Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

bulyt50 

Jeśli możesz  zdradzić cenę to ile za nie zapłaciłeś?

Nie wiem za ile kolega kupił buty, ale zobacz za ile ktoś sprzedał znalezioną wazę, a więc "darmową" wazę: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,8650712,Zabytkowa_chinska_waza_sprzedana_za_43_mln_funtow.html

Nawet jesli kolega kupił buty za 1zł, to nie jestem podekscytowany biorąc pod uwagę przebitkę z linka ;)

Zauroczony popularnymi na Forum butami Yanko,postanowiłem szukać i kupić je taniej.

W końcu się udało i znalazłem,piękne oxfordy w kolorze czekolady ciut ale tylko ciut

za duże.To jest chyba jeszcze stara produkcja.

Bardzo ładny, żywy kolor. Szczerze gratuluję. U mnie dzisiaj forumowa mini dostawa:

post-2191-0-41779300-1370985570_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 4

Nie wiem za ile kolega kupił buty, ale zobacz za ile ktoś sprzedał znalezioną wazę, a więc "darmową" wazę: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,8650712,Zabytkowa_chinska_waza_sprzedana_za_43_mln_funtow.html

Nawet jesli kolega kupił buty za 1zł, to nie jestem podekscytowany biorąc pod uwagę przebitkę z linka ;)

Janie, co to ma wspólnego z czymkolwiek?
  • Oceniam pozytywnie 1

Witam Panów po raz drugi.

Parę dni temu kupiłem parę butów żeglarskich firmy Aigle w serwisie zalando. Ich temat był poruszany http://forum.butwbutonierce.pl/topic/49-buty-trochę-taniej/?p=98618. Poniżej parę zdjęć:

b8qltt.jpg

inc2e9.jpg

2yw798k.jpg

2nrlr1e.jpg

r01aq8.jpg

Będę wdzięczny za krótki komentarz tych butów, a zwłaszcza dopasowania. Mam szeroką stopę, więc również problemy z dostaniem odpowiedniego obuwia, które nie jest za długie przy odpowiedniej szerokości. Trochę też jest tak z tymi tutaj: z przodu mam sporo luzu, jednak na szerokość są dobre. Rozmiar to 43. 

Co do samych butów: skóra jest miękka, wygląda dobrze i pięknie pachnie. Buty mają swój ciężar i są dobrze wykonane. Tak przynajmniej mi się wydaje. Mają dynamiczniejszy, bardziej zwężający się z przodu kształt, w porównaniu do np. butów żeglarskich z Timberlandu. Są też inaczej ukształtowane w środkowej częściWkładka niestety tylko do połowy buta (buty kosztują w regularnej sprzedaży 5 stów - nie wiem jak z Sebago i Sperry, czy też często omawianym Stormem - czy tam wkładka jest do końca buta?), co trochę smuci. Bardzo ładnie wygląda przeszycie z przodu.

• Oceniam pozytywnie 1

No cóż, wychodzi na to, że trzeba w końcu te Stormy przetestować. Wszyscy zdawkowo polecają, nikt się chyba jeszcze nie chwalił (?). 

Co do ciężaru - lubię kiedy buty nie są za lekkie, tyle. A do lekkich na pewno nie należą. Moje poprzednie, szmaciane deck shoes z TK Maxxa były sporo lżejsze.

W tych rzemyk biegnie dookoła (wokół nogi), więc można dobrze zawiązać, a boczne rzemyki nie żyją bocznym, niespiętym życiem, tylko też pracują. Rozumiem, że kolega ma Stormy: jak z jakością skóry i tym patentem rzemykowym (osobiście w tym wypadku chodzi mi o estetykę - rzemyk nie pełniący odpowiedniej roli, podzielony na dwa, po jakimś czasie wygląda inaczej w tych dwóch miejscach, nierównomiernie się zużywa, co piękne nie jest)?

"Będę wdzięczny za krótki komentarz tych butów, a zwłaszcza dopasowania. Mam szeroką stopę, więc również problemy z dostaniem odpowiedniego obuwia, które nie jest za długie przy odpowiedniej szerokości. Trochę też jest tak z tymi tutaj: z przodu mam sporo luzu, jednak na szerokość są dobre. Rozmiar to 43. 

Co do samych butów: skóra jest miękka, wygląda dobrze i pięknie pachnie. Buty mają swój ciężar i są dobrze wykonane. Tak przynajmniej mi się wydaje. Mają dynamiczniejszy, bardziej zwężający się z przodu kształt, w porównaniu do np. butów żeglarskich z Timberlandu. Są też inaczej ukształtowane w środkowej częściWkładka niestety tylko do połowy buta (buty kosztują w regularnej sprzedaży 5 stów - nie wiem jak z Sebago i Sperry, czy też często omawianym Stormem - czy tam wkładka jest do końca buta?), co trochę smuci. Bardzo ładnie wygląda przeszycie z przodu."

Co do dopasowania to spodnie z 3 numery za długie. W top siderach też mam wkładkę do połowy

Mam jedną parę Sperry i jedną Sebago, w obu wkładka jest do połowy buta.

Te Aigle wyglądają bardzo dobrze. Cena jednak wydaje się być wysoka. Oni się raczej cenią. Przymierzam się właśnie do zakupu kaloszy Aigle w Decathlonie. Bardzo fajne, ale w sumie to tylko kalosze, a cena 419 zł - i jest to cena promocyjna.

Mam 2 pary boat shoes - obie to Sperry Top-Siders. Kupione po ok. 300-350 zł (z Asosa). Wkładka w obu jest gdzieś tak do 2/3 buta. Ma takie charakterystyczne dziurkowania i "skrzydełka". Do par miałem w komplecie takie bardzo sztywne kartonowe formy - wypełniacze do przedniej części butów. Robią za swego rodzaju substytut prawideł.

post-3112-0-66602100-1371547533_thumb.jp

No cóż, wychodzi na to, że trzeba w końcu te Stormy przetestować. Wszyscy zdawkowo polecają, nikt się chyba jeszcze nie chwalił (?). 

Dzisiaj dotarły do mnie Stormy (z Allegro). Chroniczny brak numeru 41 w Sperry (na Mysiej trwa wyprzedaż - najmniejszy rozmiar 42) skusił mnie na ten model i pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Rozmiar idealny, skóra bardzo przyjemna, jakość wykończenia także.

Buty Sanders 8310T na kopycie Stet zakupione u forumowego kolegi TomekB którego pozdrawiam.

Zdecydowanie moje pierwsze porządne buty, na razie dwukrotnie noszone, coraz lepiej się zachowują na nodze, tak nawiasem, ciężko mi już będzie patrzeć na słabe buty ;)

sanders.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.