saphir.pl Posted December 21, 2013 Author Report Share Posted December 21, 2013 PC212509.jpg Ta druga fotka jest czadowa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Miał być autoportret z tym że trudno było jakoś wleźć między but a obiektyw DSC_0007a.jpg PC212509.jpg były już critter pants, więc czas na critter shoes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cergi Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Wesołych Świąt! ! ! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted December 21, 2013 Author Report Share Posted December 21, 2013 Efekty specjalne I to tak bez PhotoShopa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 "Saphir Wars";) Widać jak od lustra wiązka lasera się odbija:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Tandem 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 i drugie podejście ... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Witam wszystkich, przesyłam moje dzieło. Tworzone w miłym towarzystwie ... szklaneczki whisky. Było tak fajnie, aż zaskoczyła mnie choinka ... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted December 22, 2013 Author Report Share Posted December 22, 2013 Dziękuję za dotychczasowe zgłoszenia. Przypominam, że pozostało ... mniej niż 7 godzin na dodawanie konkursowych fotek. Później pozostawiamy sobie jeszcze 48h na punktowanie i wyłaniamy zwycięzców. Jeszcze wszystko możliwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 ...z małym opóźnieniem, aczkolwiek maks. 2h i wrzucam moje 'wypociny' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weber Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Mała estetyczna prowokacja. Buty firmy Ryłko kupione 4 lata temu. Pielęgnowane od 4 miesięcy. Sposób? Na początku natłuściłem je, potem przez 2 miesiące stosowałem regularnie krem Tarrago. Dwa tygodnie temu dwukrotnie nałożyłem na nie pastę KIWI. Na początku tego tygodnia nałożyłem pierwszą warstwę Pate de Luxe, dwa dni temu kolejną, wczoraj natomiast postępowałem tak: 1. Oczyściłem but starą koszulką i przetarłem pończochą. 2. Nałożyłem trochę wosku z 3 kroplami zimnej wody. Mieszaninę rozprowadzałem do uzyskania połysku. Potem trochę pracy szczotką z miękkim włosiem, pończocha, chuchanie, pończocha. 3. Tak nałożyłem kolejnych 6 warstw. Przy każdej warstwie starałem się nabierać na koszulkę nieco mniej wody. Przerwa czasowa między nakładaniem kolejnych warstw wynosiła ok. 5-8 minut. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted December 22, 2013 Author Report Share Posted December 22, 2013 Bardzo lubię ten obraz. Z resztą cała kolekcja mi pasuje Jak widać, i zadbane Ryłko może prezentować się całkiem dobrze. Fajne zgłoszenie! Edit: Dla zainteresowanych pierwszym obrazkiem: http://www.anthropos.us.edu.pl/anthropos3/teksty/tekstB4.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 ...a więc: pierwsze zgłoszenie, pt. "...tak mi minęła niedziela" ...krok po kroku: - odpowiednie przygotowanie, rzecz najważniejsza - krok po kroku... - zbliżając się ku końcowi... - ...ze Świątecznymi pozdrowieniami! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 "...Yanko shoes polishing by Saphir" Pozdrawiam! RadW 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymonK Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Cześć, mam na imię Szymon. Przeglądam forum od jakiegoś czasu i postanowiłem wziąć udział w konkursie i przy okazji przygotować sobie buty na świąteczne eskapady Nie dorobiłem się jeszcze super butów i szafki pełnej sprzętu więc postaram się lekko nadrobić formą. 1. Buty przed operacją: 2. Timelapse z operacji: 3. Różnica pomiędzy butami: 4. Buty po przejściach: 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalina Panfil Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Szanowni Panowie, postanowiłam pobawić się w lustrzany połysk w ramach polerowania butów na zbliżające się święta. Przedmiotem poniższych zdjęć są moje kozaki liczące sobie już siedem zim. Niestety pokazanie ich całych w kadrze z jednoczesnym zbliżeniem na czubki było dla mnie trudnym wyzwaniem. Jako jedyna kobieta w konkursie chciałabym pokazać, że płeć piękna także należycie dba o buty. Wraz z pozdrowieniami życzę wesołych i pogodnych wszystkim użytkownikom! M. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post TYTUS Posted December 22, 2013 Popular Post Report Share Posted December 22, 2013 Przedstawiam konkursowy tutorial z przywracania ubłoconym butom pierwotnego blasku. Poniższa metoda czyszczenia zaczerpnięta została od Aleksandra Nurulaeff'a. Nigdy mnie nie zawiodła. Dzięki niej bardzo łatwo można uzyskać delikatną naturalną patynę, która za każdym razem staje się coraz głębsza. W pierwszym filmie celem było odświeżenie butów a nie uzyskanie lustrzanego połysku. Akurat ten typ butów dobrze pasuje do jeansów, które źle grały by z lustrzanym połyskiem. https://vimeo.com/82517498 https://vimeo.com/82524496 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Czy to buty Rylko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TYTUS Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Czy to buty Rylko? Nie. To buty Calzature Macri z Wenecji, niestety dostępne tylko w dwóch butikach niedaleko placu św. Marka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted December 23, 2013 Author Report Share Posted December 23, 2013 Na finiszu jak zwykle trochę się zadziało ... i zdjęciowo, i filmowo! Słowa uznania dla Wszystkich uczestników. Dziękuję. Spóźnialscy mogą umieszczać kolejne realizacje (już poza konkursem) w tym wątku: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/203-lustrzany-po%C5%82ysk/page-22 Do 24.12.2013 g. 0:00 Forumowicze mogą jeszcze głosować punktami reputacji na najlepsze w ich odczuciu prace, a później już robimy podsumowanie i ogłaszamy wyniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Remis Aż nie chce mi się wierzyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arsen Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 haha, moje gratulacje kolego kreatywny, dzięki za wyrównaną walkę i świetną zabawę, przybił bym piątkę w realu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Szliśmy łeb w łeb od kilku dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted December 24, 2013 Author Report Share Posted December 24, 2013 Panowie. Bardzo proszę kogoś o podsumowanie. Niestety przytrafił mi się problem natury zdrowotnej i ledwo się ruszam. Pozostał tablet i cholernie ciężko mi to teraz ogarnąć. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Przepraszam za niedyspozycję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Pozwoliłem sobie zrobić podsumowanie głosów wszystkich uczestników. arsen - 35kreatywny - 35adam100 (prop. 2) - 19TYTUS - 13pirat - 11emen - 10adam100 (prop. 1) - 8Krzysiek_W (prop.1) - 8eye_lip - 8Michalina Panfil - 8Krzysiek_W (prop.1) - 7proceleusmatyk - 7MCsel - 6damiance (prop. 1) - 6cergi - 5lolo - 4damiance (prop. 2) - 3weber - 3RadW (prop. 1) - 3RadW (prop. 2) - 3SzymonK - 3Denior - 2 Dziękuję za możliwość udziału w konkursie. Gratuluję @adam100 3 miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts