pirat Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Wow Ale plus za dobre chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 CZy ktoś wie jak się ma szerokość butów na kopycie 156 (tęgość G), albo ogólnie G z Berwick do tęgości F Barker? CZy z Barkera też brać G? trochę za drogo wychodzi kupować i testować (płatność za przesyłki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Aktualnie jest przecena na Barker Luton. Ktoś pisał. że są gorzej wykonane niż SP. Nie mogę znaleźć tego posta. Ciekaw jestem, co dokładni było gorzej. Mało mam okazji do noszenia czarnych klasycznych oksfordów, dlatego tanie Barkery są dla mnie kuszącą ofertą. Po za tym w oksfordach Yanko jaki i SP przyszwa nie schodzi się na mojej stopie i to dość znacznie. Lutony podobno dobrze się sprawdzają w przypadku wysokiego podbicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 To jst wieczna przecena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Aktualnie jest przecena na Barker Luton. Ktoś pisał. że są gorzej wykonane niż SP. Nie mogę znaleźć tego posta. Ciekaw jestem, co dokładni było gorzej. Mało mam okazji do noszenia czarnych klasycznych oksfordów, dlatego tanie Barkery są dla mnie kuszącą ofertą. Po za tym w oksfordach Yanko jaki i SP przyszwa nie schodzi się na mojej stopie i to dość znacznie. Lutony podobno dobrze się sprawdzają w przypadku wysokiego podbicia Z identycznych pobudek zakupiłem Lutony. Przyszwa się schodzi, jakość i skóra zadowalająca. Generalnie uważam, za dobry, budżetowy zakup - adekwatny do potrzeby użycia tylko przy formalnych okazjach. Natomiast poziom Y czy SP to nie jest (przede wszystkim inna półka użytych skór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Z identycznych pobudek zakupiłem Lutony. Przyszwa się schodzi, jakość i skóra zadowalająca. Generalnie uważam, za dobry, budżetowy zakup - adekwatny do potrzeby użycia tylko przy formalnych okazjach. Natomiast poziom Y czy SP to nie jest (przede wszystkim inna półka użytych skór). Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Akurat są slight seconds Barker Luton UK 10.5 na Herringshoes, przydadzą mi się takie buty za niewielką cenę, więc w związku z tym mam pytanie - jeżeli 10.5 Shoepassion okazało się po rozchodzeniu trochę za duże, a 10.5 Berwicków dużo za duże (co swoją drogą było o tyle dziwne, że tuż po zakupie były ok, a teraz pływam w nich tak, jakby moim rozmiarem było 9.5), to również Lutony 10.5G będą za duże? Pytam, bo Berwicki mają raczej ogromne kopyta, a i kopyto klasyczne SP do najwęższych nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Mam Berwick 3010 w rozmiarze 8 i są trochę za długie, tzn pięta mi lata i obciera, natomiast ze względu na palce musiałęm takie wziąć. Jeżeli chodzi o Barkera, to rozmiar 8 na długość jest ok dla mnie. Co do szerokości i innych spraw, wiadomo, to już sprawa indywidualna. Berwick się mocno rozchodzą, o ile się rozejdą Barker ciężko mi powiedzieć. Natomiast Barker powinny być o pół numeru większe niż Berwick, tak z mojego doświadczenia. Indywidualne preferencje też się liczą. Myślę że z Lutonów odpowiednie byłby dla Ciebie rozmiar 10 jednak, ale to mój domysł. Jakby nie przesyłka do klienta 15 GBP to można zaryzykować, jak płacisz PayPal to zwracają koszty odsyłki (osobiście nie sprawdzałem, ale podobno tak jest i się tym chwalą). Berwick 3010 nie jest ogromnym kopytem. Ogromne to jest Barker 469 G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 A niech tam, raz kozie śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Daj znać jak dojdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Daję znać Jako że prawą stopę mam nieco większą, to chyba jednak zatrzymam ten rozmiar 10.5 - mam wrażenie, że prawej stopy bym w 10 nie wcisnął, a na pewno nie byłoby to od początku komfortowe. Lewa w tej chwili czuje się jak w dobrze rozchodzonym bucie, więc na pewno czekają ją zapiętki i inne cuda, ale poza tym buty są wygodne, skóra - jak na tę cenę - miękka i generalnie wszystko jest z tymi Barkerami w porządku. Swoją drogą - takie seconds to ja mogę codziennie kupować, idę o zakład, że każdy inny sklep wystawiłby te buty jako pierwszy gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Super, dzięki za info. W takich rozmiarach jak szukasz butów polecam jeszcze http://www.afarleycountryattire.co.uk/oraz robinsonsshoes.com, mają też dużo butów w promocji w różnych rozmiarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Strony znam, aczkolwiek dzięki za info "Obawiam się" jednak, że następny zakup to może być już wcielenie w życie sakramentalnej forumowej maksymy "dołóż do Yanko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawaro Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Nowy zakup. Barker Alfred szyte dla Webb'a. Kupione w tkmaxx. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Na nogach wyglądają zdecydowanie lepiej niż na półce; niech się noszą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawaro Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 O tak. 2 tygodnie chodziłem wokół nich zanim się zdecydowałem i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Mozesz zdradzić na ile tk maxx je wycenil? Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawaro Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 399 PLN. Myślę, że cena jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Panowie, proszę o pomoc dot. koloru oraz doboru rozmiaru. Po długich i nieudanych poszukiwaniach czarnych Oxfordów w sklepach sieciowych, zdecydowany jestem na pierwszą próbę internetową. Mam stopy o wysokim podbiciu (ostatnio mierzone Oxfordy Martinelli w rozmiarze 43 były dobre na długośc, ale przyszwa się nie zamykała, więc jestem naprawdę zielony :/), rozmiar niby 42, czasem wspomniane 43, casualowe 43 Ciekawy jestem również czy ktoś wie jak bardzo różnią się kolory: black calf oraz black polished, bo przyznam, że zdjęcie internetowe nie daje wglądu w sprawę... http://www.herringshoes.co.uk/barker/luton_oxford/black-polished/sale http://www.herringshoes.co.uk/barker/luton_oxford/black-calf/sale Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Łatwiej będzie jeżeli zmierzysz długość stóp, wtedy ktoś, kto ma podobną długość pomoże Ci w doborze rozmiaru. Kolory tych butów nie różnią się - są czarne. Jedne wykonane są ze skóry licowej (calf), a drugie ze skóry licowej, ale polerowanej (polished). Ten drugi rodzaj skóry przypomina trochę skórę lakierowaną. Różne były doświadczenia użytkowników, ale generalnie skóra polerowana gorzej przyjmuje kremy i pasty i ta powłoka może pękać. Wydaje mi się również, że skóra polerowana może być gorszej jakości, stąd właśnie takie wykończenie. Jednym słowem lepiej wziąć wersję "calf". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 (edytowane) Ciekawy jestem również czy ktoś wie jak bardzo różnią się kolory: black calf oraz black polished, bo przyznam, że zdjęcie internetowe nie daje wglądu w sprawę... Mowa tutaj nie o kolorach, ale rodzajach skóry - polished oznacza skórę polerowaną/lakierowaną, który wygląda efektownie (choć raczej sztucznie), po pierwszym użyciu najczęściej brzydko się łamie w nieodwraclany sposób, z każdym wyjściem wygląda to gorzej. Bez dwóch zdań, nie polecam, wybierz calf. Po Edycie: lekko spóźniony, ale potwierdzam zdanie Arona. Dodam jedynie, że mam Barker Anderson w wersji polished burgundy, po wielokrotnym użyciu nie wygląda to źle, ale właśnie rzadziej ich używam z uwagi na szybciej postępującą degradację... Edytowane 31 Maj 2016 przez kolekcjoner21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 Ostatnio chciałem sprzedać na Allegro Barkery Lincoln. Na szczęście opanowałem się w ostatniej chwili i byty wycofałem z oferty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 I bardzo dobrze. Mam takie od 4 lat i zaryzykowałbym twierdzenie, że to moje ulubione buty ever. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 Po ponad rocznym "leżakowaniu" w pudle, w zeszłym tygodniu zabrałem je na wycieczkę do Rosji. I podsumuję tak: bardzo ładne kopyto, świetne wykonanie bardzo ładna i dobra skóra. Wiem, że już nigdy nie pomyślę o ich sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Panowie, co sądzicie o poniższym modelu butów Barker? Czy ścięte czuby je dyskwalifikują z grona butów klasycznie eleganckich? http://www.barker-shoes.co.uk/fosbury/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi