Zajac Poziomka Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 Świetne buty, gratulacje. Też się zastanawiałem nad zakupem, bo cena była naprawdę okazyjna. 1 Cytuj
bratdominik Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 Dziękuję. Cena była dobra (konina w cenie cielaka), a po krótkich negocjacjach poszła w dół jeszcze 15% i Karl dodał prawidła. Decyzja mogła być tylko jedna. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bratdominik Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Buty dojechały. Moje pierwsza styczność z kopytem F i kilka spostrzeżeń. 1. Rewelacyjna pięta. Trzyma idealnie. Poza tym Rendenbach x2 w jaskółkę, metalowe czubki, prawidła VASS - bardzo fajne dodatki już w cenie. 2. Dużo miejsca w palcach, i na szerokość, i na wysokość. Od razu włożyłem półwkładki, bo z moim niskim podbiciem nie mam po prostu wyboru jeżeli chcę uzyskać sensowny wygląd cholewki. Natomiast na długość są bardzo dobre. 3. Świetna cena przyszła razem z drobną skazą skóry, z którą się po prostu polubię (mało widoczna, bo od wewnętrznej strony przy kostce). Nie ma róży bez kolców. Buty są modelem MTO w wersji seconds, ale i tak bym je kupił wiedząc o tym. Poza tym kordowan zgodnie z planem, elastyczny i szybko łapiący połysk, jak widać na niektórych zdjęciach. 4. Wykonanie bez negatywnych zaskoczeń; nie jestem ekspertem, ale nie ma niedoróbek, które biłyby po oczach. 5. DHL doliczył VAT, ale nie doliczył cła. Przy zakupach z Wlk.Brytanii polecam DHL, odradzam FedEx. Na szczęście Sprzedawca zgodził się zmienić kuriera, bo domyślnie wysyła FExem. Teraz tylko je wrzucić do obiegu pozostało, póki jeszcze nie jest bardzo ciepło. 23 4 Cytuj
50groszy Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Kilka postów wcześniej była dyskusja o prawidłach stąd pytanie do znawców. Czy prawidła dedykowanego do konkretnego modelu np p2 można odwzorować kopyto? Jak się ma model Budapest * 3636 do Norweger ? chodzi mi o długość bo zapewne są obszerniejsze. Cytuj
wihajster Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 https://vass-shoes.com/model/online-store/ Promka do -55% Cytuj
kanapa Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Ktoś płacił może u Vasa Paypalem?Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj
Czarrek Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Ja zapłaciłem paypalem w poniedziałek. Otrzymałem potwierdzenie i numer zamówienia ( z automatu) Ponieważ przez kilka dni nic się nie działo , wczoraj pozwoliłem sobie na wysłanie maila do Vassa. Dzis otrzymałem odpowiedz od Pani sales manager , ze firma praktykuje wstrzymywanie się z wysyłką przez dwa dni na wypadek, gdyby klient chciał coś zmienić w zamówieniu ( buty maja być dostarczone fedexem we wtorek . To budapestery w fasonie Bp)? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czarrek Opublikowano 28 Września 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 12 1 Cytuj
Czarrek Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 Buty niesamowicie komfortowe, wspaniałe i trudne do opisania opinanie i przyleganie do skóry stopy. Przyznam się , ze troszkę dziwnie się w nich stąpa po przesiadce z cichobiegów. Uczucie bardzo podobne do zaznanego niegdyś , przy odbiorze butów na miarę od jednego z warszawskich szewców. To trzeba poczuć samemu. Polecam Cytuj
Czarrek Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Poszedłem na całość i zamówiłem dzis u vassa 5 par butów. Dwa razy czarne, dwa razy brązowe i zielone ( w różnych kombinacjach skory i odcieni , ale wszystko typu derby, gdyż nie lubię Oxfordów. Prawdę mówiąc nie posiadam żadnej pary oxfordow , jak również loafersow. Źle się czuję w tych fasonach) Pozdrawiam wszystkich 5 1 Cytuj
DeanM Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 55 minut temu, Czarrek napisał: Poszedłem na całość i zamówiłem dzis u vassa 5 par butów. Dwa razy czarne, dwa razy brązowe i zielone ( w różnych kombinacjach skory i odcieni , ale wszystko typu derby, gdyż nie lubię Oxfordów. Prawdę mówiąc nie posiadam żadnej pary oxfordow , jak również loafersow. Źle się czuję w tych fasonach) Pozdrawiam wszystkich 9 Cytuj
kanapa Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Mam pytanie do noszących standardowe kopyta Vassa typu R lub P.Czy macie przetestowane inne pasujące wam kopyta?Jeżeli tak to czy bierzecie np. poprawę na pomiar w plusie wobec wymienionych wyżej kopyt?Norwegery już mam, Budapesty również i praktycznie oferta z półki mi się zamyka. Slippery mi się nie podobają. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj
Czarrek Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Mi podchodzi tylko BP, mam finalnie 6 par tego obuwia w różnych fasonach. Cytuj
kanapa Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Mi podchodzi tylko BP, mam finalnie 6 par tego obuwia w różnych fasonach.Mam w notatce z wizyty w Budapeszcie że właśnie BP mogą jeszcze być ale o pół numera szersze od P czy R. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Opublikowano 7 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 22 Cytuj
pablocito Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 Przepiękne buty. Niech długo służą! Cytuj
MarkizDeSade Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 Świetne buty , to chyba ich najlepszy odcień skóry Wziąłeś rozmiar większy niż normalnie, to kopyto F ? Cytuj
eye_lip Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 Wziąłem jakie były na forum;) czyli 9, spokojnie w 8.5 bym wszedł. Kopyto F Cytuj
preux Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 1 godzinę temu, eye_lip napisał: Wziąłem jakie były na forum;) czyli 9, spokojnie w 8.5 bym wszedł. Kopyto F To było 9.5 Vass robi napis 43- co znaczy 43.5 czyli 9.5 ? Ale fakt jest niepodważalny, to piękne buty ? Cytuj
eye_lip Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 To rzeczywiście mają dziwną rozmiarówkę ponieważ długość buta jest taka jak większość moich 8.5 a nawet krótsza od niektórych. Cytuj
kanapa Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 Gratuluję zakupu - ja aktualnie czekam na uruchomienie procedury reklamacji w Vass. Cytuj
musa19 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @eye_lip, jak to mówił bohater tej najnowszej nudy z Netflixa, sztos!?? Cytuj
kanapa Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 Może komuś się przyda na przyszłość - Vass a reklamacja.Zamówiłem w grudniu Norvegery P3 na gumowym protektorze.Zamówienie ze sklepu - towar leżał na półce magazynowej. Dostarczone Fedexem w kilka dni akurat pod choinkę i niestety coś takiego mi się trafiało jak na zdjęciu poniżej. Oczywiście e-mail do sklepu że coś tu nie tak i … zwrotka że święta i ekipa wraca do pracy w styczniu. W styczniu cisza w eterze więc następny e-mail ale już z wytłuszczonym w tytule słowem reklamacja i jest sukces - odpowiedź że Ok prosimy o zwrot i wyślemy po otrzymaniu przesyłki nową parę. Z uwagi na to że jednak P3 są ciaśniejsze w podbiciu wobec P2 poprosiłem o wymianę na będące na stanie P3 większe o 0,5.Zostałem uprzedzony że sprawdzą tym razem dokładnie co wysyłają i odświeżą towar przed wysyłką. Jest dzisiaj 21.01 i dostarczona przesyłka jest bez wad. Reasumując - żal że trafił się taki przypadek ale Vass zareagował w miarę sprawnie i z butów jestem zadowolony. Dziękuję osobom którym zawracałam głowę w tym temacie.PS.Jeżeli odsyłacie coś do Vassa na ich koszt i dostaniecie zlecenie z formularzem Fedexa koniecznie skontaktujcie się z ich miejscowym oddziałem w sprawie przesyłki. Wystawienie zlecenia nie jest równoznaczne że kurier pojawi się w waszych drzwiach. Średnio na odpowiedź na wysłanego emaila czekałem 2-3 dni więc należy uzbroić się w cierpliwość albo ponownie wysłać wiadomość z przypomnieniem i innym nagłówkiem.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi