Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Godzina 23:13. Cichutko wchodzę do mieszkania, zamykam drzwi za sobą... Żona: Byłeś w knajpie? Ja: No, tak.... ale akurat, wiesz....chodziłem z psem.... i tego Szymona spotkałem, co w tamtym roku z nami na wakacjach był..... Żona: PRZESTAŃ W KOŃCU KŁAMAĆ!!! Znowu pachniesz pastą do butów! Dłużej tego nie wytrzymam! Ja:... Miny pozostałych gości lokalu, bezcenne... Ps. Pozdrowienia dla chłopaków z multirenowacja.pl 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Haha! A gdyby tak przy każdym stoliku taki ShoeManiac ... Klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 ... i mogło być tak... Skalpel: "Cztery Saphiry proszę! Wstrząśnięte, nie mieszane.... A dla kolegów?... Pani poda te Juvacuir z parasolkami!" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 :-D:-D:-D ha ha ha, Hargin teraz padłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 No po takiej dawce, to ja się nie dziwię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Patrząc na ilość "plusów" przy zdjęciu pewnie wyjdę na malkontenta, który nic nie rozumie, ale jakoś niespecjalnie podoba mi się stawianie używanych (a więc z brudną podeszwą) butów na stole, przy którym ludzie normalnie jedzą/piją. Na miejscu klientów lokalu pewnie nie byłbym zbyt szczęśliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapsajm Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Patrząc na ilość "plusów" przy zdjęciu pewnie wyjdę na malkontenta, który nic nie rozumie, ale jakoś niespecjalnie podoba mi się stawianie używanych (a więc z brudną podeszwą) butów na stole, przy którym ludzie normalnie jedzą/piją. Na miejscu klientów lokalu pewnie nie byłbym zbyt szczęśliwy. Rzeczywiście, wychodzisz na malkontenta Szczególnie, gdy weźmie się pod uwagę standard czystości szmat do ścierania stołów w knajpach, gdzie normalnie ludzie jedzą i piją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Zresztą jesz z talerza, a nie ze stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Patrząc na ilość "plusów" przy zdjęciu pewnie wyjdę na malkontenta, który nic nie rozumie, ale jakoś niespecjalnie podoba mi się stawianie używanych (a więc z brudną podeszwą) butów na stole, przy którym ludzie normalnie jedzą/piją. Na miejscu klientów lokalu pewnie nie byłbym zbyt szczęśliwy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Na tych stołach są obrusy, dla mnie to jednak istotna różnica między zdjęciami. Ale to tylko moje zdanie, rozumiem że większość użytkowników forum ma inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Utkwiło mi w pamięci to zdjęcie… 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Na tych stołach są obrusy, dla mnie to jednak istotna różnica między zdjęciami. Ale to tylko moje zdanie, rozumiem że większość użytkowników forum ma inne Znając standardy Darka, to spody jego butów są bardziej sterylne niż dłonie niektórych gości naszych knajpek ... ale to wszystko oczywiście trochę z przymrużeniem oka Wiadomo przecież, że takie wydarzenia to pewien rytuał, happening, event ... obstawiam, że nie ma powodu do obaw i polskie bary oraz restauracje nie zostaną opanowane przez Butofilów ... choć osobiście żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Ale burza Sytuacja wyglądała tak, że najpierw "nasza" obecność spowodowała pewną konsternację wśród gości lokalu, która w kilka chwil przeobraziła się w sympatyczne zaciekawienie. Ludzie podchodzili, pytali jak pięlęgnować buty, skąd takie dziwne hobby, oglądali nasze egzemplarze które przynieśliśmy do "spa". Niektórzy (większość) pierwszy raz w życiu widzieli buty ze skórzanymi podeszwami i nie ogarniali tematu "po co" skoro w dzisiejszych czasach można mieć gumowe Sam właściciel lokalu też nie miał nic przeciwko a nawet się przyłączył do dyskusji. Z otwartymi ustami niektórzy słuchali o blejku, gudjerwelted, skórach full grain, różnicy pomiędzy otwartą a zamkniętą przyszywą. Z uśmiechem na ustach niektórzy mówili, że mamy troszkę zryte berety, ale tak w pozytywny słowa tego znaczeniu No i podziw wśród damskiej części obserwatorów wyraźnie wyczuwalny, bo skoro buty tak "głaszcze", to może ..... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 ... umieć tak zadbać o kobietę. Jak kiedyś mi powiedziała jedna z koleżanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Nie miałem na celu wywoływania burzy. Po prostu używane buty na stole przy którym się je/pije nie wywołują u mnie żadnych pozytywnych skojarzeń i zdjęcie po prostu niespecjalnie mi się podoba. Wyraziłem tylko swoją opinię i nie zamierzam nikogo przekonywać, że moja jest jedyną właściwą i nikt nie może mieć innej Fajnie, że ludzie się interesowali i że wchłonęli trochę wiedzy. Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 No i podziw wśród damskiej części obserwatorów wyraźnie wyczuwalny, bo skoro buty tak "głaszcze", to może ..... No i Darek się wygadał jak podrywa laski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Ciii! Bo moja piękniejsza połowa może to czytać i jeszcze nie daj Boże, będę musiał chodzić w AirMaxach czy innych adidasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Fajna dyskusja - może osobny wątek zrób bo Ci się zaśmieci Jak patrzę na tą modę szorowania butów w restauracjach to trochę się uśmiecham, trochę rozumiem. Ale ... te duże eventy były zorganizowane dla tego konkretnego celu, stoły, obrusy zastawa i buty. Jak ktoś lubi i chce brać w tym udział to bierze. Natomiast jesli w lokalu gastronomicznym zobaczyłbym, że jakiś facet swoje trapery wywala na stół gdzie serwuje się jedzenie to obawiam się że przy całym swoim zamiłowaniu do skóry zwróciłbym uwagę...także właścicielowi, który wg mnie powinien zareagować. Mniej więcej z tego samego powodu nie siadam na krawędzi stołu na którym ktoś może jeść. Swoją drogą fajnie się zmienia tradycja i to co jest uważane za eleganckie/ dopuszczalne. Mnie wychowywano w przekonaniu, że buty i stół nie idą w parze. Skalpel, jak będziesz miał chodzić w adasiach, to się wypruje metkę, przemaluje i będzie miód custom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 @MK Leathers - to żeby zatańczyć na stole trzeba ściągnąć buty? Ścierają się dwie teorie, o niezdejmowaniu butów w towarzystwie i o uszanowaniu stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Ja musiałem do tańczenia na stole buty zdjąć. ... inaczej nie dałem rady ściągnąć spodni :-D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Wymówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2015 Para z kilku pasków które ostatnio powstały. Patynowany granatowy szczególnie moim zdaniem udany. Zastosowana tam jest klamerka ze stali nierdzewnej, skóra 3,8mm roślinnie garbowana, barwiona i wykończona środkami od multirenowacji. Krawędzie szlifowane, barwione, przypalane (kilka razy na przemian) i polerowane. Jasny to niebarwiony, olejowany blank. Swoją ładą ciepłą barwę nabrał przez "wygrzanie" go w pełnym i mocnym, ostatnimi czasy słońcu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 22 Wrzesień 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 No to słowo się rzekło Będę Was teraz niemiłosiernie atakował zdjęciami. W końcu, pierwszy projekt po przerwie rozpoczęty. W sumie to on już ciągnie sie prawie rok. Mam nadzieję, że będzie warty tego czasu oczekiwania. Jest grubo i bogato Najprawdziwsza z prawdziwych English Bridle Letaher w kolorze Australian nut z jednej z 3 najbardziej cenionych garbarni EBL http://www.je-sedgwick.co.uk/ . Tradycyjny angielski zamek z polerowanego mosiądzu. Pozostałe okucia też z litego mosiądzu. Francuskie nici Fil au chinoise. Klientowi zależy aby zachować jak najbardziej warstwę wosku na licu wiec robię co mogę żeby jej przypadkiem nie zetrzeć. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 No to słowo się rzekło Będę Was teraz niemiłosiernie atakował zdjęciami. Będę oglądał ten "serial" z wypiekami na twarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Myślę, że jest duża szansa na rekord popularności i może jakieś 'Emmy' dla Twórcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi