Pan Janusz Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Jeżeli mogę coś powiedzieć to jak dla mnie najlepsze są Oceano (dość oryginalny, ale wciąż formalny kolor) lub Moreccio (dobra głębia brązu). Myślałem nad tym zielonym, ale już trochę zbyt damska by się wydawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 to prawda, Oceano też mnie nęci ... mega niespotykany kolor, dandysowaty. Te skóry z drugiego próbnika (wszystkie po pierwszych dwóch zdjęciach) są minimalnie cieńsze (1,5/1,7mm vs. 1,6/1,8mm) i ciut bardziej błyszczące, ale też dobre na taką torbę. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 1.Taki kolor mi się podba: Niestety Wittchen ma jeden model w tym kolorze- za duży jak na moje potrzeby. 2.Można pomyśleć nad jakąś patynacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Oceano jest piękny To od kiedy wpłacamy kasę ? A poważnie - rozumiem, że zaczynacie od zrobienia ankiety. Przy założeniu, że uzbierałaby się sensowna grupa chętnych to jaki byłby szacunkowy termin realizacji projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Ja też się zapisuje do tego projektu jeśli można?! Do kiedy mam czas na podanie koloru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 Oceano jest piękny To od kiedy wpłacamy kasę ? A poważnie - rozumiem, że zaczynacie od zrobienia ankiety. Przy założeniu, że uzbierałaby się sensowna grupa chętnych to jaki byłby szacunkowy termin realizacji projektu? Na razie nic nie robimy. Jeżeli projekt ruszy to po wakacjach. UWAGA: nie idziemy w stronę koncertu życzeń pod tytułem, że każdy zainteresowany będzie podawał jeden z 10 czy 20 kolorów. Jeżeli projekt ma pójść sprawnie i w dobrej cenie to jeden kolor powinien być realizowany w sensownej ilości ok. 5-10 sztuk. Ankieta ma głównie pokazać jakie jest zainteresowanie przy określony poziomie cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabja Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 Ja tylko w ramach wtrącenia swoich trzech groszy chciałem powiedzieć, że to jest genialny pomysł na projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 To ma być torba męska ale czy 50 cm to nie za dużo na torbę miejską / codzienną ? Tutaj VBC 1663 BELLAGIO UNO : Wymiary: 50 cm x 26 cm x 28 cm. Moim zdaniem odjęcie 5cm dobrze by jej zrobiło. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 Ja jestem przeciwnego zdania, tego typu torba byłaby wykorzystywana w sytuacjach, kiedy potrzebna jest większa ładowność. W innych po prostu wykorzystuję teczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 Dokładnie - w przypadku torby podróżnej (a do tego miałaby mi głównie służyć) jeszcze pare cm by się przydało (ale bez przesady żeby nie przekroczyć wymiarów na bagaż podręczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Panowie pytanie moze troche dziwaczne, ale nie moge sie zdecydowac. Ktora z kombinacji jest bardziej uniwersalna: - bez / braz http://southernfieldstore.myshopify.com ... haki-x-tan - granat / braz http://southernfieldstore.myshopify.com ... oise-x-tan ? Dodam, ze sa to w zasadzie kolory, ktore uzytkuje na codzien, na ogol w kombinacjach granatowa gora / bezowy dol + brazowe obuwie, tudziez jasna gora (np. jasno szary) / granatowy dol i brazowe obuwie. Biorac to pod uwage przydalyby sie obie, ale portfel mowi nie:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Pytanie, które kolory preferuje Twoja żona/partnerka, bo jak rozumiem to dla niej kupujesz tę torbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Pytanie, które kolory preferuje Twoja żona/partnerka, bo jak rozumiem to dla niej kupujesz tę torbę. +1. Ciężko to podporządkować nawet pod unisex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizz Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Pytanie, które kolory preferuje Twoja żona/partnerka, bo jak rozumiem to dla niej kupujesz tę torbę. I jak to pisanie z polskimi znakami i nosówki czasami się przydają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yukon Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Zdecydowanie beż/brąz, ma bardziej uniwersalny charakter. Niebieska jest bardziej “wakacyjna“. W kwestii, czy to torba męska/damska/unisex. Moim zdaniem ta torba to raczej unisex, podobne są bardzo popularne wśród pracowników branż kreatywnych na zachód od Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Mi się od razu skojarzyła z torbą z którą moja ś.p. babcia chodziła na rynek po zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2012 Na plażę jak znalazł, lepsza brązowa bo wtedy nie widać że utytłana w piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Torba jak torba wedlug mnie, zwykly tote, inaczej carry bag, otwarty typ torby, raczej uniwersalny wedlug mnie. Bez faktycznie lepszy, plus jest taki, ze jak nie bedzie pasowac to oddam partnerce:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Dobra alternatywa dla toreb casual http://store.apolisglobal.com/luggage/f ... ase/#black poniżej ta sama torba jednak tańsza na stronie producenta http://www.filson.com/products/original ... 70256.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 How to spot a fake Louis Vuitton bag KLIK: http://youtu.be/ZEV7_vpOM64 warto obejrzeć, bo kilka faktów z historii warto poznać. Wiedza "ekspertki" nie jest zbyt szeroka. Zwróćcie uwagę, że w dwóch komentarzach zwrócono jej uwagę, że torba nie jest ze skóry (ma jedynie uszy z prawdziwej skóry, co z resztą widać jak się porówna zużyte uszy do reszty w stanie prawie jak nówka ) ... 1 komentarz: When you said "its one continuous piece of leather" for the wrap around method... you're are wrong, the only leather on the bag are the handles and pull tabs. The Brown material that has all the LVs on it is actually a chemical coated over the canvas. It is deep fried on to the canvas. I know this because i have two friends who work at Louis Vuitton. 2 komentarz: why are you saying that LV uses "one continuous piece of LEATHER" the bags are NOT leather... ODP "ekspertki" Thanks! We weren't aware of the 'Coated canvas' process many designers now use to make their bags, all very interesting. Many thanks for letting us know. A bardzo ciekawie się robi jak "ekspertka" tłumaczy dlaczego rączki torby ciemnieją ... Zwróccie uwagę na momenty kiedy widać wnętrze torby. Tam nie ma wszytej podszewki - tam po prostu widac lewą stronę "nibyskóry" (widać miejsca przeszyc na wylot do których mocowane sa rączki). Z kolei mała torebka z lat 80' pokazywana w międzyczasie robi o wiele lepsze wrażenie torebki zrobionej metodą typowo rzemieślniczą, z prawdziwą skórzaną podszewką wewnątrz. Reasumując - świetne torby ze świetnym PR i idącą w setki % marżą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Można rzecz, że 20/21 wiek to upadek ogólnie pojętego zaufania do marki. Czy to jest spowodowane zbyt dobijającą konkurencją (co powoduje potrzebę obniżania kosztów), czy też żyłowaniem zysków to już kwestia jakiegoś parotomowego opracowania. Nie dziwię się też, że pojawiają się narzekania marketingowców, że Polacy nie wykazują "lojalności" w stosunku do marki - kiedy z dnia na dzień, znaczek świadczący o pewnej jakości, staje się nic nie warty, bo ta jakość drastycznie spadła, tylko ktoś bezmyślny by się nim przejmował. Tyczy się to zarówno toreb, elektroniki (gdzie szwindle są po prostu niepojęte), czy też zwykłych pierogów kupowanych na co dzień. Ogólnie trzeba nawet dobrze znane marki traktować podejrzliwie jak nieznane no-name'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fryderyk Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Panowie, a co myslicie o takiej torbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Jeśli dobrze widzę, że to Wittchen, to na pewno jest zbyt droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fryderyk Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Wittchen, w wyprzedaży była po 620 zł - chyba już nie ma jej w sklepie online. Kupiłem ale sie zastanawiam Myślicie, że Wittchen cena/ jakość jest drogi? Zawsze mi sie wydawało, że design taki sobie, sklepy straszydła ale jakosc skór/ toreb całkiem niezła... Ale nie wiem, nie jestem fachowcem kaletnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Mam tekę tej firmy, portfel, i jestem całkowicie zadowolony. Jedyne co mnie irytuje nieco, to "herb" metalowy, na szczęście niewielki. Napisu "Wittchen" nie ma nigdzie, i dobrze. Trwałość oceniam bardzo dobrze. Zadowolony nawet pasek chciałem kupić i parasol (ładna rączka) ale nie, tu się producent już nie mógł powstrzymać i radośnie "zalogował" całość wielkim napisem "Wittchen". Kurde, Panie Jędrzeju, dyskretny "herb" to już nieco za wiele.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi