macaroni Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Mój blog został nominowany do nagrody Oskary Fashion 2011. Będzie mi miło jeśli oddacie głos na Makaron Pomidory. http://www.fashionnow.pl/oskary-fashion/166,3,4540,nominowalismy-10-najlepiej-ubranych-blogerow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Gratulacje. Panowie klikamy Na razie MT na samym końcu! # 47 głosów 2.29% Macaroni Tomato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 poszło #78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Jest już 83 głosy 3.5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 wsparłem i inni członkowie rodziny posiadający kompy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Panowie, niestety ta ankieta to jakaś fikcja a jej wyniki mogą być sztucznie "podbijane". Rozmawialiśmy z żoną (doświadczony PR-owiec) o zawodności wyników uzyskiwanych przez tego rodzaju ankiety internetowe, kliknąłem "na próbę" ponownie na Macaroniego i oto jaki komunikat się pojawił: "Już głosowałeś/aś w tej sondzie. Możesz zagłosować ponownie jutro." A więc tłumy dziewczyn (Macaroni jest jedynym męskim blogiem w ankiecie, a więcej kobiet niż mężczyzn interesuje się blogami o modzie) razem z koleżankami bez problemu, klikając codziennie do 15.03 wywindują się do pierwszej piątki Oczywiście można podejść do sprawy optymistycznie: głosy kobiet rozłożą się na 9 blogów i MT może mieć duże szanse przy naszej "stałej aktywności". Druga taktyka, to głosowanie na blogi kobiece o najgorszych wynikach aby zmniejszyć przewagę procentową innych czołowych blogów kobiecych. O to możemy poprosić nasze Panie i ich komputery z innymi IP niż nasze Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 oczywiście, że wyniki mogą być odpowiednio nakręcone, ale chyba właśnie o to chodzi, żeby zebrać jak najwięcej znajomych. Swego czasu na forum KMZiZ "wygraliśmy" córce jednego z forumowiczów konkurs fotograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 A to się zgadza. Jest wiele sposobów na zwiększenie liczby głosów i tyczy się to właściwie wszystkich konkurów, wyborów itp. w internecie. Jednym z nich jest korzystanie ze stron zmieniających ip internauty np. http://www.guardster.com/free/, http://anonymouse.org/anonwww.html, lub z odpowiednich programów komputerowych. Jak dla mnie nie byłoby problemu z wywindowaniem bloga Macaroniego na 1 miejsce. Nawet w dniu dzisiejszym. Dlatego też takie ankiety trzeba traktować z przymrużeniem oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Głos poszedł. Powtórzę jeszcze mój komentarz z Twojego bloga: Cieszę się, że moda męska zaczyna byc dostrzegana przez media tradycyjne (występ w DD TVN i teraz nominacja przez Fashion Magazine) ale... zajrzałem na stronę Fashion Now i przyznam szczerze, że nie rozumiem o co chodzi w kategorii do której zostałeś nominowany. Nagłówek brzmi "Nominowaliśmy 10 najlepiej ubranych blogerów!" - jeśli faktycznie jest to kryterium, to dlaczego pokazują zdjęcie L.Rubinacci a nie Twoje? Dalej w pierwszym akapicie czytam "W konkursie Oskary Fashion portal Fashionnow.pl przyzna nagrodę specjalną dla najlepszego modowego bloga" - z tego zdania wynika, że kryterium nie będzie jednak "najlepsze ubranie" lecz merytoryka i treśc bloga. Przy takim kryterium blogi szafiarskie raczej nie powinny się znaleźc na liście nominacji, a wiele innych powinno się na niej znaleźc. Z kolei w mailach wysłanych do nominowanych Redakcja pisze tak: "W pierwszym etapie konkursu wytypowaliśmy dziesięc najlepszych blogerów roku" - tutaj już trudno o interpretację, jest to zbyt ogólne sformułowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Jak dla mnie nie byłoby problemu z wywindowaniem bloga Macaroniego na 1 miejsce. Nawet w dniu dzisiejszym. Dlatego też takie ankiety trzeba traktować z przymrużeniem oka. No to dawaj! Może nie pierwsze miejsce (bo będzie podejrzane), ale pierwsza piątka. Dalej już decyduje jury, więc może docenią bardziej Macaroniego niż społecznosc internetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Popieram portki i rękawy, poszło! Już 4.88 poparcia, dynamiczny wzrost widoczny ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 niestety trochę czasu to zajmuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karamazov Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Z przyjemnością zagłosowałem. Wczoraj trafiłem pierwszy raz na blog Macaroniego, poczytałem kilka godzin, świetna sprawa. Gratuluję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Głos oddany. Jest poparcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Ciężko tu będzie coś zwojować przy takim sposobie liczenia głosów, no ale będziemy wspierali w możliwym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 (...) zajrzałem na stronę Fashion Now i przyznam szczerze, że nie rozumiem o co chodzi w kategorii do której zostałeś nominowany. (...) Z kolei w mailach wysłanych do nominowanych Redakcja pisze tak: "W pierwszym etapie konkursu wytypowaliśmy dziesięc najlepszych blogerów roku" - tutaj już trudno o interpretację, jest to zbyt ogólne sformułowanie. Nie ty jeden nie rozumiesz o co chodzi w tym konkursie. I jesteś jednym z niewielu, który się nad tym zastanawia Najprawdopodobniej konkurs, jak to zazwyczaj w takich przypadkach bywa w świecie mediów, jest pretekstem do rozpropagowania jego organizatora. Przejrzałem konkurencyjne blogi wobec MT i widzę, że "chodzą w zupełnie innej lidze". Na miejscu Macaroniego zastanawiałbym się czy w ogóle konkurować z piętnastolatkami i modelkami - autorkami innych "nominowanych" blogów, ale nie jestem na Jego miejscu Tak, czy inaczej, wpisuję do terminarza do 15.03 głosowanie na MT. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 19 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Po pierwsze nikt mnie nie pytał czy chcę startować w konkursie. Poinformowano mnie o tym. Po drugie myślę, że jest to znak uznania i odmowa byłaby zadzieraniem nosa. Po trzecie jest to sposób promocji bloga. Statystyki odwiedzin szaleją. Pewnie większość odwiedzających to jednorazowi goście, ale jakiś mały procent z nich zostanie stałymi czytelnikami bloga. Niektórzy trafią też z pewnością na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Glos oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harris Tweed Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Głos oddałem, ale skoro konkurencja robi w modzie damskiej, to niezależnie od wyniku owego głosowania Macaroi Tomato wygrywa w dziale klasyczna moda męska... dobrze, że w ogóle dostrzeżono blog "dla facetów"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 21 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Blog utrzymuje się na przedostatniej pozycji, ale pare blogów jest jeszcze w zasięgu. Proszę o mobilizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Panowie, blog MT jest już na trzecim miejscu, co prawda na razie od końca ale widać ciągłą poprawę. Przed chwilą rozkład głosów wyglądał tak (liczba głosów, udział, nazwa blogu): - 1558, 10.06%, Alice Point - 1706, 11.02%, Cajmel - 1643, 10.61%, Charlize Mystery - 488, 3.15%, Fashionelka - 1386, 8.95%, Macaroni Tomato - 2038, 13.16%, Madame Julietta - 1619, 10.46%, Jestem Kasia - 1122, 7.25%, Pani Ekscelencja - 1914, 12.36%, Raspberry and Red - 2008, 12.97%, Styledigger Widać czołówkę trzech blogów z po ok. 12-13% głosów i kilka blogów z ok. 10% głosów każdy. Macaroni przy naszym wsparciu (można głosować codziennie) ma poważne szanse wejść do pierwszej piątki, która przechodzi do dalszego etapu konkursu Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dvorak256 Napisano 23 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2011 Zagłosowałem, ale marne szanse chociaż blog i tak zdobył naprawde bardzo dużo głosów według mnie.. w końcu w polsce mamy dużo więcej kobiet interesujących się modą niz mężczyzn interesujących się modą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 23 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2011 1437 8.72% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 27 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Panowie, blog spadł o jedną pozycję. Proszę więc jeszcze raz o moblizację. Pamiętajcie, że można kliknąć każdego dnia. W zeszłym tyogndiu miałem cień nadzieji na wejście do finałowej piątki. Bez Waszej pomocy to się nie uda. Głosujcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Ja głosuję codziennie i wszystkich namawiam. Panowie, mobilizacja - jednego mamy przedstawiciela w tej grupie! Pokażmy, że faceci w Polsce też znają się na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi