andershep Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 bardzo ładny (i modny) granat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Wczorajszy zakup. Zdjęcie nie oddaje ich koloru, bo w rzeczywistości są nieco ciemniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Można wiedzieć co to konkretnie za buty? Bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Gino Rossi. Całkiem ładny jak na GR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Gino Rossi.Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Mozna spytac skad ta informacja? na kazdym modelu na jezyku nadrukowane jest Made in Portugal.Rzeczywiście, nie doprecyzowałem. We Włoszech obecnie pozostało już tylko studio projektowe. Na miejscu są również zszywane cholewki większości modeli. Cały but składany jest natomiast w Portugalii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Dzieki za info, jakosciowo buty nie sa zle, mimo tego, ze w przypadku jednej pary pekla mi podeszwa (tworzywo). Wydaja sie podobne do butow markowanych logiem Paul'a Smith'a, ktore faktycznie sa przesadnie drogie. Pozdrawiam, dsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 W czasie okolo jednego tygodnia od zlozenia zamowienia dostalem buty - loafers na nadchodzace lato: New and Lingwood Butterfly Loafers rozmiar UK 9 (normalna szerokosc). Produkuje je C&J dla New and Lingwood wg wzoru Cleverley. Jeszcze nigdy przedtem nie widzialem loafers "motylkow" na zywo. Ciesze sie, ze zdecydowalem sie na ich zakup, gdyz sa one bardzo "egzotyczne" w tym znaczeniu, ze nie znam nikogo kto ich uzywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Są rewelacyjne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Są rewelacyjne!Mnie sie tez podobaja ... odkladalem ich zakup od dluzszego czasu i widzialem jak ich cena rosla okolo 25/30 funtow rocznie. Myslalem teraz nad Aldenami (Cordovan Color 8 Tassel Loafers) w podobnej cenie, ale doszedlem do wniosku, ze na nie przyjdzie jeszcze czas ... te zas niemilosiernie drozeja "z dnia na dzien". Butterfly Loafers nie sa nigdy oferowane po nizszej cenie podczas letnich czy zimowych obnizek cen ... New and Lingwood usuwa je wtedy z asortymentu internetowego sklepu. Poza tym, chcialem zobaczyc jaka jakosc maja firmowe buty New and Lingwood. Widze na przykladzie tego najnowszego nabytku, ze nalezy je umiescic gdzies pomiedzy C&J handgrade i C&J benchgrade: podeszwe maja jak modele handgrade (channeled sole), natomiast wykonanie wnetrza przypomina benchgrade (wkladka pod piete jest dluzsza anizeli w benchgrade). Jakosc skory jest bardziej handgrade anizeli benchgrade. I co najwazniejsze - rozmiar pasuje na moja stope i nie bede ich musial jakos szczegolnie "rozchodzic". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Mam wielki szacunek do Twojej "pasji obuwniczej" i wiedzy o butach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Mam wielki szacunek do Twojej "pasji obuwniczej" i wiedzy o butach! Dziekuje Ci bardzo ... ja zawsze twierdze, iz jestem najzwyklejszym butofilem. Szczerze przyznam, ze konstrukcja buta interesuje mnie glownie w kontekscie jego trwalosci, estetycznego wygladu, jej wplywu na oryginalnosc obuwia oraz jego komfort. Potrafie godzinami ogladac ladne buty w internecie. Czynnosc ta odpreza mnie niezmiernie. Nie chcialbym byc szewcem, gdyz sam proces produkcji - jako taki - mnie nie interesuje, tylko efekt koncowy i wykonanie detali, odzwierciedlajace klase jego tworcy (wykonawcy). Poniewaz kupuje buty - obecnie wylacznie - przez internet spedzam dosc duzo czasu na przegladaniu stron roznych sklepow i producentow, zdajac sobie sprawe z tego, ze bez internetu nie kupilbym wiekszosci mych butow z powodu najzwyklejszego braku ich dostepnosci na rynku. Ostatnie "motylki" mozna kupic (nowe) jedynie w sklepie New and Lingwood w Londynie i byc moze w Eton. Nie posiadajac internetu nie wiedzialbym, ze one istnieja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Moja karta poczuła się porzucona i bardzo skarżyła się na swój los. Efekt: mokasyny Fratelli Rossetti (85 euro), ciemnobrązowe, miękka skóra, skórzana podeszwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Moja karta poczuła się porzucona i bardzo skarżyła się na swój los. Efekt: mokasyny Fratelli Rossetti (85 euro), ciemnobrązowe, miękka skóra, skórzana podeszwa. Fratelli Rossetti ... nowe ... za 85 euro??? W takie cuda to ja nie wierze Poza tym jakies dziwne rzeczy sa napisane na wkladce mokasyna przez Ciebie zaprezentowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 A jednak Podeszwa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 szelki. najprostszy (i zarazem jedyny) model na guziki, z pasmanterii przy ul. Św. Krzyża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 A jednak Podeszwa: Tak ...masz racje... gdzie znalazles taka okazje ... na yoox'ie? Jezeli tak to miales mase szczescia ... ze mieli Twoj rozmiar . Gratulacje! Czy to jest jakas seria Fratelli Rossetti ... Estate??? Ja widzialem FR w sklepie (o ile dobrze pamietam) jedynie z wkladka Fratelli Rossetti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Tak dokładnie - yoox. Ostatnia para w ogóle i po moim zakupie już cały model "Sold out". Jesienią zeszłęgo roku polowałem tam na mokasyny Pollini (chyba coś koło 150euro) oraz LANCIOTTI dé VERZI (ok. 90euro) - oba modele ładny koniak, ale niestety nie było rozmiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Tak dokładnie - yoox. Ostatnia para w ogóle i po moim zakupie już cały model "Sold out". Jesienią zeszłęgo roku polowałem tam na mokasyny Pollini (chyba coś koło 150euro) oraz LANCIOTTI dé VERZI (ok. 90euro) - oba modele ładny koniak, ale niestety nie było rozmiaru. Nigdy bym nie przypuszczal, ze mozna je dostac za te cene. Sadzilem, ze sobie zartujesz ... zwlaszcza ze wrzuciles zdjecie z internetu. Fajne buty i chyba bardzo wygodne. Ja bym je nosil do krotkich spodni ...tzn ja tak robie i widze jak w Polsce jestem, jak ludzie sie idiotycznie przygladaja. Jaki rozmiar butow kupiles ...pol numeru mniejszy od Twego normalnego...czy tez taki, jaki innych butow, ktore nosisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 szelki. najprostszy (i zarazem jedyny) model na guziki, z pasmanterii przy ul. Św. Krzyża. Jaka jest wedlug Ciebie przewaga szelek nad paskiem? Pytam, bo nigdy szelek nie nosilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 1. nie wypada ze spodni koszula 2. kant jest dobrze utrzymywany 3. nie spadają spodnie 4. więcej luzu w pasie 5. generalnie w moim odczuciu jest dużo wygodniej (pod warunkiem, że szelki są na guziki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Wybrałem rozmiar 44 i pasuje. Rozmiar UK to 10, a Loaki mam 9,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Do GccG Piekne buty,co prawda nie w moim stylu osobiscie wole C&J model Monkton/ostatni zakup/,ale gratuluje naprawde pieknie wygladaja ,przyjemnego noszenia. Paul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Do GccG Piekne buty,co prawda nie w moim stylu osobiscie wole C&J model Monkton/ostatni zakup/,ale gratuluje naprawde pieknie wygladaja ,przyjemnego noszenia. Paul Dzieki ...kiedy kupowalem moje pierwsze C&J dlugo zastanawialem sie, ktore nabyc ... chcialem oczywiscie wybrac najladniejsze tzn. te, ktore mi sie najbardziej podobaja ... i byl to Monkton! Monktony to jedne z moich ulubionych butow! Duzo przyjemnosci zycze z ich uzytkowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Od początku do końca wielki eksperyment. Zaangażowałem się trochę w projekt i zmieniałem kształt kopyta w sumie dwa razy. Wyszło nie do końca tak jak chciałem, ale na pewno buty mają swój urok. Odebrałem w tym tygodniu będąc we Wloszech wraz z drugą zamówioną parą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi