fan_dobrego_buta Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 AS Radwell: Przepiękne Chukka boots. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Na afinepairofahoes.co.uk model Ramsey za połowę ceny - 220 duntów zamiast 420 (w dziale seconds/samples - trzeba się zalogować na swoje konto). Szybko schodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 dobra cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Pierwsze Sargenty. Model Ramsey, secondsy z A Fine Pair of Shoes. Według sklepowego opisu - wady to zmarszczona skóra na piętach. Oprócz tego znalazłem kilka mikrorys które znikną po pierwszym przejechaniu kremem więc się nie ma czym przejmować. Znów udało mi się trafić z kopytem - dostępny był tylko rozmiar o pół większy niż Yanko na 915 i okazał się bardzo dobrze pasujący Biorąc pod uwagę cenę secondsów - pozostaje mi tylko polecić śledzenie okazji na AFPoS, bo kurde, warto było. Pogoda za oknem chyba jeszcze przez jakiś czas nie pozwoli ich pokazać, stąd małe zdjęcie zrobione telefonem. No i w końcu zobaczyłem jak wyglądają "otworzone" monki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Tym razem na AFPOS Radwelle w wersji Hatch Grain (lub russian calf). Seconds, ale dosyć spore te wady w porównaniu z tymi z akcji organizowanych przez @fan_dobrego_buta Zastanawiam się na ile łatwo dałoby się usunąć wadę na nosku w moim rozmiarze uk12... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 O tak! Przekonam się o tych wadach w poniedziałek 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Ja się zakochałem dla odmiany w Moore. W ogóle adelaide to dla mnie najładniejsze wydanie oxfordów, a w produkcji ASa jest naprawdę świetne. Swoją drogą w moich Ramsey'ach wady na żywo są jakoś tak mniej widoczne niż na zdjęciu - to chyba to wyostrzanie niedoskonałości w zdjęciach makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Panowie, @Xune, jak oceniacie tęgość kopyta 99 (np. Ramsey)? Mógłbym prosić o jego przyrównanie do któregoś z kopyt Yanko, Carminy, Carlos Santos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 @bodzixon Nie mam za wielkiego porównania. ASy na kopycie 99 mam o pół rozmiaru większe niż Yanko na 915 i jeśli chodzi o długość czy szerokość buta - jest podobnie. Jeśli w 915 nie wchodzisz to wydaje mi się że 99 nie będzie dla Ciebie. Wysokość podbicia ciężko mi porównać - Yanki mam tylko sznurowane i to trzewiki balmorale, ASy to monki i górna sprzączka jest na gumce - więc bez problemu się dopasowuje. Moje pierwsze wrażenie było takie że ASy były odrobinę ciaśniejsze mimo bycia pół rozmiaru większe (długość zewnętrznej części buta jest podobna), natomiast z oceny laika skóra w ASach jest fajniejsza, szybciej i lepiej dopasowuje się do nogi i jest wygodniejsza. Yanki mnie nie obtarły, były dość wygodne od pierwszego założenia i szybko się ułożyły, ale ASy zrobiły to jeszcze szybciej i są chyba drugą najwygodniejszą parą jaką mam (po Edwardach Greenach), mimo że zaliczyły póki co dwa dłuższe wyjścia i dwa krótkie. Carminy/CS nie mam żeby porównać. Myślę że możesz poszukać w Internecie (np. Styleforum) porównań AS 99 vs. inne kopyta. Moim zdaniem jeśli w Yanko 915 nie wejdziesz komfortowo to o AS 99 lepiej (niestety) zapomnieć. Chociaż monki z uwagi na tasiemkę wybaczą więcej jeśli chodzi o podbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Dziękuje @Xune. Niestety to nie dobre wieści. Nagrałem się już na Ramsey. Które monki by mi się spodobały to okazuje się, że nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 AS Hannover UK8 w dobrej cenie 1191 PLN - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=55&shoeid=11929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macs Napisano 22 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2017 Kilka modeli w przecenie: https://www.trouva.com/search/alfred sargent i kod promocyjny na dodatkowe 10% OFF: boutiques Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 22 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2017 Jeszcze lepsza przecena w afinepairofshoes.co.uk, Spring20 daje upust 20 proc., również na mocno przecenione buty (np. trzewiki Carlos Santos). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Wczoraj dostałęm listę dostępnych seconds trzewiki, oxfordy oraz monki. wiięcej info na Tablicy. Bardzo duży wybór Oxfordów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 AS Armfileld na kopycie 104 F, fabrycznie podzelowane Oraz Oxford Balmoras w kolorze Vintage Cherry 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 @fan_dobrego_buta czy istnieje może zbiorcza lista, tak jak przy poprzednich propozycjach zakupów, z dostępnymi butami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Panowie, jak się ma kopyto As 724 dokładniej model chukka Radwell do kopyta Yanko 915? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 9 godzin temu, Bartek 00 napisał: Panowie, jak się ma kopyto As 724 dokładniej model chukka Radwell do kopyta Yanko 915? Na 724 mam tylko Moore (choć mierzyłem Radwell i wydawały się podobne) - porównując je do butów od Yanko na kopycie 915 mogę napisać tyle, że w tym samym rozmiarze 724 na mojej stopie są znacznie wygodniejsze, szczególnie jeżeli chodzi o podbicie. Na długość i szerokość chyba są porównywalne. Moim zdaniem jeżeli jakiś rozmiar w 915 jest dobry, to 724 raczej na pewno nie będą za małe - uwagę mam tylko taką, że w 724 na pewno pięta siedzi mi trochę płycej - ale tę różnicę odczuwam w porównaniu do wszystkich innych butów, w tym także AS na innych kopytach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 20 godzin temu, Bartek 00 napisał: Panowie, jak się ma kopyto As 724 dokładniej model chukka Radwell do kopyta Yanko 915? Mam ale są tam nazwy firm dla kt AS produkuje buty i proszono mnie, żebym nie pokazywał tego oficjalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 W załaczniku jest lista modeli i ceny. Niestety w niektórych przypadkach trzeba wywnioskować z opisu co to jest: cap, Oxford - czysty Oxford cap, brogue, Oxford - oxford z jakimś zdobieniem ana krawędzi lub krawędzich skóry - nie oznacza pełnego zdobienia czubka buta cap, punched, Oxford - są to Oxford Balmorals wing-tip, brogue, Oxford - bak model AS Hunt AS buty.xlsx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 Fosters & Son EDIT: są jeszcze poniższe oxfordy w kolorze czarnym, UK10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 Znalazłem dodadkowe zdjęcia Fosters & Son. Dostępne w UK6.5 oraz UK9 Keble Apron Derby on the new Foster & Son last- 13029 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 11 godzin temu, musa19 napisał: Na 724 mam tylko Moore (choć mierzyłem Radwell i wydawały się podobne) - porównując je do butów od Yanko na kopycie 915 mogę napisać tyle, że w tym samym rozmiarze 724 na mojej stopie są znacznie wygodniejsze, szczególnie jeżeli chodzi o podbicie. Na długość i szerokość chyba są porównywalne. Moim zdaniem jeżeli jakiś rozmiar w 915 jest dobry, to 724 raczej na pewno nie będą za małe - uwagę mam tylko taką, że w 724 na pewno pięta siedzi mi trochę płycej - ale tę różnicę odczuwam w porównaniu do wszystkich innych butów, w tym także AS na innych kopytach. Wypadają podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 Mam ale są tam nazwy firm dla kt AS produkuje buty i proszono mnie, żebym nie pokazywał tego oficjalnie. Przepraszam za wscibskość, nie chcialem Cię stawiać w niezręcznej sytuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 Bartdominik - nie ma problème. Po twoim wpisie umieściłęm listę butów z cenami. Zobacz na poprzedniej stronie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi