Jarmarek Napisano 14 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2011 Zmianę template na dziś zostały zakończone. Dalsze prace zostaną wznowione jutro od rana. Prosimy przesyłać swoje uwagi, sugestie i spostrzeżenia tutaj: viewtopic.php?f=1&t=465 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Pytanie odnośnie strony głównej blogu. Można przenieść link do forum (grafikę) na samą górę prawej kolumny? Albo chociaż żeby nie trzeba było przewijać paru stron. Tak wchodzę na forum i być może jeszcze komuś też by to uprzyjemniło życie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Co jakiś czas przestawia się godzina wyświetlana na forum. Przykładowo, wczoraj godzina się zgadzała. Ale w tej chwili jest 15.42, a system wskazuje 16.42 (i taką godzinę będzie też miał ten post). Ma to często miejsce, np. parę dni temu na forum było kilka godzin odchyłki od rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 26 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2011 Mam takie pytanie, czy do forum dałoby się podłączyć tapatalka? Ogólnie chodzi o to, żeby dało się fajnie czytać forum przez iPhone'a, jakiś telefon z androidem, etc. To jest bezpłatne, wystarczy skopiować ich skrypt do siebie. Więcej informacji tutaj: http://www.tapatalk.com/plugin.php Byłbym wdzięczny za coś takiego, myślę, że nie tylko mnie się przyda Nie wiem na czym postawione jest forum, ale w linku który podałem wszystko jest fajnie wyjaśnione. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarmarek Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 Simon zgodnie z Twoim zgłoszeniem tapatalk został zainstalowany. Proszę o sprawdzenie czy działa poprawnie. W kwestii godziny - zmiany dokonujecie samodzielnie w profilu. Jeśli problem będzie się powtarzał proszę o informację - zweryfikuję to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 2 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2011 Donoszę, że pod Androidem działa, ale napisy nad tematem (wiadomości itd.) się rozjeżdżają. Tak czy siak jest wygodniej, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 No ja nie mogę znaleźć forum w tej chwili. Ale wielkie dzięki za szybką reakcję i że od razu coś robicie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 5 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2011 Podbijam temat - Fingor, jak znalazłeś forum na Adnroidzie? Ja na iPhonie w dalszym ciągu nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 5 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2011 Zwyczajnie przez Androidową wyszukiwarkę! Po wpisaniu adresu wyskakuje komunikat, że forum jest natywne dla systemu Android i wyświetla mi się mobilna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 U mnie też się ten komunikat wyświetla ale niestety w tapatalku forum nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarmarek Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Możemy sprawdzić temat, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Nie ma sprawy, nie pali się. Będę bardzo wdzięczny za sprawdzenie. W międzyczasie ja też poszukam czegoś na zagranicznych forach, o co mogłoby chodzić i jeśli będę coś wiedział to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 A można dodac opcję "oznacz wszystkie fora jako przeczytane" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 11 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Taka opcja od dawna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Witam! Jak mogę dodać do postu zdjecie które wykonałem i w jakiej musi ono być rozdzielczości aby nie było zbyt duże i za małe ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Witam! Jak mogę dodać do postu zdjecie które wykonałem i w jakiej musi ono być rozdzielczości aby nie było zbyt duże i za małe ? pozdro Pod polem tekstu masz opcje "dodaj zalacznik". Max waga zdjecia to 256 kb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Moje pytanie podyktowane jest "fetyszyzmem", ktoremu z pasja sie oddaje. Czy nie byloby uzytecznym zabiegiem poswiecenie jakiejs oddzielnej czesci forum na omawianie obuwia i spraw "butolubnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Byłoby. Pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Ja mam jeszcze jedną propozycję - może zróbmy tutaj coś w stylu mapy stylowej Warszawy z bloga macaroniego. Zbierzmy do kupy wszystkie warte polecenia adresy i wpiszmy je w jednym wątku, posegregowane w kategorie (obuwie, garnitury, koszule, zagraniczne sklepy, etc.) tak żeby każdy kto w danym momencie szuka konkretnej rzeczy mógł ją łatwo znaleźć, a potem wpisze sobie w wyszukiwarkę daną frazę i odgrzebie pomocne tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Na to przydałoby się znaleźć spóją formę graficzną. Z możliwością dodawania adresów i komentarzy przez członków. Porozmawiam z kolegą Jarmarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Proponuję, żeby Listę użytkowników wzbogacić o pozycję - miejsce zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modus Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Moja propozycja dotyczy wszystkich tematów porządkujących wiedzę, których jest na szczęście coraz więcej. Na serwerze niewielkim nakładem pracy można postawić mechanizm wiki (jest darmowy). W ten sposób powstałaby bespoke wikipedia (np. pod adresem wiki.bespoke.pl). Teraz jest kilka wątków, na przykład krawiecki, gdzie różne hasła są wyjaśniane. Jak archiwum forum będzie duże, to ciężko będzie cokolwiek znaleźć. Tworząc wiki możemy w jednym miejscu umieścić terminy krawieckie, opisy firm, krawców itp. Dzięki kategoriom łatwo można będzie znaleźć np. wszystkie dotyczące jednego miasta lub jednego tematu. Jak pokazuje przykład wikipedii mechanizm oddolnie redagowanej encyklopedii działa sprawnie Jeżeli byłaby potrzeba to mogę się podjąć instalacji i rozpoczęcia przenoszenia opisanych już haseł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 Chciałbym zapytać, czy w niedalekiej przyszłości przewiduje się mianowanie paru osób moderatorami? Ostatnio dość niepokojąco wiele tematów nie jest kompletnie związanych z tematem strojów lub kanonów elegancji i schodzą one na rozmowy "polityczno-światopoglądowe". Nie powiem by to była dobra droga rozwoju forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 19 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 Planuje się. Myślę, że kolejne spotkanie członków forum będzie okazją do wybrania moderatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 19 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2011 Moja propozycja dotyczy wszystkich tematów porządkujących wiedzę, których jest na szczęście coraz więcej. Na serwerze niewielkim nakładem pracy można postawić mechanizm wiki (jest darmowy). W ten sposób powstałaby bespoke wikipedia (np. pod adresem wiki.bespoke.pl). Teraz jest kilka wątków, na przykład krawiecki, gdzie różne hasła są wyjaśniane. Jak archiwum forum będzie duże, to ciężko będzie cokolwiek znaleźć. Tworząc wiki możemy w jednym miejscu umieścić terminy krawieckie, opisy firm, krawców itp. Dzięki kategoriom łatwo można będzie znaleźć np. wszystkie dotyczące jednego miasta lub jednego tematu. Jak pokazuje przykład wikipedii mechanizm oddolnie redagowanej encyklopedii działa sprawnie Jeżeli byłaby potrzeba to mogę się podjąć instalacji i rozpoczęcia przenoszenia opisanych już haseł. Sam to chciałem zaproponować. Wikipedia jako taka ssie, ale użycie jej mechanizmu do takiej ubraniowej encyklopedii byłoby świetnym pomysłem i mogłoby być prawdziwym opus magnum tego foruma. Nie pomyślałem, że mogłyby być tam zakłady krawieckie, ale jeśli to dobrze opracować - czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi