Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teoretycznie są twory w rodzaju Samuel Windsor, ale trzeba wprost to stanowczo powiedzieć - nie jest to jakość, którą zwykliśmy tu rekomendować. Niemniej gdybym potrzebował buty na jedną jedyną okazję, i miał bezwzględne ograniczenie budżetowe.... Miałem jedne SW, przeżyły ok. roku średnio intensywnego używania, były dość wygodne, łatwe w pielęgnacji (polished), zbierały pochlebne opinie z wizualnego punktu widzenia (tak, również tutaj).

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź

Czy wiecie coś na temat tej marki, co możecie powiedzieć to tych butach: http://www.zalando.pl/zign-oksfordki-czarny-zi112a0cd-q11.html  ?

Tak lepiej  nie wklejaj takich zdjęć @Bartosz  ;)

Ewentualnie w H&M można znaleźć, ale nie są skórzane, albo do Zary zajrzeć, bądź szukać na Allegro.

Wiem, sam mam z Zary, ale wiem też że to rosyjska ruletka- raz będą, raz nie.

Opublikowano

Czy ja dobrze widzę, że jest jeszcze promocja w przypadku kupna dwóch par? 

classicshoes-nov14-spot-COLD.jpg

Szybko by się znalazła grupa chętnych na buty. 

Nie mogę doczytać czy promocja na darmową wysyłkę powyżej 75funtów dotyczy też Polski:

SW-Carousel-AW14Dec-1.jpg

Opublikowano

W zasadzie to nie wiadomo czy dotyczy to wszystkich wysyłek. Przy próbie opłacenia zamówienia widnieje „Delivery: FREE”, natomiast pod adresem (w którym widnieje „Poland”) znajduje się dopisek „UK Mainland”... Mają pokręcony system :) Sam chciałem kupić zamszowe loafersy na rower bo szkoda mi niszczyć droższych butów.

Opublikowano

po 3 miesiącach zaczął się rozpadać

Poszukującym butów za 200 złotych naprawdę polecam podstawy matematyki: buty za 200 zł wytrzymujące kilka miesięcy i buty za 800 zł wytrzymujące kilka lat - co się bardziej opłaca. Na argument "obecnie dysponuję kwotą 200 zł" odpowiem, że pewna sprawdzona sieciówka (chętnie udzielę informacji na priv) umożliwia płatność w trzech ratach po dopłacie 20 zł (a zwykle można znaleźć kod rabatowy za newsletter, także te 20 zł nie stanowi problemu).

Ja kupiłbym buty SW tylko w sytuacji, gdybym miał je założyć na Sylwestra, studniówkę i herbatkę u cioci, a potem oddać do kontenera i wrócić do Converse'ów. Wtedy rzeczywiście nie opłaca się kupować droższych. Ale takie buty jak czarne oksfordy generalnie - jak wszyscy wiemy - warto mieć, stąd mój argument. 

Krzysiek, to oczywiście nie do Ciebie, wykorzystałem tylko Twoje słowa jako dowód wątpliwej trwałości tanich butów.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Krzysiek, to oczywiście nie do Ciebie, wykorzystałem tylko Twoje słowa jako dowód wątpliwej trwałości tanich butów.

Napisałem to w celu pokazania że nie warto, chyba że jest dokładnie tak jak Ty napisałeś - byłyby to buty do założenia raz na kwartał. Wtedy daję im 2-3 lata życia.

Ja kupiłem swoje na sprawdzenie, tylko w bardzo niskiej cenie, 17GBP z odbiorem osobistym (a mógłbym za to mieć jakąś fajną poszetkę)