frankenstein Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 Przyznam się, że należałem do tych, którzy namawiali +Immune+, by znów został moderatorem. Uważam, iż w tej roli jest dobry. I cieszę się, że postanowił powrócić jako moderator. Sam zrezygnował, sam podjął decyzję o powrocie. Niczego nagannego nie dostrzegam, wręcz odwrotnie. Edit: poprawka językowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 mi się nie podoba ta cała szopka wokół. niech by był modem, nie odchodził, bo to wszystko dookoła było żałosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 mi się nie podoba ta cała szopka wokół. niech by był modem, nie odchodził, bo to wszystko dookoła było żałosne.Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Masz pretensje co do tego, że wybór moderatorów do czasu ich ogłoszenia jest niejawny? Wróciłem z jednego prostego powodu, jeżeli ja nie moderuję forum to praktycznie nikt tego nie robi, bo nikt nie ma na to czasu lub chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 @kset: zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz, ludzie mają prawo zmieniać zdanie, robić korekty swoich działań i nawet popełniać błędy. Czasami też potrzebują po prostu na chwilę zająć się czymś innym. I o ile dobrze pamiętam to +Immune+ nie podawał na forum powodów swojego odejścia (coś mi dzwoni, że chyba mówił o braku czasu), nie chcę i nie mam prawa mu dopisywać żadnych motywów. Przyjmuję, że nie mógł. I mnie to wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 w ogóle ten czas dla forum był niezbyt dobry, ta sprawa z Potkańskim, itd. administracja niepotrzebnie jeszcze dodaje do tego swoje trzy grosze. otworzono temat o moderatorach, potem go zamknięto, mieli być nowi, a nagle bez żadnego komentarza wracasz na stanowisko. bardzo dobrze, że zrobiono subforum, że nareszcie będzie regulamin, itd. ale po co do tego kompletny brak komentarzy do działań, nie wiadomo, co się dzieje, mówisz, że rezygnujesz, a potem bez słowa wracasz, niby mieli być moderatorzy (teraz faktycznie jest za mało) ale nic nie wiadomo... imho kiepski PR stosujecie. jako użytkownik czuję się z lekka zagubiony w tym wszystkim i uważam że mam prawo w obecnej sytuacji się tak czuć. a nie powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 Dziękuję w imieniu administracji za krytyczną opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Moja drobna sugestia - może zmienić nazwę grupy masters na coś innego? Wydaje mi się, że już nawet coś w stylu: - znawca - znawca tematu - forumowy fachowiec - forumowy wyjadacz - forumowy ekspert będzie lepsze. Pozostawiam to pod opinię administracji, ale dla mnie masters jakoś dziwnie brzmi A tak to od razu wiadomo o co chodzi. Szczególnie jeśli ktoś jest nowym użytkownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 "Wyjadacz" mi się podoba. Czyli tak- zakładam wątek dot. zmiany nazwy grupy Masters, pytam WSZYSTKICH użytkowników o pomysły na nową nazwę. Otwieram ankietę ze wszystkimi zgłoszonymi nzwami. Ogłaszam wybory i gdzieś koło marca 2012 mamy to... i wcale nie myszą to być wyjadacze. Jakoś tak ma wyglądać pełna jawność na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Mi się pełna jawność nie podoba, to nie hipisowska komuna, żeby wszyscy wszystko musieli wiedzieć. Jakiś stopień autorytaryzmu musi występować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Hehe, no wiesz, najlepiej najpierw byłoby zrobić ankietę na temat tego, czy w ogóle wszyscy aby na pewno są za zmianą nazwy. Potem trzeba by dopiero zrobić ankietę na temat tego czy ankieta jest dobrą formą wyboru nowej nazwy. No i w końcu będzie można wybrać. Marzec 2012 to może być zbyt wczesny termin A tak na poważnie, jeśli o mnie chodzi, to rzuciłem propozycję. Moderatorów i osób, które służą Ci radą jest kilka, więc na pewno jeśli tylko uznacie, że warto zmienić, to wybierzecie coś fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booe Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Nie wiem jak dla innych,ale jak dla mnie na forum zrobiło się zbyt kolorowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Simon, stałeś się właśnie kandydatem na Mastera. Jak wiadmomo (a może nie? już się gubię we własnych matactwach) Masterem można zostać tylko z polecenia innego Mastera. Keep up the good work. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 @macaroni, dzięki. To miłe, tym bardziej, że mówisz to Ty, czyli nasz "Ojciec Założyciel". Choć z drugiej strony jak sobie tak pomyślę, to gdzie mi tam z wiedzą np. do Ciebie czy Immune... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 @macaroni, dzięki. To miłe, tym bardziej, że mówisz to Ty, czyli nasz "Ojciec Założyciel". Choć z drugiej strony jak sobie tak pomyślę, to gdzie mi tam z wiedzą np. do Ciebie czy Immune... Skromnosc to najwazniejsza cecha mezczyzn, ktorzy poswiecaja wolny czas na rozmowy w internecie o ubraniach i fotografuja co maja na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 8 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2011 @Simon, macaroni chce Cię kupić "stanowiskiem" żebyś niewprowadzał zamieszania. Chce cię przeciągnąć na Ciemną Stronę Forum ( a raczej Granatową Stronę Forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 8 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2011 Rozumiem, ze nie takie bylo zamierzenie, ale wydaje mi sie, ze mimo wszystko grupa Masters bedzie odebrana jako wprowadzenie na forum pewnego rodzaju elity. Bylem i jestem czlonkiem kilku for i tam cos takiego nie wystepuje, ludzie, ktorzy wystarczajaco dlugo siedza na forum wiedza kto jaka wiedza dysponuje. Jesli nowi uzytkownicy maja problemy z okresleniem wiarygodnosci wypowiedzi, inni starsi uzytkownicy szybko naprowadza ich na poprawny tok myslenia. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 8 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2011 Rozumiem, ze nie takie bylo zamierzenie, ale wydaje mi sie, ze mimo wszystko grupa Masters bedzie odebrana jako wprowadzenie na forum pewnego rodzaju elity. Bylem i jestem czlonkiem kilku for i tam cos takiego nie wystepuje, ludzie, ktorzy wystarczajaco dlugo siedza na forum wiedza kto jaka wiedza dysponuje. Jesli nowi uzytkownicy maja problemy z okresleniem wiarygodnosci wypowiedzi, inni starsi uzytkownicy szybko naprowadza ich na poprawny tok myslenia. Pozdrawiam, dsc. +10 Poza tym mam wrażenie, że na tym forum więcej czasu, postów i uwagi poświęca się samemu forum, niż jego treści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2011 Moja drobna sugestia - może zmienić nazwę grupy masters na coś innego? Wydaje mi się, że już nawet coś w stylu: - znawca - znawca tematu - forumowy fachowiec - forumowy wyjadacz - forumowy ekspert będzie lepsze. Pozostawiam to pod opinię administracji, ale dla mnie masters jakoś dziwnie brzmi A tak to od razu wiadomo o co chodzi. Szczególnie jeśli ktoś jest nowym użytkownikiem. Arbiter elegantiarum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 8 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2011 Rozumiem, ze nie takie bylo zamierzenie, ale wydaje mi sie, ze mimo wszystko grupa Masters bedzie odebrana jako wprowadzenie na forum pewnego rodzaju elity. Nie wiem jak Panu, ale mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 6 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2011 Członkowstwo w grupie można uzyskać z rekomendacji innego członka grupy na podstawie zachowania i poziomu wypowiedzi na forum. Staż nie jest najważniejszym kryterium. Ostatnio mam więcej czasu na lekturę bloga i szczerze mówiąc jestem pełen podziwu dla użytkownika Ernestson. Uważam, że za swoje dokonania powinien otrzymać on rangę Masters (w kategorii self-made jacket ). Dla mnie jego osiągnięcie jest wręcz niebywałe. Sądzę również, że jego wybór będzie uzasadniony kryteriami, jakie przyświecały utworzeniu tej grupy (wiedza techniczna w tym wypadku). Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 6 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2011 A propos, jakie są przedziały postów, w kontekście zmiany statusu, bo zauważyłem, że nie jestem już "początkujący"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 6 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2011 od 100 postów będziesz aktywistą. Kandydaturę Ernestson rozpatrzymy, jeśli wyrazi on zainteresowanie zostania masterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 7 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2011 Zaki wybacz, ale Cię poprawię. Aktywista jest od 200 postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 8 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2011 Forum nie widać u mnie w tapatalk (ipod touch), a przy wchodzeniu na nie przez przeglądarkę pokazuje się informacja, że jak najbardziej tapatalk powinien działać - jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 8 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2011 Mam to samo, apelowałem o to czy da się to naprawić już wielokrotnie. To jakiś problem w kodzie. Zwyczajnie coś się pokrzaczyło i nie działa. Silnik forum, o ile w ogóle bazuje na jakimkolwiek popularnym rozwiązaniu, jest chyba dosyć mocno zmodyfikowany. A według mnie, na pierwszy rzut oka jest to w ogóle autorska konstrukcja. Wobec tego być może tapatalk w ogóle nie współgra z forum, lub jego implementacja jest dużo bardziej skomplikowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi