mosze Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Dobre buty to jest przedział od 1000 zł w górę, przy czym 1000 zł raczej na ebay, ew. na dobrych wyprzedażach. Zaznaczam, że daleko mi do snobizmu - po prostu tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidowo Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Dobre buty to jest przedział od 1000 zł w górę, przy czym 1000 zł raczej na ebay, ew. na dobrych wyprzedażach. Zaznaczam, że daleko mi do snobizmu - po prostu tak to wygląda. Ok,Czemu nie, zastanawia mnie natomiast jak wyglada taki but jak jest używany. Ja np chodzę w garniturze do pracy i często jezdzw do Niej na rowerze (15min). Często właśnie w garniturze i w butach do garnituru. Wiem ze nie jest to but z przeznaczeniem sportowym . Ale zastanawia mnie jak się taki but będzie trzymał w przypadku gdy jest używany w każdych warunkach podgotowanych i np jadąc na rowerze te 30 min. Bo jeśli te buty mogę używać tylko jeżdżąc samochodem żeby przypadkiem ich nie zakurzyc to ...Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidowo Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Dobre buty to jest przedział od 1000 zł w górę, przy czym 1000 zł raczej na ebay, ew. na dobrych wyprzedażach. Zaznaczam, że daleko mi do snobizmu - po prostu tak to wygląda. Ok,Czemu nie, zastanawia mnie natomiast jak wyglada taki but jak jest używany. Ja np chodzę w garniturze do pracy i często jezdzw do Niej na rowerze (15min). Często właśnie w garniturze i w butach do garnituru. Wiem ze nie jest to but z przeznaczeniem sportowym . Ale zastanawia mnie jak się taki but będzie trzymał w przypadku gdy jest używany w każdych warunkach podgotowanych i np jadąc na rowerze te 30 min. Bo jeśli te buty mogę używać tylko jeżdżąc samochodem żeby przypadkiem ich nie zakurzyc to ...Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Na Twoim miejscu kupiłbym sobie jakieś buty z podwójną podeszwą, albo na Dainite, najlepiej z groszkowanej skóry, sprawdza sie dobrze. Trickers, Cheaney czy inne w tym stylu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 3 godziny temu, dawidowo napisał: Ok, Czemu nie, zastanawia mnie natomiast jak wyglada taki but jak jest używany. Ja np chodzę w garniturze do pracy i często jezdzw do Niej na rowerze (15min). Często właśnie w garniturze i w butach do garnituru. Wiem ze nie jest to but z przeznaczeniem sportowym . Ale zastanawia mnie jak się taki but będzie trzymał w przypadku gdy jest używany w każdych warunkach podgotowanych i np jadąc na rowerze te 30 min. Bo jeśli te buty mogę używać tylko jeżdżąc samochodem żeby przypadkiem ich nie zakurzyc to ... Sent from my iPhone using Tapatalk Chyba dzielisz włos na czworo. Fizyka ma swoje prawa. Jak idziesz do pracy w eleganckich butach ( nawet z limuzyny) to unikasz wchodzenia w kałuże . Bo ci się pochlapią. To samo jest z rowerem. Czasem możesz pojechać. A czasem będzie to zabojcze dla elegancji. Ale czasem nie potrzebujesz wyglądać jak na ślubie . Codziennie, w każdej sytuacji trzeba się jakoś ubrać. Nawet do tej samej pracy, na to samo stanowisko. Czasem jak będzie ciapa to możesz parkę i trzewiki założyć. Jak liczysz ze kupisz byty za 2000 zł i codziennie bedą idealne to nie ma tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 W dniu 8.02.2018 o 19:28, dawidowo napisał: Ok, Czemu nie, zastanawia mnie natomiast jak wyglada taki but jak jest używany. Ja np chodzę w garniturze do pracy i często jezdzw do Niej na rowerze (15min). Często właśnie w garniturze i w butach do garnituru. Wiem ze nie jest to but z przeznaczeniem sportowym . Ale zastanawia mnie jak się taki but będzie trzymał w przypadku gdy jest używany w każdych warunkach podgotowanych i np jadąc na rowerze te 30 min. Bo jeśli te buty mogę używać tylko jeżdżąc samochodem żeby przypadkiem ich nie zakurzyc to ... Sent from my iPhone using Tapatalk Taki but wygląda równie dobrze, nawet jak jest używany. W okresie wiosna-jesień, jeśli nie pada, jeżdżę do pracy na rowerze w garniturze i eleganckich butach. Rekreacyjne pedałowanie butom nie szkodzi. Przemoczenie a i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Poszukuję ciemno-brązowych klasycznych monków - ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 @cyprys Proszę : https://www.crockettandjones.com/collections/mens/monk-straps/lowndes-darkbrown-calf/ są ciemno brązowe i są klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 3 minuty temu, Bartek 00 napisał: @cyprys Proszę : https://www.crockettandjones.com/collections/mens/monk-straps/lowndes-darkbrown-calf/ są ciemno brązowe i są klasyczne. Dzięki, chodzi mi o dokładnie coś w tym stylu jednak w cenie do 1000 pln - jeżeli to byłoby możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 ......ahmm, nie napisałeś, że do 1000zł. No to już gorzej. Spróbuj Berwick, Meermin, Shoepassion lub Yanko na wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darki Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 4 godziny temu, cyprys napisał: Dzięki, chodzi mi o dokładnie coś w tym stylu jednak w cenie do 1000 pln - jeżeli to byłoby możliwe. Dobry wieczór ebey są napewno Meermin sprzedawca znany goodyearshoes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 @cyprys Wskocz na Patine.pl, dodaj monki do koszyka, wrzuć kod PATINELOVE2018 i masz za 1020 PLN. Kopyto 915 z monkami wygląda naprawdę ładnie w mojej opinii, pytanie czy się zmieścisz - warto sprawdzić tabelę rozmiarów i ew. przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 10 godzin temu, cyprys napisał: Poszukuję ciemno-brązowych klasycznych monków - ktoś coś? Ja bym polecił Loake Cannon dla stopy wąskiej , shoepassion dla szerszej. Oba ok 1000 zł .ponizej tej ceny to chyba tylko Meermin ale moim zdaniem to gorsze skóry ma ta firma. A jaki rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Posiadam Yanko 664Y w romiarze 44 but wydaje się dobrze leżeć, ale po całym dniu chodzenia na drugi dzień bolą mnie stopy (mimo, że w butach chodzę już ok. roku średnio raz na tydzień), więc preferowałbym coś dla szerszej stopy. Z meermina posiadam właśnie monki w rozmiarze 10,5, z których jestem zadowolony (co do jakości) natomiast również uciskają jedną stopę (myślałem, że się rozbiją ale niestety tak się nie stało). Od razu może podpytam - oddałem je w Krakowie do szewca (Karol Stanios na Smoleńsk) żeby poszerzyć, ale ten zabieg nie pomógł (o czym Pan Karol ostrzegł jeszcze przed wykonaniem usługi) - czy ma sens oddawać do kogoś innego czy po po prostu przestać się katować i spróbować sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 monki z loake (kopyto F) są wąskie. w porównaniu z boveyami G jest duża różnica. Berwicki monki mierzyłem i mają szerokie wygodne kopyto, jednak sztywność buta (skóra wyglądała na grubą i solidną) była dla mnie nie do zaakceptowania zastanawiałem się czy nie wsadzić o rozmiar większego prawidła, ale nie wiem czy zadziała notabene boveye prosto z pudełka można nosić cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Przegladając jeszcze internet - znalazłem ofertę na monki Carlos Santos - https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/sale-price-desc/products/carlos-santos-monk-in-algarve-patina co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 @cyprys - brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Ma ktoś buty od kolegi Romana? Szczególnie ta para mnie zaciekawiła https://zackroman.com/brazowe-trzewiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morchat Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Masz na imię Maciej, nazywasz się zapewne inaczej. Z tym pytonem to do zoo lub na paradę ołówków i linijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Za 1700 zł kupisz dobre buty, które założysz do wielu stylizacji. Nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 10 godzin temu, flozbi napisał: Ma ktoś buty od kolegi Romana? Szczególnie ta para mnie zaciekawiła https://zackroman.com/brazowe-trzewiki Któryś z pracowników firmy pisał że ich buty robi Nord, aczkolwiek dotyczyło to półbutów. Może to jakiś trop. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 3 godziny temu, morchat napisał: Przeglądając internet trafiłem na buty, w których po prostu się zakochałem! Tak, wiem - buty są baaardzo kontrowersyjne. Dobrze zagrają z kapeluszem z krokodylej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blochu Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 10 godzin temu, mosze napisał: Dobrze zagrają z kapeluszem z krokodylej skóry. Na wyprawie do Kolumbii po szmaragdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 Miał ktoś do czynienia z butami marki Redfoot i tym podobnymi tanimi markami angielskimi? Na Allegro można klasyczne wzory na licytacjach, co prawda ze skórą tylko na wierzchu dostać za kilkadziesiąt złotych z wysyłką. Możliwość skompletowania kilku par klasycznie wyglądających butów w cenie jednej porządnej pary jest kusząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi