Jan Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 w cenie do maksymalnie 300 zł. Z modelu celowałbym w Brogsy. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że z dużą dozą prawdopodobieństwa będę musiał polować na przeceny. Brawo, sam sobie odpowiedziałeś w ostatnim zdaniu Ja mogę tylko sprecyzować, że będziesz musiał polowac nie na przeceny, ale na ebay i allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Witam, to mój pierwszy post na forum, do tej pory byłem biernym czytelnikiem. Krótkie pytanie, nie koniecznie krótka odpowiedź - poszukuję butów pół/nieformalnych które współgrałyby z zestawem jeansy/chinosy + koszula + marynarka w cenie do maksymalnie 300 zł. Z modelu celowałbym w Brogsy. Czy ktoś może polecić jakieś marki lub sklepy? Nie muszą być polskie, chociaż najlepiej, aby dało się przymierzyć w kraju jakieś buty danego producenta (nie lubię kupować butów nieznanej mi firmy pierwszy raz przez internet, nie mając pewności co do rozmiaru). Zdaję sobie oczywiście sprawę, że z dużą dozą prawdopodobieństwa będę musiał polować na przeceny. A patrzyłeś na stronie http://www.goodshoes.pl/ ? Jakość do przyjęcia, cenowo powinieneś się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elv Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Witam Potrzebuję kupić niedrogie buty do garnituru (oxford, derby, czarne na uroczyste okazje, rozmiar 43) do końca tego tygodnia. Szukałem w sklepach i na goodshoe.pl ale nic w cenie do max 400zł nie znalazłem. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy te buty będą ok: http://www.sklep.wittchen.com/product/5778/buty-meskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Witam Potrzebuję kupić niedrogie buty do garnituru (oxford, derby, czarne na uroczyste okazje, rozmiar 43) do końca tego tygodnia. Szukałem w sklepach i na goodshoe.pl ale nic w cenie do max 400zł nie znalazłem. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy te buty będą ok: http://www.sklep.wittchen.com/product/5778/buty-meskie.html Jako woły robocze, ktore trzeba kupic odrazu (brak mozliwosci oczekiwania na przesylke z zagranicy) by przeszly. Ale napewno nie sa to buty na uroczyste okazje, wiec chyba szukalbym dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Myślę, że mogą być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Również uważam, że przejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loom Napisano 16 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2013 Zakupiłem w Venezii ostatnio: http://www.venezia.pl/pantofle-meskie-p-6645-81-14.19.html Bardzo dobra cena i podobają mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2013 Post skasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zby Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Szukam butów do garnituru na bal absolwenta. Budżet do 250zł. Czytając różne wpisy na blogach wypadałoby mieć buty z zamkniętą przyszwą, a takie u nas znaleźć jako tako wyglądające jest dość ciężko. Spodziewam się, że nie ma co liczyć na rewelację ale nie chcę wyskoczyć w jakichś kapciach, a potrzebuję buty na zaraz. Przeszukiwałem różne oferty polskich producentów i wiadomo, szału nie ma. W miarę wyglądające buty znalazłem na Prima Modzie ale one przekraczają mój budżet dwukrotnie. W moim budżecie znalazłem coś takiego: http://wojas.pl/produkt/3058 http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-seu-S2013/358060/1048094/ELEGANCKIE+BUTY+OXFORD jak to oceniacie? Odpowiedzi na pytania jakie się mogą się nasunąć po przeczytaniu posta: 1. Nie, nie obudziłem się wczoraj. Szukałem już dość długo licząc na promocje ale się nie udało. 2. Nie, raczej nie zamówię z za granicy bo nie mam czasu ani środków. 3. Nie, nie mam za dużo pieniędzy, mogę w ostateczności wydać 300zł co jest moim miesięcznym stypendium. 4. Tak, spodziewam się, że to ciężkie wyzwanie, ale liczę, że mimo wszystko jakąś pomoc lub doradztwo dostanę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Z tej dwójki brałbym Zarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Wojas wyglądają pokracznie. Pozostaje Zara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Ja też. Trudno je nazwać dobrymi butami, ale jeżeli mają być na teraz, w Polsce i w budżecie, to nie ma wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Estetycznie Zara znacznie ładniejsza, jakościowo chyba nie ma większej różnicy, chociaż buty z Zary na żywo wyglądają kiepsko (modele, które widziałem na żywo). Jak to wygląda u Wojasa nie wiem, nie wchodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 W Zalando Loake linia 1880 za 669 zł (zamówienie newslettera daje kod rabatowy na 40 zł). Mają też kilka innych modeli na wyprzedaży. Wysyłka i ewentualny zwrot darmowy. Ja właśnie kupiłem te http://www.zalando.pl/loake-otterburn-oksfordki-brazowy-lo212a01n-701.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Budżet do 250zł. Czytając różne wpisy na blogach wypadałoby mieć buty z zamkniętą przyszwą, a takie u nas znaleźć jako tako wyglądające jest dość ciężko. Spodziewam się, że nie ma co liczyć na rewelację ale nie chcę wyskoczyć w jakichś kapciach, a potrzebuję buty na zaraz. Przeszukiwałem różne oferty polskich producentów i wiadomo, szału nie ma. W miarę wyglądające buty znalazłem na Prima Modzie ale one przekraczają mój budżet dwukrotnie. W moim budżecie znalazłem coś takiego: http://wojas.pl/produkt/3058 http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-seu-S2013/358060/1048094/ELEGANCKIE+BUTY+OXFORD A może "trzecia droga"? Kiedyś w warszawskim CH Land (k. metra Służew) widziałem najbardziej moim zdaniem podobne do klasycznych oksfordów buty wyprodukowane przez firmę Daniello. Oczywiście klejone i z podeszwą z tworzywa sztucznego, ale wyglądały "bardzo realistycznie". Nie wiem niestety jak nazywa się ten model. Obecnie na stronie Daniello go nie ma. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Daniello - koszmar z ulicy Wiązów. Nie idźcie tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Patrząc na zdjęcia na ich stronie niektóre modele wyglądają całkiem znośnie. O choćby te: http://www.daniello.pl/123/gallery/i8.html Z tym, że na żywo ich nigdy nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Daniello - koszmar z ulicy Wiązów. Nie idźcie tą drogą. Tak jest z 99,8% aktualnej oferty. Ale tamte "oksfordy", o których pisałem w poprzednim poście wyglądały klasycznie i "akceptowalnie". Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zby Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Zamówiłem buty z Zary, w mieście nie było mojego rozmiaru do przymiarki. A model sam prezentuje się dobrze. Co do jakości to nie wypowiem się bo nigdy nie miałem butów z górnej półki o których piszecie na forum. Jakość z Zary mi wystarczy bo i tak nie będę ich użytkował na co dzień ale okazyjnie. Pozdrawiam i dzięki za opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klient Napisano 21 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2013 użytkuje buty z Zary (klasyczne oxfordy) od 3 lat, dzień w dzień, przez 3/4 roku i jedyne co trzeba było zrobić to wymienić wkładki, więc jeżeli chodzi o trwałość to jest na prawdę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Szukam butow - oxford brogues, mile widziana wersja z grzebieniem. Kolor czern/navy najlepiej skora z zamszem. Budzet do 500 zl, ktos cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 22 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2013 Szukam butow - oxford brogues, mile widziana wersja z grzebieniem. Kolor czern/navy najlepiej skora z zamszem. Budzet do 500 zl, ktos cos? Znalezienie w Polsce oksfordów jest zadaniem karkołomnym. Jeśli jeszcze to mają być takie konkretne i w takiej cenie, to chyba łatwiej będzie Ci znaleźć Świętego Graala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Znalezienie w Polsce oksfordów jest zadaniem karkołomnym. Jeśli jeszcze to mają być takie konkretne i w takiej cenie, to chyba łatwiej będzie Ci znaleźć Świętego Graala W TKMaxx Warszawa w centrum pojawiły się kamasze Prime Shoes (split toe za kostkę, czekoladowy brąz, podeszwa commando) za 400zł. Zostały rozmiary 9, 10, 11 - uwaga: bardzo wąskie kopyto. Widziałem też parę sztuk czarnych cap toe derby firmy Moreschi za 550zł. Czy ktoś wie, co to za firma to "Moreschi" i jaka jest jakość takich butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaszkai Napisano 28 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2013 Marka Aigle (ponoć specjalizuje się w produkcji boat shoes). Co o niej sądzicie? Aktualnie zastanawiam się nad 2 kolorami: Które Waszym zdaniem ładniejsze no i co sądzicie o tej firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2013 Nie znam tej firmy. Natomiast oba modele są ładne i przede wszystkim, mają odpowiednią dla tego typu butów kolorystykę. Weź te, które Ci się bardziej podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi