Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli nie jesteś muzykiem lub rekonstruktorem to je odpuść.

Dzielą je mile świetlne.

Czegoś nie rozumiem. Dla rekonstruktorów i muzyków wystarczą buty gorsze o mile świetlne? Wydawałoby się że jedno i drugie zajęcie oznacza podobne podejście, jak klasyczna męska elegancja

pozdrowienia

rekonstruktor czasów starożytnych

Vislav

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Vislav - Styleman porównał swoje buty do tych z linka, a pod względem estetycznym buty te bardzo się różnią.

Aby nosić caponki trzeba mieć sporo doświadczenia w temacie męskiego ubioru (Styleman jest dobrym tego przykładem), dlatego też odradzam początkującemu koledze zakup tego modelu.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Vislav - Styleman porównał swoje buty do tych z linka, a pod względem estetycznym buty te bardzo się różnią.

Aby nosić caponki trzeba mieć sporo doświadczenia w temacie męskiego ubioru (Styleman jest dobrym tego przykładem), dlatego też odradzam początkującemu koledze zakup tego modelu.

to brzmi trochę inaczej. dzk b

pozdr.Vslv

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Czy miał ktoś z Panów do czynienia z tą marką? Warto zaryzykować?

Wyglądają tanio, zrobione są niechlujnie. Jeżeli możesz, zaczekaj do wyprzedaży w Massimo. I uprzejmie proszę, zmień profilowe, bo nas, gentlemanów, obowiązuje jednak zachowanie decorum;)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Ja, jako dżentelmen, nie poczuwam się do umieszczania na profilowym symboli eleganckiego ubioru, czy zachowania. Być może prezentuję troszkę odmienną wizję owego ,,dżentelmeństwa''.

Niemniej dziękuję za poradę. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że jednak nie warto sobie tymi butami zawracać głowy.

Dziękuję również za informację o wyprzedaży Massimo.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wielkie dzięki za przydatnego linka.

Co prawda ten konkretny sprzedawca nie posiada butów w moim rozmiarze, ale dzięki Twojej odpowiedzi wpadłem na pomysł poszperania na niemieckim ebay'u.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Stronka już wylądowała w ulubionych :)

Muszę napisać, że nie oczekuję wiele od buta za 250zł. Chodzi mi o to, żeby przechodzić w nim przynajmniej jeden sezon. Dlatego będę obserwował jego aukcje, ale muszę też kupić coś ,,na teraz'', bo zwyczajnie nie mam w czym chodzić. Jedna para dobrych butów to zwyczajnie za mało.

0_0_productGfx_9ef094a59966cd2264d14146c

A co sądzisz o tym modelu? Wydaje się być solidnie wykonanym i nie jest jakiś szpetny, a kosztuje 169zł.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3213130546

Chyba nadałby się do casualowych zestawów.

Opublikowano

Bywa bywa. Ja szukałem spodni to znalazłem parę Hilfigerów z ręcznie (!) skróconymi nogawkami. Jeansy były jasne, nić czarna...nie mogłem uwierzyć. Ale generalnie to jeden z niewielu sklepów z PL z designem rodem zza granicy w niskich cenach. Pozostaje Ci ebay. Allegro w obuwiu to w większości to samo co i stacjonarki w PL prócz szczęśliwych trafów.

Opublikowano

Tu gdzie mieszkam mamy sklep, w którym też sprzedają znane, zachodnie marki w dyskontowych cenach. Nie jestem w stanie konkretnie określić, ile co kosztuje, ale na przykład nowy pasek wranglera można kupić za ok. 50zł, ceny są atrakcyjne. Z koszulami, swetrami, kurtkami, problemu nie ma. Ale znaleźć tam dobre buty to już sztuka.

Opublikowano

Masz rację, dałem się ponieść emocjom, co zresztą zazwyczaj jest oznaką braku profesjonalizmu. Niepotrzebnie i nie do końca słusznie.

Przeglądam internet w poszukiwaniu jak najbardziej klasycznego kroju buta do zestawów casualowych. Z tego, co wiem, to nie da się konkretnie zdefiniować wspomnianego casualu. Nie chcę tutaj pomylić pojęć.

http://the-bigwig.blogspot.com/

Podobają mi się niektóre ze stylizacji BigWiga.

Czyli buty miałyby mi służyć ,,na co dzień'', do zestawów bez marynarek.

Opublikowano

Mokasyny jak najbardziej na +, zastanawiałem się nad ich kupnem.

Jednak kuszą te chukka. Jest akurat mój rozmiar i cena bardzo fajna. Boję się o jakość, tym bardziej, że sprzedawca nie pisze nic o producencie... (no i bielutka podeszwa) Jak myślisz?

Otmęt ma takie bardzo ,,surowe'' modele. Znalazłem w rozmiarze 40 dwie pary i jedna jest godna uwagi (chociaż różnie to jest z rozmiarówką i na pewno musiałbym napisać do producenta z prośbą o podanie realnej długości wkładki).

trzewik-meski-644c5.jpg

http://otmetzbyt.com.pl/sklep/186-trzewik-meski-644c5.html

@Zby

NIektóre kroje są ładne, ale z tego co tu czytałem, to chyba Zign i Pier One nie są godne uwagi z uwagi na jakość. (może się mylę?)

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem tych chukka (oczywiście z myślą o sezonie jesienno - zimowym): 

http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&catid=50&shoeid=4170&selectedsizeid=6&selectedfitid=2&stype=1

Czy ktoś miał do czynienia z butami wykonanymi z takiej woskowanej skóry i wie jak się taka skóra sprawdza w dłuższym użytkowaniu? 

EDIT

Dobra nieistotne. Za kilka dni będę miał okazję się samu przekonać ;)

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy post na forum, do tej pory byłem biernym czytelnikiem.

Krótkie pytanie, nie koniecznie krótka odpowiedź - poszukuję butów pół/nieformalnych które współgrałyby z zestawem jeansy/chinosy + koszula + marynarka w cenie do maksymalnie 300 zł. Z modelu celowałbym w Brogsy. Czy ktoś może polecić jakieś marki lub sklepy? Nie muszą być polskie, chociaż najlepiej, aby dało się przymierzyć w kraju jakieś buty danego producenta (nie lubię kupować butów nieznanej mi firmy pierwszy raz przez internet, nie mając pewności co do rozmiaru).

Zdaję sobie oczywiście sprawę, że z dużą dozą prawdopodobieństwa będę musiał polować na przeceny.