Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat okołoświąteczny :) co elegancki mężczyzna chce dostać pod choinkę ? Myślę że zaglądające tu żony, dziewczyny, kochanki ucieszą się z podpowiedzi :)

Mnie zaczyna brakować pomysłów: spinki do mankietów, książki , płyty, kurs robienia sushi, lot szybowcem, skok ze spadochronem, to już było co jeszcze ???

Opublikowano
Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:Katarzyna Pander-Liszka, dnia 21 Gru 2013 - 19:42, napisał:

Temat okołoświąteczny :) co elegancki mężczyzna chce dostać pod choinkę ? Myślę że zaglądające tu żony, dziewczyny, kochanki ucieszą się z podpowiedzi :)

Mnie zaczyna brakować pomysłów: spinki do mankietów, książki , płyty, kurs robienia sushi, lot szybowcem, skok ze spadochronem, to już było co jeszcze ???

1. Kamerdynera. :lol:

2. Obraz liczony Romana Opałki. ;)

3. Rajski pobyt w SPA. :)

Opublikowano

coś co się zawsze przyda, nie jest związane z chwilowa modą i nie zestarzeje się technologicznie zbyt szybko:

- zegarek mechaniczny (najlepiej nakręcany ręcznie), na pasku

- portfel skórzany ze skóry licowej

Opublikowano

Całe forum jest jedną wielką kopalnią pomysłów. Nie trzeba wcale zakładać wątków i odwiedzać blogi by trafić na ciekawy pomysł. 

Kreatywność jest tu kluczem do sukcesu.

Kreatywności mi nie brakuje tylko czasu :) od kilku dni próbuję się przekopać przez wątki na tym forum i końca nie widzę...
Opublikowano

Kreatywności mi nie brakuje tylko czasu :) od kilku dni próbuję się przekopać przez wątki na tym forum i końca nie widzę...

Bardzo słusznie.  :) To jest forum na długie zimowe wieczory  ;) 

Prywatnie cieszyłbym się najbardziej z czegoś hand-made. 

Niezależnie czy to pasek do zegarka, wizytownik, portfel, teczka, krawat, poszetka itd...

Najmniej cenię sobie prezenty kupione na szybko w trybie: znajdź podpowiedź na forum/blogu -> wejdź na www -> kliknij -> zapłać.

Uzgodnienie szczegółów takiego hand-made jest dużo bardziej pracochłonne niż sprowadzenie gotowego produktu z Japonii czy USA a im więcej czasu poświęciło się na prezent tym więcej jest w nim nas samych.

Wszak nie liczy się wielkość i cena prezentu ale to jak wiele miłości dajemy wraz z nim.

Off-topic:

wczoraj miałem okazję wyciągać z samochodu nieprzytomnego kierowcę, który czołowo zderzył się z autobusem.

Reanimując i czekając na karetkę a potem policję przez głowę przeszła mi myśl, że wszystkie te prezenty które przygotowałem i skrzętnie poukrywałem są tak naprawdę niczym a najbardziej chciałbym dostać pod choinkę uśmiech najbliższych.

Warto o tym pamiętać.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

:( żyjemy w takim dzikim pędzie że zapominamy czasem o rzeczach prostych , np żebyśmy spotkali się w domu w zdrowiu i szczęściu

Podajecie Panówie przykłady prezentów pięknych ale bezpiecznych . Ale podobał mi się pomysł na szelki i :) i ta maszyna do szycia piękna jest. A jakby tak bardziej poszaleć... Jakieś marzenia ?

Ja jeszcze pomyślałam o pięknym modelu żaglowca... do samodzielnego złożenia , żeby po 12 godz pracy jak to mówię się " odmózgowić "

post-4845-0-40595300-1387721356_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

bardzo proszę - piękne, niebezpieczne, szalone ..

• śmigłowiec Raptor 50 Titan w wersji ARF (złożony)
  • silnik spalinowy Thunder Tiger Redline Exclusive RL-53HX wraz z tłumikiem i świecą,
  • nadajnik 6-kanałowy + odbiornik - ACE RC TS6i 2.4GHz,

(możliwe, że poleci na jakimś lepszym alkoholu prezentowanym w oddzielnym dziale forum  ;)  )

• długość : 1200 mm
  • szerokość kadłuba : 140 mm
  • wysokość : 400 mm
  • średnica wirnika głównego : 1345 mm
  • średnica wirnika ogonowego : 237 mm
  • waga RTF : 3000 g

product-26113.jpg

foto_add-42323.jpg

Opublikowano

„Cyrulik Warszawski” z grudnia 1930 r. radzi co kupić na gwiazdkę?
Babci – spirytus, wnukowi – wódkę czystą wyborową, córeczce – koniak Cuseniera, synkowi – rum, tatusiowi – starkę, mamusi – arak, dziadzi – śliwowicę, cioci – wiśniówkę… Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! :lol:

post-202-0-56188900-1387827591_thumb.jpg

Opublikowano

Krawat wg mnie jest bardzo ryzykownym pomysłem - dla typowego faceta masakra, dla eleganta - owszem, ale trzeba trafić w gust.

Ja bym się ucieszył z kompletu sztanga z obciążeniem, w przybliżeniu całość powinna ważyć tyle, co elegancki mężczyzna bez ubrania :)