degaulle Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Vistula ma naprawdę przyzwoitą wełnę (nie znam się specjalnie, ale osobiście odczuwam, że nie odbiega jakością od PC, czy HB; choć wiadomo, wszystko zależy od modelu). Jeśli chodzi o jakość szycia, to jestem zadowolony z ich taliowanych marynarek (w garniturach też, choć to oczywiście wszystko zależy od modelu i od tego, jak każdy wygląda). Jak zakładam Pierre Cardina, to widzę, że gajery są szyte na wyższe osoby ode mnie (mam 180cm), a Hugo Boss się gorzej taliuje już Vistula. W dodatku pamiętajmy o realiach rynkowych. Rozprawianie o stosunku cena/jakość jako zbyt wysokim lub małym ma TYLKO sens w porównaniu do innych ofert. A muszę przyznać, że to byłaby dla mnie cenna informacja - gdzie mogę dostać garnitury po cenach Vistuli, które będą dużo lepsze jakościowo? Albo krojem, albo jakością materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Nie chcę się czepiać słów ale ponieważ się nie znamy to chciałbym się dowiedzieć co masz na myśli mówiąc "naprawdę przyzwoitą wełnę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Wittchen to nazwisko. Gino Rossi, Kler, Emmanuel Berg to też nazwiska, a z innego obszaru nawet Gianni Feraud to nazwisko. A i jeszcze Ryłko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Wittchen to nazwisko. Gino Rossi, Kler, Emmanuel Berg to też nazwiska, a z innego obszaru nawet Gianni Feraud to nazwisko. A i jeszcze Ryłko. Kielman, Januszkiewicz, Gerlach i Wedel również tylko nie wiem o co Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Dodajmy, że rozmiarówka dyskryminuje mniejszych - w Vistuli znalazłem tylko jedną marynarkę, która na mnie względnie dobrze pasowała. Na domiar złego - kolor do bani (czarny), krój klap fikuśny, górny guzik za wysoko, niska pacha, itd. Za taką nijakość nie będę płacił. Bespoke natomiast daje nieograniczone możliwości dopasowania się do mojego widzimisię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Dodajmy, że rozmiarówka dyskryminuje mniejszychjasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 No dobra, większych też My po prostu nie jesteśmy normalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Wittchen to nazwisko. Gino Rossi, Kler, Emmanuel Berg to też nazwiska, a z innego obszaru nawet Gianni Feraud to nazwisko. A i jeszcze Ryłko. Kielman, Januszkiewicz, Gerlach i Wedel również tylko nie wiem o co Ci chodzi? chodzi mi o fikcyjność nazwisk, z wymienionych przeze mnie tylko Ryłko jest prawdziwy, reszta to zwykłe brandy. A Kielmana, Januszkiewicza, Gerlacha i Wedla nawet jeśli stali się w części brandami nie zestawiłbym nigdy z Wittchenem, który może jest już nazwiskiem, ale to nazwisko przyjęte tylko z powodów rynkowych. Edit: a zresztą mam ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Nie wiedziałem o tym, że Wittchen stał się Wittchenem później. A Kler to nie Piotr Kler? Z innego obszaru: James Gieve & Thomas Hawkes obecnie chińska marka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Kler to ma reklamę w TV z błędem. "Classical elegance", czyli wychodzi, że niby odnoszą się do antyku... To tak jakby powiedzieć, że Sex Pistols play classical music. Powinno być "classic elegance". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Kler to ma reklamę w TV z błędem. "Classical elegance", czyli wychodzi, że niby odnoszą się do antyku... Przypomniałeś mi gccg i jego togi. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 a Sex Pistol to nie antyczny zespół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Nie wiedziałem o tym, że Wittchen stał się Wittchenem później. A Kler to nie Piotr Kler? Z innego obszaru: James Gieve & Thomas Hawkes obecnie chińska marka... Wiesz, że z nimi wszystkimi to trochę tak jak z Grycanem. Na początku lat 90. mówił tylko, że wykupił w lat 80. Zieloną Budkę od pierwotnych właścicieli. W ogóle nie chciał nic powiedzieć o sobie. A teraz pacz "tradycja od pokoleń". Ad ChRL: niedługo wszyscy będziemy Chińczykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 a Sex Pistol to nie antyczny zespół? Antyczny raczej nie, klasycystyczny też nie, ale klasyczny - na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Umiejętności muzyczne członków Sex Pistols był na poziomie średnio ogarniętego szympansa, w najlepszym wypadku australopiteka, więc bym powiedział że to wręcz zespół prehistoryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Śluby po polsku 1914-1939 . http://teatrnn.pl/ikonografia/negatywy/kategoria/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Zawsze mnie to zastanawiało - wtedy jakaś moda była na wyglądnie brzydko wśród kobiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Słuchaj, większość kobiet jest brzydka lub przeciętnej urody tak samo mężczyźni więc nie spodziewaj się doznań estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Zawsze mnie to zastanawiało - wtedy jakaś moda była na wyglądnie brzydko wśród kobiet? To, ci Ty uważasz za ładne dla innych może być paskudne. Patrząc na stare zdjęcia/obrazy musisz uwzględnić kontekst historyczny-czasowy, a więc nie tylko kryteria estetyczne, technikę oświetlenia, makijażu, a przede wszystkim sposób odżywiania, który był zupełnie inny niż dzisiaj. Do tego weź jeszcze kontekst społeczny (z jakiej grupy społecznej pochodzą te osoby) oraz czasami regionalny lub etniczny, który był bardzo ważny. Trochę to inaczej wygląda niż w inscenizacjach filmowych. Z drugiej strony o nas też będą mówić za 100 lat, że byliśmy paskudni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Nie przesadzajmy, np ta pani: jest co najmniej w porządku. Jak byś zrobił zbiór losowych zdjęć ślubnych z lat 1990-2012 to pewnie też byś stwierdził że większość panien młodych ci się nie podoba. Mnie bardziej zastanawia że większość ludzi, zarówno na zdjęciach ślubnych, jak i w kategorii "portrety" na tej stronie, się nie uśmiecha. A zresztą "nie ma brzydkich kobiet, tylko wina czasem brak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zby Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 więcej na temat panien młodych i zmian ich wyglądu na przestrzeni lat wiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Może to w dużej mierze fryzury i strój. Złote lata męskiej elegancji to też moim zdaniem gorzkie lata damskiej mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Zdjęcie jest odwrócone stronami. Już kiedyś - korzystając ze zbiorów NAC - zwracałem im uwagę, żeby to generalnie skorygowali. W cyfrowych zbiorach nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Trochę się zrobił off-topic, ale moim zdaniem, dziewczyna na zdjęciu powyżej jest piękna. Przy bardziej współczesnym makijażu wyszłaby, za przeproszeniem, niezła laska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Myślę, że "za przeproszeniem" nie jest potrzebne, to piękna dziewczyna. Wracając do odwróconych stron fotografii: może się to wydawać przesadne. Tak jednak nie jest. Orientacja według strony dostarcza nam wielu informacji: zapięcie na męską/damską stronę: wiadomo. Ale także: czy jest to oficer (stoi po prawej stronie damy, aby móc salutować), czy też cywil. Czy mundur, który nosi, jest inspirowany rubaszką (zapięcie na "damską", a jednocześnie "prawosławną" stronę), czy też europejskim stylem mundurów (męskie zapięcie). Ignorowanie przez NAC takich informacji jest przejawem kulturowego barbarzyństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi