Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Panowie za opinie o Samuelu Windsorze!

A teraz jeszcze jedno- bo chyba dojrzewam do zakupu trochę lepszych butów jednak (chociaż to nie wyklucza tez kupna tanich SW):

Czy warto dac 170 euro za buty Grenson Stanley, jeśli można kupić Gordon & Bros Levet 2506 za 80 euro?

Czy Grensony są rzeczywiście o tyle lepszej jakości,żeby płacić za nie 2 razy więcej???

Opublikowano

Po wcale nie dłuższym okresie używania moje SW padły definitywnie. Najpierw gdzieś po pół roku na czubku cholewka odeszła od podeszwy (Duranc uratował szpilkami), a po kilku następnych miesiącach nie było już czego reanimować. Skóra dość podła. Plusem było to, że kosztowały ze 20 funtów (plus parę groszy za wysyłkę, kolega z UK pomógł), że były wygodne oraz z pewnej odległości wyglądąły na lepsze i droższe (ze dwa razy ktoś w CMDNS pochwalił :P ). Za 60 funtów (cena ze strony SW plus wysyłka) absolutnie nie warto.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę o wybaczenie, że piszę tutaj, ale jednak pod-forum dotyczące butów, więc odrobinę czuję się usprawiedliwiony:)

Panowie, mam duży problem ;) Mianowicie - dużą stopę, na którą cholernie ciężko znaleźć buty. Znacie może jakieś sprawdzone sklepy internetowe, gdzie dostanę jakieś garniturowce/oxfordy/derby/brougesy rozmiaru, ekhm, 50?

Opublikowano

50 to jest rozmiar standardowy jak rozumiem, a nie w firmach z zawyżoną rozmiarówką (sam mam takie, gdzie jest rozmiar, półtora większy niż normalny)? Współczuję - sam mam rozmiar 48/13UK/14US i jest ciężko, a w Twoim przypadku może być jeszcze gorzej zwłaszcza, że chyba największe co widziałem to 14UK, czyli ztcw 49.

Jak z dostępnością na herringshoes/pediwear etc?

Chyba jedyną alternatywą, która jednak nie mieści się w temacie jest warszawskie rzemiosło, którego ceny odpowiadają +/- angielskiemu rtw

Opublikowano

Proszę o wybaczenie, że piszę tutaj, ale jednak pod-forum dotyczące butów, więc odrobinę czuję się usprawiedliwiony:)

Fajnie, ale ten sam post w dwóch różnych miejscach generuje bałagan - jeden odpowie tu, drugi tam, potem moderator musi przenosić.
Opublikowano

Noszę się z zamiarem kupna oksfordów cap toe i na razie na szybko, w cenie, którą jestem w stanie na początek wyłożyć, znalazłem 2 modele, Herring i Charles Tyrwhitt.

http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... hoeid=3065

http://www.ctshirts.co.uk/Black-Oxford- ... ||||||||||

Z tego co wyczytałem na forum, seria Continental Herringa jest produkowana w Portugalii, natomiast CT produkuje Loake. Które z nich byliby Panowie skłonni polecić na początek?

Opublikowano

Czy widzieliście gdzieś "buty trochę taniej" w wersji: czarne, wiązane, wysokie brogue? moje wysiadły po 1,5 roku użytkowania, rozkleiła się podeszwa tak, że gwarancyjnie mi raczej oddadzą pieniądze, więc szukam czegoś w zamian tak do 500pln