Stefaneq Napisano 13 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2017 Sposób rozwiązania tego problemu z nożem w roli głównej zostawię na koniec (o ile w ogóle się na to zdecyduje/jeśli nie będzie innej opcji). Czy aby na pewno potraktowanie tego problemu jakimś specyfikiem nie przyniesie zamierzonego efektu?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torkan Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Na Youtube widziałem kilka filmików z trikami, jak dbać o obuwie z zamszu. Może tam uda Ci się znaleźć podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktorrrr Napisano 12 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 Rozważam licytację tych butów, czy tego typu wada jest usuwalna? http://www.ebay.com/itm/MEERMIN-Mallorca-Classic-collection-goodyear-welted-chukka-boots-8UK-/263257913836?hash=item3d4b64f9ec:g:OjMAAOSwpGFZ3hf1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 12 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 odpuść, za dużo z tym roboty jeżeli w ogóle uda się usunąć tą plamę chyba po kleju/wosku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariaJot Napisano 28 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2018 Świetne rady, przydadzą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvv Napisano 29 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2018 Ciezki temat z taka plama. Ja na jednej parze moich butow mam taka, sam nie wiem jak i kiedy powstala probowalem roznych specyfikow i sposobow i dalej ja mam. Czuje ze szybciej wyrzuce te buty niz sie pozbede plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masseur Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 Mam pytanie. Czy zamiast podanego przez autora postu Nano Protectora mogę użyć impregnatu z decathlona? (https://www.decathlon.pl/impregnat-do-nubuku-i-zamszu-id_8370647.html) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Możesz użyć każdego dedykowanego preparatu. Zawsze jednak przed zastosowaniem zrób próbę na mało eksponowanym skrawku (język, pięta), by się upewnić jak dany środek działa na strukturę i kolor zabezpieczanej skóry, bo widziałem już różne cuda. Po użyciu już sam ocenisz czy spełnia Twoje oczekiwania, czy następnym razem warto spróbować alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masseur Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Kupiłem właśnie impregnat w deichmannie "hybrydowy aerozol do impregnacji". Powiedziałem Pani, że chcę taki do skóry zamszowej. Teraz dopiero zobaczyłem z tyłu, że impregnat przeznaczony jest do skóry licowej, welurowej i materiałów tekstylnych. Nie ma nic o zamszu. Myślicie, że może byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Kwestia tłumaczenia opisu. Może być do zamszu, z zastrzeżeniem wypróbowania na małym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masseur Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 No dobra, a gdy już psiknę kawałek, to po czym poznam, czy środek jest przeznaczony do zamszu? I czy jest dobrej jakości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Zamsz się zazieleni, może zakwitnie:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jwodzu72 Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Mam pytanie, jak często powinno się używać Protectora? Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy używać proponuje potraktować jeden but protectorem i wyjść w nich na deszcz nieprawdopodobna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Ja w zimę używałem co 3-4 tygodnie i nigdy butom nic się nie stało, a chodziłem w nich w śniegu i deszczu regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 4 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2019 W dniu 23.05.2019 o 14:49, jwodzu72 napisał: Mam pytanie, jak często powinno się używać Protectora? Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy używać proponuje potraktować jeden but protectorem i wyjść w nich na deszcz nieprawdopodobna różnica. W sezonie deszczowym używam co 2-4 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Shoe Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Nie ma reguły. jak często używamy butów to nawet raz na kilka dni (jeśli przy okazji złapie nas deszcze to na pewno)! Lepiej przesadzić z ilością protektora niż zniszczyć buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiezdny durszlak Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Czy da się coś zrobić by włoski zamszu tworzyły bardziej gładką, a mniej chropowatą powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 @Gwiezdny durszlak Tak, zapalarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Nie no, bez jaj. Już Kazik pisał: "szkodzić można z głupoty i ze złośliwości". @Gwiezdny durszlak, powinieneś użyć szczotki do zamszu z włóknami z mosiądzu i delikatnie rozczesać powierzchnię. Włoski są tutaj po prostu posklejane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Czy z jajami czy bez jaj to nie wiem. Ja się bawiłem samą nie mieszając z jajami bo jeszcze mogłoby wyjść sadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiezdny durszlak Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Godzinę temu, Cineos napisał: Czy z jajami czy bez jaj to nie wiem. Ja się bawiłem samą nie mieszając z jajami bo jeszcze mogłoby wyjść sadzone. Tutaj zatrzymajmy tę karuzelę śmiechu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaann6 Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Nie jestem specjalistą, ale włosie raczej nie jest posklejane tylko długie. Zrobił się meszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Pewnie tak, ale taki efekt można też (miejscowo) osiągnąć trąc szczotkami do zamszu bez opamiętania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Można osiągnąć również używając nadmiernie nanoprotektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiezdny durszlak Napisano 27 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2019 Jak przywrócić kolor? Wystarczy renowator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi