bratdominik Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Panowie, czy ktoś nosi tutaj AS na kopycie 48G? Potrzebuję porady nt rozmiaru. Z góry dziękuję za reakcję. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 5 godzin temu, bart87 napisał: Kolego @FONos, tak z ciekawości, mógłbyś wrzucić gdzieś zdjęcie tych centymetrowych zapiętek? Jestem ciekawy jak wyglądają teraz Twoje buty, bo też będę musiał o czymś takim pomyśleć. Wybaczcie OT. Mniej więcej tak. Od góry są jak widać wycieniowane i krawędzie przyczernione, niemniej kula pięty się wypłaszczyła i nie trzyma już tak dobrze pięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Witam. Przesyłam zdjęcia i info o wadach w excelu dodanym jako załacznik. Zdjęcia są opisane: rozmiar oraz nr butów. Jeżeli coś się nie zgadza w rozmiarze, prosze o info. Jeżeli brakuje zdjęć, również proszę o info. @Grafa niestety butów o które pytałeś nie ma w rozm UK8 (błąd w excelu) Zapytania z ostatnich dni, które nie są uwzgęlnione w tej wiadomości zostały przesłane do AS dopiero w dniu dzisiejszym i spodziwam się odp do poniedziałku. Buty z zam.xls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Ostatnie zdjęcie to 20573 UK8.5 dla osoby zainteresowanej, chyba @mosze Jak dla mnie bomba. Potrzebuję tylko informacji o kopycie na jakim są robione w kolejności : 20695-1,20734-3,20254-9 i 20590-11. Czy@fan_dobrego_buta sądzisz że da się to od nich wyciągnąć? EDIT: 20590-11 już sprawdziłem, że jest na 104F (https://skomakerdagestad.no/collections/alfred-sargent/products/armfield-espresso) . 20254-9 znalazłem (http://www.bowen.fr/Two-tie-Derby/73318849.html) i wiem, że jest to jakieś nowe kopyto którego nie znam i o którym jest mało informacji w necie więc z tego zrezygnuję. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Widzę opis wady i zdjęcie, ale nie jest wyraźne. Czy "splited" stitching to jest przerwany szew czy tylko jedna z nici jest poprowadzona podwójnie i "zwisa"? Poza tym ostatnie zdjęcie chyba też pokazuje tę samą parę tym razem z nierównomiernym wybarwieniem skóry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 @Żorż Ponimirski przerwany szew z tego co widzę. Ostatnie zdjęcie to UK 8,5 od @mosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Ja jednak podziękuję tym razem, ale powiadamiajcie mnie o nowych akcjach. Do wiosny i tak muszę kupić monki, więc liczę na więcej szczęścia w następnej edycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Jeśli chodzi o natywny stock z linii Exclusive obstawiam, że będzie on tylko malał z czasem więc może być trudno upolować coś lepszego od tego co jest teraz. Ja miałem bardzo podobny kłopot ze szwem przy klamerce w Ramsey kupionej z fabryki, szewc uporał się z tym bez problemu. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 @fan_dobrego_buta Doptam tylko - TO zdjęcie to para dla kolegi Kierman ("scruff at back"), podczas gdy TO zdjęcie to "moja" para ("small cut central - right") - małe zacięcie na wysokości drugiej dziurki ażurowania od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Ja podziekuję tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Ja również bardzo podziękuję. Nie przypuszczałem że but może być tak wymyślny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 @Xunechoć pytanie nie do mnie to może pomoże że rozumiem te zdjęcia tak jak je opisałeś w zapytaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 5 godzin temu, Xune napisał: @fan_dobrego_buta Doptam tylko - TO zdjęcie to para dla kolegi Kierman ("scruff at back"), podczas gdy TO zdjęcie to "moja" para ("small cut central - right") - małe zacięcie na wysokości drugiej dziurki ażurowania od dołu. Na to wygląda, dlatego ja odpadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Czy ja dobrze widzę, że uk8 to jest us8,5 wg nich? Boję się, że będą za małe. Macie doświadczenia z rozmiarówką hamerykańską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 @NieMy Twój model jest też w rozmiarze 9. Ponieważ to trzewiki, byłby to bezpieczny wybór. Z tego co pamiętam buty SM lubią być na kopycie 99dx. Gdyby to była prawda, zdecydowanie brałbym na Twoim miejscu 9. Gdzieś tu w wątku było opisane to kopyto przy poprzednim zamówieniu. AS:6.5 7wk, 7F 87, 99, 104, 109Cheaney : 7F 125, 7.5F 205, 7.5G 1973 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Tak się zastanawiam, czy sfotografowano odpowiednią parę Armfieldów - na zdjęciu widać częściowo napis z numerem buta i zaczyna się od 10. Podejrzewam jednak, że para jest właściwa, tylko rozmiar to 11 US a nie UK w tabeli. Jeśli tak jest w istocie, to muszę zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 @Friedman Twoje buty nie pokazują numeru, widać tylko przód jednego buta. Te z numerem to 10,5 dla kogoś innego. Poza tym Armfields mają wyłącznie brytyjską numerację. AS:6.5 7wk, 7F 87, 99, 104, 109Cheaney : 7F 125, 7.5F 205, 7.5G 1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Kolejny tura zdjęć i info do zapytania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 13 godzin temu, Xune napisał: @fan_dobrego_buta Doptam tylko - TO zdjęcie to para dla kolegi Kierman ("scruff at back"), podczas gdy TO zdjęcie to "moja" para ("small cut central - right") - małe zacięcie na wysokości drugiej dziurki ażurowania od dołu. @Xune zgadza się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 5 godzin temu, NieMy napisał: Czy ja dobrze widzę, że uk8 to jest us8,5 wg nich? Boję się, że będą za małe. Macie doświadczenia z rozmiarówką hamerykańską? brałbym o 1 rozmiar większe w porównaniu do rozmiarówki UK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 W dniu 28.08.2017 o 13:12, Artur S. napisał: Pochodziłem trochę, żeby upewnić się czy 48 są węższe od 109. Wydaje mi się, że tak - kopyto 48 jest węższe od 109 w przedniej części stopy, przy czym zrobiłem sobie obrysy podeszw - okazało się, że są identyczne, co bardzo mnie zdziwiło, bo kopyto 109 wydajemi się bardzo nietypowe, a 48 "normalne" - przez chwilę nawet myślałem, że to jednak to samo kopyto, ale myślę, że jednak się różni. W 109 mam cap toe a w 48 wingtip i 109 są bardziej rozchodzone, więc jest małe ryzyko, że postrzegam 48 jako węższe z tych powodów, no ale jak napisałem, pochodziłem trochę w 48 i ciągle wydają mi się węższe. @Artur S. hej, może to oczywiste, ale dopytam - obie porównywane pary na 48 i 109 były w tym samym rozmiarze i tęgości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ws22 Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Dzięki za informację nt wskazanych przeze mnie modeli. Chciałem się jeszcze upewnić, że dobrze interpretuje wszystkie informacje. Pierwszy model: STxxK 20590-1 Black Calf Cap Oxford - 9,5 - Armfield To będzie but na kopycie 109, na skórzanej podeszwie. Linia własna AS. Drugi model: ASxxxRN DAxxxTAD 20590-11 Espresso Cap Oxford - 9,5 To natomiast jest kopyto 104F, wyprodukowane dla Skomaker Dagestad. https://skomakerdagestad.no/collections/alfred-sargent/products/armfield-espresso według tego linka to są buty na gumowej podeszwie. czy to jest ten model? Czy któryś z tych modeli przedstawia wyraźnie lepszy stosunek "value for money"? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 @whsn dobrze interpretujesz info. Ciężko doradzić. Uważam, że opcja AD jest rewelacyjnym rozwiązaniem dla osób, który są zmuszeni chodzić w takich butach w mokre a nawet śnieżne dni. Moja para cały czas leży w AS na półce i czeka kiedy za nią zapłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 @whsn sam bym się zastanawiał. Ja też biorę pod uwagę Armfield dla AS na gumie oraz na skórze. Niemniej model piękny i wart tej ceny w każdym wypadku. AS:6.5 7wk, 7F 87, 99, 104, 109Cheaney : 7F 125, 7.5F 205, 7.5G 1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirol Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Czyli rozmiar 9 US odpowiada 8,5 UK. Niestety buty w rozmiarze 8,5 UK będą na mnie za duże. Jeżeli nie stanowi to dla ciebie problemu, prosiłbym o zapytanie tym razem dla rozmiaru 8,5 US (8 UK) - SID MASHxxxN 20449 - 7 SCOTCH GRAIN CAP TOE DEMI BOOT rozmiar 8,5 US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi