Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 nowe nabytki z KJP. Na plus niewątpliwie sprawna przesyłka, od zamówienia do otrzymania nieco ponad tydzień, w tym ponad dzień roboczy w urzędzie celnym. Na minus - podatek doliczony przez nasze drogie (dosłownie!) służby.

Jakość naprawdę super.

VAT ci doliczyli?

Cło zapewne nie...

Jaką firmą nadana była przesyłka.

Chcę zamówić jedną lub dwie rzeczy z USA i się zastanawiam jak to z cłem i Vatem będzie...

Opublikowano

2 nowe nabytki z KJP. Na plus niewątpliwie sprawna przesyłka, od zamówienia do otrzymania nieco ponad tydzień, w tym ponad dzień roboczy w urzędzie celnym. Na minus - podatek doliczony przez nasze drogie (dosłownie!) służby.

Jakość naprawdę super.

Ile zatem wyszły Cie obie bransoletki z przesylka i podatkiem?

Opublikowano

VAT ci doliczyli?

Cło zapewne nie...

Jaką firmą nadana była przesyłka.

Chcę zamówić jedną lub dwie rzeczy z USA i się zastanawiam jak to z cłem i Vatem będzie...

Z obliczeń wynika, że doliczyli 23% podatku, liczonego (o dziwo) od kwoty razem z wysyłką, a nie od wartości samych bransoletek. Nadane było Fedexem, bo tylko taka opcja jest w sklepie.

Ile zatem wyszły Cie obie bransoletki z przesylka i podatkiem?

Koszt bransoletek (98$ za 2 sztuki), wysyłka (30$) i podatek (92zł).

Opublikowano

Z obliczeń wynika, że doliczyli 23% podatku, liczonego (o dziwo) od kwoty razem z wysyłką, a nie od wartości samych bransoletek. 

Żadne o dziwo. Inaczej każdy biznes z kimś spoza Unii robiłoby się tak, że cena towaru byłaby symboliczna, a reszta to byłby koszt wysyłki  :) .

Opublikowano

Matko bosko pińcet złotych za dwie bransoletki.
Na bogato.

Na bogato to jakiś czas temu była sprzedawana bransoletka Burberry - prosty rzemień grubości niecałego centymetra z prostym zapięciem za (podaję z głowy) coś ponad 800zł...
Tutaj niestety swoje robią koszty wysyłki i podatki, wynoszące blisko połowę wartości zamówienia. Osobiście to zamówienie traktowałem jako swoisty "poligon doświadczalny" do zamawiania czegokolwiek z USA, więc nie narzekam.
Ale żeby zakończyć dyskusję "drogo vs. tanio" - za jakieś 3 tygodnie planuję zamówić kolejną 1-2 bransoletki od KJP (bo naprawdę bardzo mi się podobają, szczególnie dość nietypowe połączenie czarnego z brązem), więc jak ktoś jest chętny by się przyłączyć (i najlepiej jest z Warszawy), to zapraszam, zawsze kilkanaście dolarów do przodu na kosztach wysyłki.

Tak z ciekawości - w jakim kraju wyprodukowano te bransoletki?

"hand crafted in Rhode Island", czyli robione w USA.

Opublikowano

KJP ma przebicie godne pozazdroszczenia, bo cena takiej jeden bransolety łącznie ze zleceniem na kotwiczki i dobry sznurek to jakieś 2-3$. Przy ich cenie 60$/sz. mamy 2000-3000% marży :)

Korzystając z okazji, nowy nabytek. Przy ostatnim wyjeździe do Hiszpanii jakoś tak wyszło ;)  że poznałem pracownicę w fabryce Massimo, W cenie wyprzedażowej, z niewielką marżą wczoraj przyszły buty z ich aktualnej kolekcji:

post-1121-0-52173400-1369939471_thumb.jp

Opublikowano

Trochę mały wybór, ale koraliki ciekawe, choć nie każdy by je założył.

Szkoda tylko, że "one size fits all", czyli przy moim dość chudym nadgarstku dostałbym bransoletkę za duża o 2-3 rozmiary i ten rewelacyjny "eloeloziomal" look z bransoletką gdzieś w połowie dłoni...

Tanin, nie wiem jak chudy masz nadgarstek ale ja mam 16cm obwodu i bransoletki z trashnessa sa idealne, nie sa zbyt luzne, ale nie sa tez zbyt ciasne.

Opublikowano

Wczorajszy nabytek w TKmaxx za 143pln;)

John-White-Hudson-Brn.jpg

Oraz za kolejne 70 letniaki ze Sperry top-sider:

8588_mens-sperrytopsider-saltwashed_250_

p.s. Chyba muszę więcej się udzielać na forum bo druga wypowiedź i ten sam sklep znowu- ale co zrobić, ulubiony:)

Opublikowano

Tanin - też mam chudy nadgarstek i bransoletki z Trashness sie sprawdzają :)

To dobrze, chętnie jakąś zamówię, bo wzory interesujące.

Problem ze mną jest taki, że nie trawię luźnych bransoletek - bransoletka ma być w miejscu przeze mnie założonym i już. Mam parę prostych rzemieni z metalowym zapięciem, gdzie luz między bransoletką a nadgarstkiem jest "na palec" i to już jest dla mnie zdecydowanie za dużo, przeszkadza mi ciągłe "latanie" bransoletki.

Ale z łatwością wyobrażam sobie ludzi, którzy nie mają tego problemu :-)

Opublikowano

Spinki ładne ale gdzie wódka ?! :) Czy w spinkach jest jakiś kamień szlachetny?

Wódka w swoim czasie ;)

Strzelam, że to jest onyx. Coś dziwnego dzieje się na zdjęciu ze spinką po prawej stronie (lewy dolny wierzchołek kwadratu). To ubytek stali/złota czy cień?

Tak to jest onyks. Masz racę, jest mała "skaza", wygląda to na ubytek srebra bądź nadmiar onyksu jednak w realu nie jest to tak mocno widoczne jak na zdjęciu a cenowo spinki były atrakcyjne więc będę umiał z tym żyć :)

Opublikowano

...

Korzystając z okazji, nowy nabytek. Przy ostatnim wyjeździe do Hiszpanii jakoś tak wyszło ;)  że poznałem pracownicę w fabryce Massimo, W cenie wyprzedażowej, z niewielką marżą wczoraj przyszły buty z ich aktualnej kolekcji:

...

Hmm, jesteś pewien, że to aktualna kolekcja? Ja kupiłem na ostatnich (zimowych) przecenach w Massimo identyczne buty tylko brązowe. Pełen spontan za 120 zł, trochę ryzykowałem bo noszę 42 a buty były 41 - rozchodziły się jednak idealnie :D 

To teraz czekam na przecenę niebieskich w PL :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.