Skocz do zawartości

Producenci butów: Berwick

Heathcliff

Rekomendowane odpowiedzi

Mi Pani również poleciła 7,5 przy stopie 27,5 25 cm ( Monki 3637 ) Jeśli zamówię to chyba 0,5 więcej na początek :)

Ja przy tym samym poleceniu lewej nogi nie włożę do buta, a prawa ciśnie. Wymieniam na pół numeru większe powinny być ok :)

Rozmiar rozmiarem, a stopa stopą, jednmu w tych samych wymiarach jeden będzie ciasny a drugiemu ok.

@gratek 

Dzięki, nie będzie to potrzebne. Wyglądają na dość jasne, dlatego myślałem że to kolor Tan. 

Zastanawiam się nad dwoma modelami: http://sklepmiler.pl/pl/p/Berwick-3556-Brown/1115 oraz http://sklepmiler.pl/pl/p/Berwick-3571-Tan/1125

Wybrał bym 3571 ze względu na bardziej casualowy fason, ale kolor średni mi się podoba. Z drugiej strony w temacie przewinęły się opinie, że 3556 są bardzo ciemne (chociaż podlinkowane były z klasycznebuty.pl, a tam opisane są jako Dark Brown  -> http://www.sklep.klasycznebuty.pl/522,berwick-3556-db-ls.html<- choć na zdjęciach bardzo ładne). 

Teraz zastanawiam się jeszcze nad dość prozaiczną cechą- oxfordy zakłada się pewnie dużo ciężej bez łyżki do butów niż derby :D ?

p.s. na stornie do jutra 11:00 trwa promocja -20% 

Najbardziej zbliżony kolor do realnego masz na medalionie. Lewa strona zdjęcia złapała sporo światła zza okna (jak chyba widać).

Faktycznie kolor trochę wchodzi w Tan. Mam Yanki w kolorze Cambridge Cuero i Berwicki są zdecydowanie jaśniejsze.

Teoretycznie derby powinno się łatwiej zakładać, ale ja się chyba najwięcej napracuję właśnie przy tych 3571.

Z tą promocją wychodzą za ~560zł i jest to imho fajna cena. W przypadku regularnej ceny, jakkolwiek oklepanie to nie zabrzmi, wołałbym poczekać na kupon rabatowy i dozbierać do wiadomo czego :-)

Panowie, duża jest różnica w tęgości kopyta 3556 (F) i 3637 (G)?

Planuję dla stopy 27.5/24.5 cm zamówić monki 3637 w rozmiarze 7.5 (zgodnie z opisywanymi tu zaleceniami doradzającej pani) i brogsy 3556 w rozmiarze 8.

Dobrze kombinuję, czy wszystko brać 7.5? Chciałbym dobrze dopasowane, nawet lekko cisnące na początku, żeby po rozchodzeniu nie było kuboty.

Właśnie ta cena mnie przekonała, mniej więcej od pół roku szukam ładnych brogsów i ciężko było przepuścić taką okazję. Chociaż trafiłem na to dość przypadkowo.

Zamówiłem jaśniejsze derby. Mam pommadiera cognac, oraz cognac clair więc z barwą będę mógł poeksperymentować.

Pytanie dotyczy butów Berwick 2428, zależy mi na szybkiej odpowiedzi, ponieważ wiszę z zamówieniem ;)

Panowie, przy długości stopy 24,8 i szerokości 21,3 cm rozmiar 6 będzie dla mnie odpowiedni? Emotikon wink Przyznam się że nigdy nie miałem Berwicków i nie jestem pewien czy będzie ok

Z Yanko mam kopyta 960, 961, 962 w rozmiarze 10UK. 960 w przeciwieństwie do 961 i 962 leżą idealnie od pierwszego założenia, więc myślę, że nawet mógłbym wziąć 9,5, bo mogą się delikatnie rozbić z czasem.

Jeśli chodzi o Berwicki, to sklep polecił mi 9,5UK i takie wziąłem. Na długość są dobre, ale pomimo tęgości G uwierają w palcach. Skóra jest dosyć twarda, więc chyba się wspomągę shoe-eze.