bikeman1 Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Oczywiście. Wcale nie musicie mieć kwiatów tego samego gatunku, ani tego samego koloru. Czyli nie będzie się to w żaden sposób gryzło? Bo w kwiaciarniach panie na siłe chcą mnie uraczyć takim samym kwiatem jak w bukiecie Wydaje mi się że strój Pana Młodego oraz Panny Młodej są indywidualnościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Nie będzie się gryzło. "notie"? EDIT Sorry za zaćmienie umysłowe. Zwalam to na karb zbyt dużej ilości bursztynowego płynu Wybacz neologizm, przyczyna jest taka sama, jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 dzięki za podpowiedzi akurat o to mi chodziło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Dziękuje za odpowiedzi:) bedzie elegancko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Kapitalny zestaw na własny ślub: Jeśli się nie mylę, to właściciele sklepu Berg&Berg - Karin i Mathias Berg. co to za wezel krawatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Zmieniłbym skarpety na o 2 tony ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 co to za wezel krawatu? 4 in hand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 co to za wezel krawatu? Zmieniłbym skarpety na o 2 tony ciemniejsze1. 2. 2 tony to ile jest w szestnastkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 przewaznie 4inH wiazalem na knitach i troche inaczej mi sie ukladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 1. 2. 2 tony to ile jest w szestnastkowym? tonacja=odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Ja to rozumiem, chodzi mi skwantyfikowanie dwóch tonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomirk Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 ... Co sądzicie o Strollerze na ślub(jako pan młody) o godzinie 16:30 odbywający się w Katedrze? Myślę o zamówieniu dodatkowych spodni z tego samego materiału co marynarka aby mieć więcej okazji na wykorzystanie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Co sądzicie o Strollerze na ślub(jako pan młody) o godzinie 16:30 odbywający się w Katedrze? Myślę o zamówieniu dodatkowych spodni z tego samego materiału co marynarka aby mieć więcej okazji na wykorzystanie go. Sądzę, że to fenomenalny pomysł i szczerze życzę, aby nie skończyło się to jak polska kinematografia, czyli pomysł dobry a wykonanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Doradzałem sie u Kolegów i teraz jestem juz po, wstawiam pare zdjęć zeby zapytać jak to ogólnie wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Na szybko, pozwolisz, że pochwalę koordynację kolorystyczną. Na tle tych wszystkich strasznych smokingów, które chyba obecnie są najpopularniejszym strojem dla pana młodego, granatowy garnitur prezentuje się orzeźwiająco. Krawat, koszula, poszetka - dobór kolorów również super, mimo że ja poprawiłbym węzeł i ułożył poszetkę w TV fold. Ale za to, plus za kamizelkę, duży plus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrol Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Kłanim się wszystkim. Niedługo biorę ślub i powoli kompletuję swój zestaw. Mam już ciemnoszary (ale NIE taki prawie czarny) garnitur. Koszula będzie oczywiście biała, natomiast zastanawiam się nad kolorem kamizelki. Czytałem kiedyś (zdaje się na blogu Mr Vintage), że na ślub powinno się założyć kamizelkę w tym samym kolorze co garnitur. W moim przypadku dokupienie identycznej kamizelki juz raczej nie wchodzi w grę, a ponadto wolałbym założyć szarą, lecz o ton jaśniejszą od garnituru. Czy to dobry pomysł? Krawat wstępnie planuję w odcieniu zbliżonym do tego poniżej. Miałby to być zgaszony/stonowany/zszarzały wariant koloru wstążki przy bukiecie oraz butów panny młodej. Czy takie pośrednie nawiązanie (ale nie identycznie dobrany kolor) to nadal wiocha? Nie chcemy mieć takich samych dodatków, ale wydaje mi się, że delikatne powiązanie będzie sympatyczne i podkreśli fakt, że jesteśmy "razem" - szczególnie ważny tego dnia Ale może to ślubne, często niechlubne standardy narzuciły mi takie myślenie... Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Moim zdaniem założenie jaśniejszej kamizelki do garnituru nie jest złym pomysłem. Zadbaj tylko o to, żeby kamizelka miała wyraźnie jaśniejszy odcień, aby wyglądało to na celowy zabieg, a nie "nie znalazłem kamizelki w pasującym kolorze". Co do krawata, pomijając nie najlepszy pomysł dopasowania się kolorystycznego do Panny Młodej, to zielony nie jest chyba najodpowiedniejszym kolorem na jakąkolwiek dość formalną okazję. Proponuję krawat srebrny lub granatowy (jeśli kolor srebrny stapiałby się zanadto z resztą stroju). Pozdrawiam, Dr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Popieram; kolor wg mnie do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Kamizelka mogłaby być (jeżeli masz antracytowy garnitur) taka sama jak kolegi bikieman1 - kilka postów powyżej. Dodatki (poszetka, kwiat w butonierce) też proponuję takie same. I jeszcze jedno - kolega bikeman1 nie ma żadnego elementu nawiązującego do stroju panny młodej. A mógłby mieć np. krawat/poszetkę w kolorze bukietu - tylko po co? Źle razem wyglądali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrol Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Dziękuję za uwagi. W takim razie poszukam granatowego krawatu. Bikeman1 wygląda świetnie w tych kolorach, ale bukiet partnerki jakoś zupełnie tam nie pasuje, dlatego wg mnie wyglądają RAZEM fajnie, dopiero gdy panna młoda odłożyła kwiatki... Teraz widzę, że czerwony kolor u niego nie poprawiłby sytuacji, ale gdyby dziewczyna miała bardziej neutralny bukiet (biały? w kilku delikatnych kolorach?), to byłoby super. Rozumiem, że to dopasowywanie się kolorystyczne nie jest eleganckie, ale para też tworzy jakąś kompozycję i warto to mieć na względzie (z tego powodu przecież dobiera się stopień formalności ich ubiorów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Zestaw (garnitur, koszula, krawat) Cafardini, buty Church's Consul, poszetka lniana poszetka.com, skarpety jedwabne Falke, pasek z tkmaxx (I jakby kogoś interesowało - suknia fitmy Allure) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 I bardzo dobrze, i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Super, wzorcowy pan młody! Spodnie na szelki czy na pasek - nie powinny być ciut dłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Piękna suknia (i sylwetka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi