Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Ładne" to nie jest obiektywna kategoria. :-) Ta co @lubo69 wklejał wygląda na taką na siłę postarzaną. Ochnik tak bez wyrazu, stara torba weekendowa od Barona wyglądała tysiąc razy lepiej, niestety w moim egzemplarzu całkowicie zdarła się skóra z uchwytów, ale torba było dużo używana.

Opublikowano
12 godzin temu, rumcajs43 napisał:

To co wstawił @lubo69 to naturalna niekorygowana skóra. Baron nie serwisuje tych toreb? Może zanieś do rymarza niech ogarnie te uchwyty. Tak z ciekawości możesz wstawić zdjęcia tych zużytych elementów?

Baron nie istnieje.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem taką teczkę, ale to było dawno i nieprawda. Na forum jest nadal co najmniej jeden rzemieślnik, który powinien być w stanie zrealizować takie zamówienie. Koszt zapewne kilka tysięcy złotych.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dario napisał:

Czy orientujecie się gdzie znajdę torbę w takim stylu (jak najbardzie podobną) za wyjątkiem Enrile oraz Ralpha Laurena?

Screenshot_20251228_195801_Instagram.jpg

Zobacz Facebook i profil Crosna Bags. Firma rzemieślnicza z Krościenka n. D. . Może mają???

Jak nie ma FB to wiadomość Messangerem odpiszą. Czy mają, czy zrobią. Itd. 

Dla mnie mieli, tylko że jasny brąz, inne zapięcie.. z możliwością modyfikacji na plecak 

Opublikowano
17 godzin temu, Dario napisał:

Czy orientujecie się gdzie znajdę torbę w takim stylu (jak najbardzie podobną) za wyjątkiem Enrile oraz Ralpha Laurena?

Screenshot_20251228_195801_Instagram.jpg

Cześć, tutaj kliny po bokach są szyte ręcznie techniką ‚box stitch’.

Zapraszam do kontaktu, wykonuje teczki na zamówienie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szukam ergonomicznej torby. Mam trzech kandydatów.

1. Bleu de Chauffe

Czy ktoś z Was ma torbę od Bleu de Chauffe?

Podobają mi się modele Report Buisness Bag i Folder.

W internecie, poza zdjęciami producenta, znalazłem trzy zdjęcia na reddicie.

2. Poszetka

Czy ktoś użytkuje?

3. Sartolane

Tutaj mój laptop nie zmieści się w dedykowanej kieszonce.
Myślałem o custom torbie z kieszonkami po obydwu stronach i luźnym pokrowcu na laptopa.

Najbardziej interesuje mnie jakość skóry.

Nie lubię korygowanej skóry.

Nie przeszkadza mi skłonność do powstawania rys, obtarć.

Czy ktoś może mi doradzić lub podzielić się opinią?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie, pisałem w wątku sartolane ale firma na razie mi tam nie odpisała, może ktoś z Was ma pomysł.

Szukam przybytku który dokonałby odnowienia torby weekendera ze "starego" barona, "nowy" baron nie chce się podjąć. Renowacja skóry, zamki nie działają, przydałoby się wymienić / wyprać podszewkę, metalowe "nóżki" wymienić.
I ew. jakie polecacie firmy do weekendera z miękkiej skóry? Chcę mieć drugiego do rotacji, to moja podstawowa torba do pracy.

Dzięki

Opublikowano
W dniu 28.02.2026 o 00:50, whale napisał(a):

Panowie, pisałem w wątku sartolane ale firma na razie mi tam nie odpisała, może ktoś z Was ma pomysł.

Swoją drogą Sartolane wydaje się być dość słabe w komunikacje, więc nie liczyłbym na odpowiedź. Zamówienia wysyłają, ale na maile nie odpisują... Kiedyś częścią zakupu torby była jedna usługa renowacji. Niestety nie da się z niej skorzystać, bo nie ma z nimi kontaktu.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ze mną za to jest świetny kontakt, kilka osób tutaj może to potwierdzić - więc proszę dłużej nie czekać, a zapełniać mój kalendarz na ten rok :)

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 1