Skocz do zawartości

Monk Shoes forever and ever- wszystko o Monk Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcale nie aż tak restrykcyjnie. Trzeba jedynie kogoś wysłać do Hiszpanii.

Poza tym ja widzę w tych butach zbyt dużo bezpośrednich inspiracji JL.

Nie trzeba nikogo wysyłać do Hiszpanii, skoro najlepiej zaopatrzony sklep ma Carmina w Paryżu.
Opublikowano

Trzeba, bo mówimy o zakupach po okazyjnych cenach i ze zniżką przy większej ilości butów. Znasz w Paryżu kogoś kto da nam taką zniżkę? Jeżeli tak to rzeczywiście może to być Francja, nie Hiszpania.

Poza tym zaopatrzenie sklepu to nic w porównaniu z zaopatrzeniem centralnego magazynu.

Opublikowano

Tutaj bardzo ciekawe double monki RL:

Dołączona grafika

Bardzo ciekawe, ale jak je dostać?
Opublikowano

..

Dołączona grafika

Tak, tak bardzo ciekawe. Rzekłbym nawet idealnie w moim typie ;)

Panowie, jeśli myśl o zakupie grupowym monków (może z cordovanu :twisted: ), kiełkuje już w niejednej głowie. To pozwolę sobie przywołać adres, który podrzucił nieoceniony Bartek https://www.jloicorange.de/. Podejrzewam, że po niemiecku może być zdecydowanie prościej niż po hiszpańsku.

Co Wy na to?

Opublikowano

Bardzo ciekawe, ale jak je dostać?
Np. tu jest 8,5
Dzięki! Obejrzałem sobie kilka zdjęć tego modelu z innej perspektywy i stwierdzam, że jednak wolę, jak pasek/przyszwa jest zrobiona z tego samego kawałka skóry co wewnętrzna strona cholewki, a same paski są nieco szerzej rozstawione. Dlatego bardziej podobają mi się te:

Dołączona grafika

Opublikowano

Trzeba, bo mówimy o zakupach po okazyjnych cenach i ze zniżką przy większej ilości butów. Znasz w Paryżu kogoś kto da nam taką zniżkę? Jeżeli tak to rzeczywiście może to być Francja, nie Hiszpania.

Poza tym zaopatrzenie sklepu to nic w porównaniu z zaopatrzeniem centralnego magazynu.

OK, teraz rozumiem. Nie pytałem sprzedawcy w paryskim sklepie o zakupy grupowe, ale na pewno może on się o to dowiedzieć. Mówi płynnie po angielsku i jest Hiszpanem, z czego wnioskuję, że jest zaufanym człowiekiem przysłanym do Paryża prosto z centrali. Zapewne więc jest dobrze zorientowany również w mniej typowych (półhurtowych) zamówieniach.

Opublikowano

Już kiedyś o nich rozprawialiśmy na forum. Bardzo ładne stylistycznie buty i szczerze mówiąc myślę, że nomen omen warte tego tysiąca złotych - zwłaszcza przy obecnym kursie walut obcych.

Aha, proszę uważać bo to są buty niezwykle twarde. :idea:

Opublikowano

W DaVinci mają też wspaniałe Magnanni z shell cordovanu, niestety 2,5k PLN trudno uznać za cenę okazyjną.

Specjalnie na święta dla bespokowców i prawdę mówiąc dla wszystkich pozostałych oddają je za dwa koła obecnie ;-) Nie wiem czy to już okazja.