WhiskeyPapa Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Jak się nazywa ten "fartuch" ze skóry, między podeszwą a cholewką?Mogę się mylić, ale kojarzy mi się termin storm welt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Chyba masz rację Storm Welt A storm welt is a band of leather which is sewn into the interface between the boot upper and the sole. It helps to keep water from getting into the area where the upper meets the sole and soaking into the footwear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2012 http://the-shoe-snob.blogspot.com/2012/ ... ecuts.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Straszny "kulfon" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Kolega napisał mi, że "tylko spoilerów brakuje" Ja natomiast zwróciłem tu uwagę na kolor. Macie coś "obuwniczo" szarego w swoich zasobach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Oczywiście, że tak, przecież powiedziano never trust a man in grey shoe jakże mógłbym nie mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Haha Podoba mi się uzasadnienie Kiedyś parę butów zrobiłem na szaro, ale jakoś nie przekonałem się. W tym momencie przekonałeś mnie jednak, że to pozycja obowiązkowa w szafce na buty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 IMO - płaszczka lub rekin w szarości prezentowałyby się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 szara patyna to je to! w wykonaniu santoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Mam parę szarych butów, ale kupionych przed okresem oświeceniowym. Są w stylu koszmarków Macaroniego w jednym z tematów wspomnieniowych. Nawet kupiłem do nich krem Saphira (dobre chęci), ale to jakby strzelać z armaty do zająca Ich pseudoskóra nawet nie chciała przyjmować kremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 Janie, biorę te trzecie od dołu. Podaj proszę więcej danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 Janie, biorę te trzecie od dołu. Podaj proszę więcej danych. Dobry wybór, moj faworyt Te wyżej z nierównościami w kolorze tez sa fajne. http://www.bontoni.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Miłość od pierwszego wejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Janie, biorę te trzecie od dołu. Podaj proszę więcej danych. Dobry wybór, moj faworyt Te wyżej z nierównościami w kolorze tez sa fajne. http://www.bontoni.com/ U nas w PL można takie gdzieś dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 U nas w PL można takie gdzieś dostać? Niestety w niewielu miejscach mozna je chyba znaleźć, a ceny zaczynaja sie chyba od 1000$. Sądze, ze Kamil poradzi sobie w Warszawie ze sprawieniem "takiego" buta i niedlugo zobaczymy cos na forum. Przynajmniej mam taka nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 obawiam się, że najprościej i chyba najtaniej będzie zamówić z nowymi butami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 obawiam się, że najprościej i chyba najtaniej będzie zamówić z nowymi butami:) a ten tekst do czego mamy dopasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Ja to chętnie bym sobie kupił o takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 obawiam się, że najprościej i chyba najtaniej będzie zamówić z nowymi butami:) a ten tekst do czego mamy dopasować? do mojej /lub slamackowej współpracy z szewcem Jackiem Kamińskim, jak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Wyścigówka G&G: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Wyścigówka G&G: Panie, pikne są Szukam podobnych tylko albo kopyto za waskie albo cena zaporowa:( Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Ja to chętnie bym sobie kupił o takie to kupuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 obawiam się, że najprościej i chyba najtaniej będzie zamówić z nowymi butami:) a ten tekst do czego mamy dopasować? do mojej /lub slamackowej współpracy z szewcem Jackiem Kamińskim, jak sądzę nie tylko Kamińskim. Pamiętajmy, że w Polsce są naprawdę doskonali rzemieślnicy, którzy są w stanie za 3 tysiące złotych wykonać buty doskonale dobrane do naszych stóp i według naszych wzorów. W Warszawie mamy oczywiście największy wybór: Duranc, Januszkiewicz, Kamiński, Kielman, Kurkus, Wielądek. Tych znam i lotniki od każdego z nich noszę. Ale są szewcy w Łodzi i Krakowie (opisywani na tym forum). Na pewno też w Gdańsku i Wrocławiu można uszyć buty. Podejrzewam, że także w Częstochowie, Radomiu, Lublinie lub okolicy można znależć szewca, który uszyje nam buty na miarę. Panowie - na kształt i wzór naszych stóp. A - i większość z nich ma skóry z zapasów – nierzadko kilkudziesięcioletnich! I w Warszawie w cenie do 150 euro nie widzę lepszego wyboru od Duranca. Ale fakt, że trzeba wiedzieć czego się chce, przynieść zdjęcia, porozmawiać, pokazać o co chodzi i wytłumaczyć dlaczego tak ma być. I oczywiście słuchać mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Ciekawią mnie Wrocław i Lublin - gdzie w tych miastach można uszyć buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi