Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

But bardzo ładny.

Jestem ciekaw, jakie w utrzymaniu będą te jasne monki, przy pastowaniu będziesz musiał uważać, aby nie zabrudzić materiału.

Dopiero teraz zorientowałem się, że chodzi o moje monki ;)

Mam do nich standardową pastę od herringa wraz z pudełkiem. I albo będę bardzo bardzo uważał przy pastowaniu, albo właśnie bezbarwną jak zasugerował Malcontent.

Zobaczymy. Jak coś to napiszę o ich użytkowaniu gdzieś w temacie o butach Herring.

Panowie, potrzebuję porady. Kupiłem marynarkę w Suit Supply (rozmiar 50). Jakoś wykonania na wysokim poziomie, ale jestem średnio zadowolony z tego, jak na mnie leży:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Przepraszam za jakość zdjęć (zwłaszcza kolor jest mocno przekłamany, w rzeczywistości marynarka jest ciemnoniebieska). Jak na moje mało wprawne oko to barki są trochę za szerokie i zbiera się nadmiar materiału na plecach. Mogę zamówić mniejszy rozmiar, ale obawiam się, że wtedy marynarka może być za ciasna w klatce.

Próbować rozmiar mniejszą, iść z tym do krawca? A może w ogóle dać sobie spokój?

@MaciekJB

Rozmiar mniejsza będzie za mała, tą drogą nie idź.

Przód leży fajnie, jak na RTW zastrzeżenia jedynie do umiejscowienia guzika (standardowy problem) i szerokości w barkach (wydaje mi się, że jest nieco za szeroka)

Tył gorzej, nie wiem na ile zdjęcie oddaje sytuację, ale chyba nie obejdzie się bez ingerencji chirurgicznej.

Jeśli masz się w niej źle czuć, oddaj.

Wg mnie (ale ja jestem mało wymagający) leży dobrze, jak na RTW. Ramiona być może nieco za szeroko, ale tego nie widać (tzn. nie załamuje się ani linia ramion, ani rąk), a zyskujesz sylwetkę V. Co kto lubi. Wg mnie problemem jest zbyt wysokie zapięcie, ale to taki model. Natomiast bez wątpienia rozmiar jest trafiony (widać po długości i szerokości marynarki), po prostu szyta na nieco inną sylwetkę.

Pamiętaj, że nie będziesz wyglądał tak ślicznie, jak podretuszowani pic-modele na zdjęciach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.