Skocz do zawartości

Monk Shoes forever and ever- wszystko o Monk Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Suede to po polsku zamsz, a nie welur. Skóry welurowe są często mylone z zamszem chociażby ze względu na podobny sposób wyprawy. A buty, które przedstawiłeś - fajne. Savile to klasyka, a Belgrave jest dla mnie zbyt grzeczny jak na nieformalny zamsz.

Dzieki za uwage o zamszu !!!

Aaaaaa ... czy konska skora (cordovan) nadaje sie na lato? Wiem, ze jest "cieplejsza" od cielecej i zastanawiam sie czy wlasnie z tego powodu nie izolowalaby lepiej stopy przed upalem?

Opublikowano

Suede to po polsku zamsz, a nie welur. Skóry welurowe są często mylone z zamszem chociażby ze względu na podobny sposób wyprawy. A buty, które przedstawiłeś - fajne. Savile to klasyka, a Belgrave jest dla mnie zbyt grzeczny jak na nieformalny zamsz.

Aaaaaa ... czy konska skora (cordovan) nadaje sie na lato? Wiem, ze jest "cieplejsza" od cielecej i zastanawiam sie czy wlasnie z tego powodu nie izolowalaby lepiej stopy przed upalem?

gccg dobre buty są dobre na każdą porę roku, choć w upały sugerowałbym raczej plecionki lub dziurkowane, albo coś do rozszerzenia Twojej kolekcji

post-400-1365891978989_thumb.jpg

post-400-13658919790038_thumb.jpg

Opublikowano

gccg dobre buty są dobre na każdą porę roku, choć w upały sugerowałbym raczej plecionki lub dziurkowane, albo coś do rozszerzenia Twojej kolekcji
Nie taki niesmaczny ... idziesz z duchem czasu!!! :D

I gdyby to byl zart .... ale Uggs - przeboj ubieglej zimy i nie tylko! Czyli walonki najzwyklejsze.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Piękne są te zamszowe monki C&J Savile i C&J Belgrave. Zakochałem się w zamszowych butach, naprawdę. To wszystko przez Was ;)

Oczywiscie, ze przez nas ;):D
Opublikowano

Przez Ciebie w szczególności!!! :D:)

Dzieki ... milo mi ... Bo czyz nie godzi sie rozpalac milosc do rzeczy godnych i pieknych? ;):D
Opublikowano

Dzieki ... milo mi ... Bo czyz nie godzi sie rozpalac milosc do rzeczy godnych i pieknych? ;):D

Jak najbardziej, a i podziękowania Ci się za to należą :)

Cala przyjemnosc po mojej stronie :D Stwierdzenie, ze buty sa czescia garderoby, ktora nie jest mi obojetna bedzie zapewne eufrmizmen. Dlatego tez naprawde sie ciesze, jezeli budza one zainteresowanie innych osob :)
Opublikowano

Cena powala... czy te buty są faktycznie tyle warte, czy 75% ceny płacimy za markę?

Pod względem użytych materiałów i ilości ręcznej pracy (według stawek godzinowych obowiązujących na wyspach) te buty są warte ok. 1200-1500 EUR. Pozostała część kwoty to bajecznie kolorowa opowieść o najlepszym szewcu w nowożytnej historii świata.
Opublikowano

I moim zdaniem dużo lepiej niż ten model wyglądają klasyczne monki. O ile z profilu nie można odmówić tym butom gracji, o tyle w moim odczuciu od frontu prezentują się dużo gorzej. Znalazłem takie dwa zdjęcia, to różne modele, ale podobne.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Immune, tak myślałem :) Pięknie dziękuję za odpowiedź.