Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o natywny stock z linii Exclusive obstawiam, że będzie on tylko malał z czasem więc może być trudno upolować coś lepszego od tego co jest teraz. Ja miałem bardzo podobny kłopot ze szwem przy klamerce w Ramsey kupionej z fabryki, szewc uporał się z tym bez problemu.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@NieMy Twój model jest też w rozmiarze 9. Ponieważ to trzewiki, byłby to bezpieczny wybór. Z tego co pamiętam buty SM lubią być na kopycie 99dx. Gdyby to była prawda, zdecydowanie brałbym na Twoim miejscu 9. Gdzieś tu w wątku było opisane to kopyto przy poprzednim zamówieniu.

AS:6.5 7wk, 7F 87, 99, 104, 109
Cheaney : 7F 125, 7.5F 205, 7.5G 1973

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tak się zastanawiam, czy sfotografowano odpowiednią parę Armfieldów - na zdjęciu widać częściowo napis z numerem buta i zaczyna się od 10. Podejrzewam jednak, że para jest właściwa, tylko rozmiar to 11 US a nie UK w tabeli. Jeśli tak jest w istocie, to muszę zrezygnować.

Opublikowano
W dniu 28.08.2017 o 13:12, Artur S. napisał:

Pochodziłem trochę, żeby upewnić się czy 48 są węższe od 109. Wydaje mi się, że tak - kopyto 48 jest węższe od 109 w przedniej części stopy, przy czym zrobiłem sobie obrysy podeszw - okazało się, że są identyczne, co bardzo mnie zdziwiło, bo kopyto 109 wydajemi się bardzo nietypowe, a 48 "normalne" - przez chwilę nawet myślałem, że to jednak to samo kopyto, ale myślę, że jednak się różni.
W 109 mam cap toe a w 48 wingtip i 109 są bardziej rozchodzone, więc jest małe ryzyko, że postrzegam 48 jako węższe z tych powodów, no ale jak napisałem, pochodziłem trochę w 48 i ciągle wydają mi się węższe.

@Artur S. hej, może to oczywiste, ale dopytam - obie porównywane pary na 48 i 109 były w tym samym rozmiarze i tęgości?

Opublikowano

Dzięki za informację nt wskazanych przeze mnie modeli.

Chciałem się jeszcze upewnić, że dobrze interpretuje wszystkie informacje.

Pierwszy model:

STxxK 20590-1 Black Calf Cap Oxford - 9,5 - Armfield
To będzie but na kopycie 109, na skórzanej podeszwie. Linia własna AS.

image.jpeg.5d7fbbc417cd048cd5e81108b3db4458.jpeg

Drugi model: ASxxxRN DAxxxTAD 20590-11 Espresso Cap Oxford - 9,5

To natomiast jest kopyto 104F, wyprodukowane dla Skomaker Dagestad.

https://skomakerdagestad.no/collections/alfred-sargent/products/armfield-espresso

według tego linka to są buty na gumowej podeszwie. czy to jest ten model?

image.jpeg.9be3b183ac10c27eef068cbb3b7e42bd.jpeg

Czy któryś z tych modeli przedstawia wyraźnie lepszy stosunek "value for money"?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

@whsn sam bym się zastanawiał. Ja też biorę pod uwagę Armfield dla AS na gumie oraz na skórze. Niemniej model piękny i wart tej ceny w każdym wypadku.

AS:6.5 7wk, 7F 87, 99, 104, 109
Cheaney : 7F 125, 7.5F 205, 7.5G 1973

Opublikowano

Czyli rozmiar 9 US odpowiada 8,5 UK.

Niestety buty w rozmiarze 8,5 UK będą na mnie za duże. Jeżeli nie stanowi to dla ciebie problemu, prosiłbym o zapytanie tym razem dla rozmiaru 8,5 US (8 UK)

- SID MASHxxxN  20449 - 7   SCOTCH GRAIN CAP TOE DEMI BOOT rozmiar 8,5 US 

Opublikowano

A jest ktoś w stanie porównać kopyto 87 Alfred Sargent z kopytami Yanko 915/960/TLB ALAN ?

Na zdjęciach kopyto 87 wydaje się dosyć szerokie więc problemu z szerokością być nie powinno.

Opublikowano
4 minuty temu, Kirol napisał:

A jest ktoś w stanie porównać kopyto 87 Alfred Sargent z kopytami Yanko 915/960/TLB ALAN ?

Na zdjęciach kopyto 87 wydaje się dosyć szerokie więc problemu z szerokością być nie powinno.

Prawie mnie trafiłeś, bo mam oba kopyta, ale 915tki od Yanko leżą jeszcze nierozpakowane w domu :(

87 jest kopytem o proporcjonalnej budowie, nieprzesadnie wysokim podbiciu, ale ma sporo miejsca na palce na szerokość. Z tego co widzę na papierze to jest na pewno szersze od 915.