Jan Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 ciekawy sposób prowadzenia dyskusji... Żart. Damian podsyłał mi wcześniej zdjęcia innej, więc nie chciało mi się rozwijać wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Jak Wam się podoba taki model? Jest świetna! Szukam czegoś w podobnym stylu. Macie jakieś sugestie? Ciekawa foto galeria toreb LV z celebrytami. http://www.tvn24.pl/zdjecia/gwiazdy-w-p ... 20.html#p1 Ideałem by była torba podobna do tej z ostatniego zdjęcia z Muhammadem Alim, ale wolałbym coś w mniejszym budżecie niż LV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Żeby nie być monotematycznym wrzucam tutaj, ale możecie też zerknąć na ich buty: http://www.ilriccio.it/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Świetne torby, piękna ręczna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Wczoraj w ramach "zabijania" czasu w samolocie oglądalem ostatniego Bonda. Zwróciłem uwagę na skórzaną torbę podróżną: Dzisiaj udało mi się dość szybko zidentyfikować powyższą torbę jako produkt Toma Forda z ceną 8350$. Znalazłem dość bogatą galerię ze zdjęciami w/w torby: http://tinyurl.com/torbatomford Oczywiście zakup tego modelu ze względu na cenę i dostępność nie wchodzi w grę, szukam zatem czegoś o zbliżonym stylu lub zakładu który wykonałby na zamówienie podobną torbę która nie wydaje się być produktem skomplikowanym jeżeli chodzi o konstrukcję a podstawowym problemem wydaje się być dostępność skór i precyzja wykonania. Wiem że uslugami takimi zajmuje sie pracownia Malton Kielman, w przyszłym tygodniu przy okazji wizyty w Warszawie zamierzam do nich zajrzeć. Czy znacie Panowie może inne godne polecenia pracownie kaletnicze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 http://www.htleather.co.uk/customised-bags Dosyć daleko:-), ale dobry kontakt (oczywiście po angielsku). Myślę że bez problemu zrobiłby. Dostałem od niego właśnie próbki skóry, moim zdaniem bardzo dobrej jakości, full grain, grubość ok. 3-4mm, garbowana roślinnie. Torby na zamówienie są u niego około dwukrotnie droższe niż pozostałe, ale i tak sądzę, że spokojnie udałoby Ci się odjąć zero na końcu ceny Toma Forda:-) Przesyłka do Polski ok. 26 funtów w przypadku teczki, więc tu pewnie trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 grubość ok. 3-4mm Na pewno taka grubość? Torby z takiej skóry będą ważyć kilka kilogramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Ale będzie zatrzymywać pociski, a to torba Jamesa Bonda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 grubość ok. 3-4mm Na pewno taka grubość? Torby z takiej skóry będą ważyć kilka kilogramów. Tak, mierzyłem suwmiarką otrzymane próbki, mają od ok. 3,2 do ok. 3,8 mm, poza tym sam Henry pisze, że jego skóry mają właśnie 3-4 mm. Teczka Full Monty z jego oferty waży 2,5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 No to faktycznie będzie niezniszczalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 http://www.htleather.co.uk/customised-bags Dosyć daleko:-), ale dobry kontakt (oczywiście po angielsku). Myślę że bez problemu zrobiłby. Dostałem od niego właśnie próbki skóry, moim zdaniem bardzo dobrej jakości, full grain, grubość ok. 3-4mm, garbowana roślinnie. Torby na zamówienie są u niego około dwukrotnie droższe niż pozostałe, ale i tak sądzę, że spokojnie udałoby Ci się odjąć zero na końcu ceny Toma Forda:-) Przesyłka do Polski ok. 26 funtów w przypadku teczki, więc tu pewnie trochę więcej. Wysłałem zapytanie, dzięki. Skontaktowałem się też z polską firmą Barelly Bags, może zaproponują coś ciekawego. Co do skóry, wydaje mi się że grubość 3-4mm wcale nie jest przesadna gdyż jest ona też elementem konstrukcyjnym. Przód/tył z takiej skóry+ wykończenie wnętrza, boki podwójna skóra full grain+wnętrze. Trzeba też będzie zadbać o solidny zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 Kaufmann model Sovereign shell cordovan by Horween cena niestety powala ... http://www.kaufmann-shop.de/index.php/t ... dovan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 2,3k ojro!!! Boże Ty mój jedyny, prawie 10k zł za torbę!!! Rozumiem, że robiona z skóry d...py konia, ale 10k zł!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 Mam nadzieję, że nie rozwinie się dyskusja ile takich toreb wychodzi z jednego konia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 W Sowieckiej Rosji to konie wychodzą z toreb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 2,3k ojro!!! Boże Ty mój jedyny, prawie 10k zł za torbę!!! Rozumiem, że robiona z skóry d...py konia, ale 10k zł!!??Kilka razy w miesiącu sprzedaję pasek do zegarka za 1200zł, a Ty się podniecasz torbą za 10k pln ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 Może sam bym wyłożył 1,2k na pasek do zegarka jeżeli sam zegarek byłby wart przynajmniej 2 razy tyle. Jest to jakoś dla mnie jakoś zrozumiałe. A tak na PeSie to taki pasek pewnie nie był ze skóry cielaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 2,3k ojro!!! Boże Ty mój jedyny, prawie 10k zł za torbę!!! Rozumiem, że robiona z skóry d...py konia, ale 10k zł!!??Kilka razy w miesiącu sprzedaję pasek do zegarka za 1200zł, a Ty się podniecasz torbą za 10k pln ?Filip, spojrz na to tak w 1200 sa tylko dwa '0' a w 1o.ooo jest ich dwa razy wiecej stad tez i podnieta wieksza. Co ciekawe to ta konina nie jest najdrozsza meska torba w tym sklepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 Jak piszą na stronie Saddleback, it's all about the cost per year. Jak kto młodym będąc taką torbę kupi i donosi do emerytury, to wyjdzie całkiem tanio. A pasek do zegarka za 1200 i tak za jakiś czas będzie trzeba wymienić. Nie wspominam o torebkach damskich pewnego często podrabianego producenta, kosztujących bodaj 2x10k pln... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 Mówisz o LV czy Chanel? Wydaje mi się, że w tych wypadkach cena jest wygórowana samym brandem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 @lubo, zgoda co wiecej taka torba nie musi koczyc zywota wraz z wlascicielem (nie zapomnij w testamencie wspomniec o gwarancji saddleback ) co wiecej jak powiedziala mi sprzedawczyni u E. Meiera o taniej teczce za 1k euro 'taka torba z wiekiem moze byc piekniejsza'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 @Skalpel, akurat myślałem o LV, z Chanel pewnie podobnie, naturalnie cena dyktowana brandem, pytanie za co kto chce płacić @pirat, jasne:-) Użytkownicy produktów Saddleback, którzy umieszczają ich recenzje na YouTube, zdają się wręcz tłumaczyć się z tego, że ich rzeczy są jeszcze nowe, więc jeszcze niezbyt piękne... Jak z butami, które jak wiadomo należy mieć starsze niż żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 2,3k ojro!!! Boże Ty mój jedyny, prawie 10k zł za torbę!!! Rozumiem, że robiona z skóry d...py konia, ale 10k zł!!??Kilka razy w miesiącu sprzedaję pasek do zegarka za 1200zł, a Ty się podniecasz torbą za 10k pln ?Filip, spojrz na to tak w 1200 sa tylko dwa '0' a w 1o.ooo jest ich dwa razy wiecej stad tez i podnieta wieksza. Co ciekawe to ta konina nie jest najdrozsza meska torba w tym sklepie... A portfel z konia też ma słuszną cenę ... Chyba sobie taki sprawię, to znaczy nie w tym sklepie ... i jeszcze wnukom przekażę w spadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnTheRun Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 A portfel z konia też ma słuszną cenę ... Chyba sobie taki sprawię, to znaczy nie w tym sklepie ... i jeszcze wnukom przekażę w spadku W październiku w OSiRze na warszawskim Bemowie odbędzie się zlot grupy Knives.pl. To takie minitargi miłośników noży, producentów noży custom, no i oczywiście dostawców materiałów dla tak zwanych nożorobów i pochworobów W zeszłym roku, na stoisku jednego ze sklepów z materiałami dla pochworobów, widziałem przepiękne skórki egzotyczne - jaszczurka, wąż, sum, płaszczka.. Jeden ze znanych pochworobów (Piman) szyje przepiękne portfele i paski do zegarków z takich materiałów... Jeśli ktoś jest zainteresowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 PimanPitman jeśli już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi