Servetch Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Czyli długość samego paska do środkowej dziurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Eeee tam. Ja np. żyję w zgodzie z cyklami przyrody (tak jak i mój kot). Na zimę przybieramy, na wiosnę zrzucamy, w związku z czym używam tak środkowej jak i sąsiednich dziurek . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 16 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Wystarczy mi obwód w pasie. Najlepiej, tak jak mówi kolega z swordfishtrombone, od poczatku klamry do środkowej dziurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 16 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Lista zamknięta. Osoby z niej proszone są do końca tygodnia o uzupełnienie danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 1. lubo69, 90 cm (rozmiar, nie długość). 2. Servetch, 80 cm (do potwierdzenia w najbliższych dniach). 3. tanatos70, 108 cm (długość łącznie z klamrą, no nie wiem jak się mierzy pasek - w każdym razie długość do pierwszej dziurki razem z klamrą to 90 cm) 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, długość rzeczywista paska razem z klamrą 96 cm 7. Azaghal (długość do uzupełnienia) 8. gratek, 92cm (rozmiar, do potwierdzenia) 9. Jesper, 85 cm (rozmiar, do potwierdzenia) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) Zmieniłem rozmiar zgodnie z sugestiami kolegów @swordfishtrombone i @Skalpel. Darku sprawdź proszę w wolnej chwili PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 19 minut temu, Servetch napisał: Czyli długość samego paska do środkowej dziurki? Nie, długość sprzączki + długość paska do środkowej dziurki. Taki (mniej-więcej, bo w rzeczywistości ciut krótszy) obwód utworzy pasek po zapięciu na środkową dziurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 1. lubo69, 90 cm (rozmiar, nie długość). 2. Servetch, 80 cm (do potwierdzenia w najbliższych dniach). 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal (długość do uzupełnienia) 8. gratek, 92cm (rozmiar, do potwierdzenia) 9. Jesper, 85 cm (rozmiar, do potwierdzenia) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 1. lubo69, 90 cm (rozmiar, nie długość). 2. Servetch, 80 cm (do potwierdzenia w najbliższych dniach). 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal (długość do uzupełnienia) 8. gratek, 92cm (rozmiar, do potwierdzenia) 9. Jesper, 85 cm (rozmiar, do potwierdzenia) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) 11. Beny23, 102cm (od sprzączki do dziurki | długość całkowita 120cm | rozmiar 42 większości pasków) mam nadzieje że załapie się na pasek mimo ze jestem jedenasty w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azaghal Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 1. lubo69, 90 cm (rozmiar, nie długość). 2. Servetch, 80 cm (do potwierdzenia w najbliższych dniach). 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal, 95cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 8. gratek, 92cm (rozmiar, do potwierdzenia) 9. Jesper, 85 cm (rozmiar, do potwierdzenia) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) 11. Beny23, 102cm (od sprzączki do dziurki | długość całkowita 120cm | rozmiar 42 większości pasków) mam nadzieje że załapie się na pasek mimo ze jestem jedenasty w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 1. lubo69, 90 cm (rozmiar, nie długość). 2. Servetch, 85 cm. 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal, 95cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 8. gratek, 92cm (rozmiar, do potwierdzenia) 9. Jesper, 85 cm (rozmiar, do potwierdzenia) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) 11. Beny23, 102cm (od sprzączki do dziurki | długość całkowita 120cm | rozmiar 42 większości pasków) mam nadzieje że załapie się na pasek mimo ze jestem jedenasty w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 1. lubo69, 90 cm (rozmiar, nie długość). 2. Servetch, 85 cm. 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal, 95cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 8. gratek, 92cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 9. Jesper, 85 cm (rozmiar, do potwierdzenia) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) 11. Beny23, 102cm (od sprzączki do dziurki | długość całkowita 120cm | rozmiar 42 większości pasków) mam nadzieje że załapie się na pasek mimo ze jestem jedenasty w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Dnia 17.11.2016 o 07:26, Beny23 napisał: 11. Beny23, 102cm (od sprzączki do dziurki | długość całkowita 120cm | rozmiar 42 większości pasków) mam nadzieje że załapie się na pasek mimo ze jestem jedenasty w kolejce 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jesper Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 16 godzin temu, gratek napisał: 1. lubo69, 90 cm (rozmiar, nie długość). 2. Servetch, 85 cm. 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal, 95cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 8. gratek, 92cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 9. Jesper, 88 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) 11. Beny23, 102cm (od sprzączki do dziurki | długość całkowita 120cm | rozmiar 42 większości pasków) mam nadzieje że załapie się na pasek mimo ze jestem jedenasty w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 Dziś wieczorem podeślę wszystkim dane do przelewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 1. lubo69, 92 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 2. Servetch, 80 cm (do potwierdzenia w najbliższych dniach). 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (do potwierdzenia) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal (długość do uzupełnienia) 8. gratek, 92cm (rozmiar, do potwierdzenia) 9. Jesper, 85 cm (rozmiar, do potwierdzenia) 10. Adi 90 cm ( rozmiar do potwierdzenia ) Święta za - nomen omen - pasem, więc zrobiłem sobie 2 cm tolerancji. Darek, gdybyś rozważył mocowanie klamry na śrubę i dodał do każdego paska 5 cm, każdy z nas mógłby sobie w razie potrzeby sam w domu wyregulować (pod warunkiem, że ma co najmniej dostateczny z prac ręcznych) zamiast stresować się, że zapina na pierwszą lub ostatnią dziurkę, w związku z czym wyrzucą go z forum o klasycznej męskiej elegancji. Ale rozumiem, jeśli jest to projekt typu "take it or leave it"; takie projekty są najlepsze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 1. lubo69, 92 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 2. Servetch, 85 cm.(od początku klamry do środkowej dziurki) 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) Proszę o potwierdzenie do dziś 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal, 95cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 8. gratek, 92cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 9. Jesper, 88 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 10. Adi 90 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) Proszę o potwierdzenie do dziś 11. Beny23, 102 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) Lubo chodzi Ci o takie łączenie? Jeżeli reszcie pasuje, to mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Do wszystkich poszło PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 23 minuty temu, Skalpel napisał: Lubo chodzi Ci o takie łączenie? Tak, dokładnie o takie (no chyba że z doświadczenia wiesz, że jest mniej wytrzymałe niż szycie). Takie rozwiązanie ma IMO trzy zalety: a. pozwoli skorygować rozmiar tuż po zakupie, jeśli ktoś źle wymierzył; b. pozwoli skorygować rozmiar w trakcie użytkowania w razie schudnięcia; c. zwiększa szanse odsprzedaży paska (zainteresowani mogą być wtedy wszyscy posiadający obwód w pasie taki sam lub mniejszy niż sprzedający). Dwa czy trzy razy kupiłem na wyprzedaży fajny pasek którego nikt nie chciał, bo na metce był rozmiar XXL a pasek pasował na 120 w pasie, ale miał taki patent i bez problemu dopasowałem. Z drugiej strony "pasek pasujący" ma klimat bespoke/MTM, zaś taki regulowany to zawsze RTW (vide paski do zegarków od Filipa na indywidualne zamówienie z jedną dziurką). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Moim zdaniem, Twoje rozumowanie, jest jak najbardziej uzasadnione. Ja sobie też zrobiłem właśnie takie mocowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 To już Darek zrób jak uważasz, bo pewnie pięć pasków takich i pięć takich to dodatkowy problem/czas. Zaproponowałeś konkretny model, zainteresowani się zgłosili. Pamiętam, ile mieliśmy we trójkę "wniosków racjonalizatorskich" do teczki bridle:-) Ja zostawiam Ci całkowicie wolną rękę, jak Ci pod tę wolną rękę wpadnie śrubka, to wkręć śrubkę, jak igła to przyszyj na stałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azaghal Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Również byłbym zainteresowany mocowaniem na śrubkę jeśli będzie to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 40 minut temu, lubo69 napisał: Pamiętam, ile mieliśmy we trójkę "wniosków racjonalizatorskich" do teczki bridle:-) Dlatego jestem niezmiernie szczęśliwy, że taką teczkę odkupiłem od kolegi Grzegorza już gotową i odpada mi stres związany z personalizowaniem i dylematy typu: "cholera to mogłem zaprojektować inaczej" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuberos Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 1. lubo69, 92 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 2. Servetch, 85 cm.(od początku klamry do środkowej dziurki) 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal, 95cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 8. gratek, 92cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 9. Jesper, 88 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 10. Adi 90 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) Proszę o potwierdzenie do dziś 11. Beny23, 102 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) Również nie mam nic przeciwko mocowaniu na śrubkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 3 osoby z listy proszone są jeszcze o wpłacenie zaliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 1. lubo69, 92 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 2. Servetch, 85 cm.(od początku klamry do środkowej dziurki) 3. tanatos70, 93 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 4. kuberos, 85 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 5. Zając Poziomka, 84 cm (od początku klamry do środkowej dziurki). 6. waski, 82cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 7. Azaghal, 95cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 8. gratek, 92cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 9. Jesper, 88 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) 10. Adi 93,5 cm (od początku klamry do środkowej dziurki ) 11. Beny23, 102 cm (od początku klamry do środkowej dziurki) Również nie mam nic przeciwko mocowaniu na śrubkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi