierwszego założenia, więc myślę, że nawet mógłbym wziąć 9,5, bo mogą się delikatnie rozbić z czasem. Jeśli chodzi o Berwicki, to sklep polecił mi 9,5UK i takie wziąłem. Na długość są dobre, ale pomimo tęgości G uwierają w palcach. Skóra jest dosyć twarda, więc chyba się wspomągę shoe-eze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave8 Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Panowie jak z jakością tych butów? Starczą na trochę czy lepiej dołożyć i kupić coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Starczą na trochę, ale jeżeli możesz - dołóż i kup coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi