Tanatos70 Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 retricker1829 - spoko, kupowałem od nich dwa razy. Można trafić nie tylko factory rejects, ale i końcówki serii bądź egzemplarze z serii próbnych, w próbnych kolorach itd., a więc praktycznie niepowtarzalne. Wydaje mi się, że NOS też. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 PS Aaa, zbóje! Ode mnie brali GBP25 za przesyłkę. No, ale kurier był w dwa dni. Kiedyś liczyli sobie 20 funtów za przesyłkę (u mnie kurier był na drugi dzień ). Teraz widzę, że koszt przesyłki wzrósł do 25, a czas się wydłużył. Wszystko na tym świecie schodzi na psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Wracając do tego lustra... piękna robota. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.J. Junior Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Pozdro!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 W tematach fotograficznych u mnie bez zmian , dopiszę więc może, że na lewym bucie zastosowano wosk bezbarwny, a na lewym - czarny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 na lewym bucie zastosowano wosk bezbarwny, a na lewym - czarny. O Ty trollu! Jeszcze na zdjęciu wstawił przestawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Hehe dobre, ale tu podejrzenia Panów są całkowicie bezpodstawne. Może mi kiedyś wyjdzie ostre zdjęcie, to będzie można ocenić, na którym lewym jest jaki wosk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Nie muszą Ci wychodzić ostre zdjęcia To są dwa różne buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 No pewnie, że różne. Lecz oba czarne, oba lewe, oba ze skóry o zbliżonej jakości. Chciałem porównać lustro na dwóch różnych rodzajach wosku bez ryzyka wyprania połowy bluzki w zwykłym proszku... Lepsze zdjęcie mogłoby pozwolić i Wam to zobaczyć. Edit: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 Miałem obawy, czy lustro na ciężkich "wiejskich brogsach" będzie się dobrze prezentowało. Ot znalazłem sobie pretekst, żeby przy piątkowym wieczorze się odprężyć wdychając opary past saphira, które mają zbawienny wpływ na mój nastrój Ostatecznie jestem zadowolony (bardziej z efektu patyny na noskach niż z samego lustra): Kot zachwycony nie jest i udaje, że ma inne sprawy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 Kot zachwycony nie jest i udaje, że ma inne sprawy. Ale dlaczego? Był używany do polerowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Ale dlaczego? Był używany do polerowania? To taka "nowa świecka tradycja": wszelkie sprawy "obuwnicze" konsultuję tylko i wyłącznie z kotem (kotką gwoli ścisłości ), z którą współpraca w tej dziedzinie układa się świetnie. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dzi%C5%9B-na-sobie/?view=findpost&p=165627 Cóż, tylko kot mi pozostał. Na pozostałych członków rodziny liczyć nie mogę. Żona uznała niedawno, że moja "butofilia" zahacza już o kategorię uzależnień. Na razie w jej wzroku nie widzę strachu, a co najwyżej coś na kształt politowania: "czym się różnią "te nowe buty" od "tamtych"? Kot jest bardziej wyrozumiały. Jednakowoż nie chce, skubany, partycypować w kosztach zakupów. Z tym problemem zostaję sam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Kot jest bardziej wyrozumiały. Jednakowoż nie chce, skubany, partycypować w kosztach zakupów. Z tym problemem zostaję sam . Obetnij mu racje żywnościowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 tego jeszcze nie próbowałem, czy na full grain da się zrobić lusterko? na woven dałem radę, ale czy tu wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Krzysiu, na full grain na pewno się da. Tylko czy na scotch grain da się zrobić? To jest pytanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Da się, no problem. Tylko nie wiem czy na Berwicku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 tego jeszcze nie próbowałem, czy na full grain da się zrobić lusterko? na woven dałem radę, ale czy tu wyjdzie? Hmmm... da się i na "scotch grain", choć efekt w piersiach tchu nie zapiera 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Tanatos - dzięki mam nadzieję że na meerminach wyjdzie dobrze (berwicki wrzuciłem na szybko jako wzór). Tylko nie mam takiego kota do polerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Do uzyskania lustra używacie pasty w kolorze czy bezbarwnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Paska w kolorze butów, ew czasem eksperymenty, np. granatowa pasta do czarnych. Bezbarwna jest lepsza jak masz buty z ażurem i widocznym pod spodem innym kolorem (spectatory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Ok. Szykuję się do większych zakupów środków do pielęgnacji i chciałem mieć pastę/wosk bezbarwną do zastosowań we wszystkich parach, ale chyba jednak się tak nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Da się. Pytanie zostało postawione jak dotyczące preferencji, nie zaś możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Panowie, odświeżę wątek. Filmik ten bardzo mocno mi pomógł. Wcześniej męczyłem się z moimi nowymi butami (Berwick 3010) dwie godziny, efektu żadnego. Przekopalem wątek, zrobiłem dosłownie wszystko jak na filmiku od początku do końca i jestem bardzo zadowolony z efektów, lustro jest, i to jeszcze jakie! Mimo to ze film krążył po wątku wklejam go jeszcze raz by był na wierzchu, by nikt nie musiał się męczyć z niewiedzy, tak jak ja Potwierdzam skuteczność tych metod! Teraz pytanie. Panowie, czy u was tez po dotknieciu buta zostają ślady po palcach? Jest to dość uciążliwe, dłonie są czyste.Pytanie drugie, co zrobić jeśli pasta popęka? Nie polerowałem miejsca zagięć tylko nosek. Przy przyszyciu cap toe wosk się"odpryskuje". Czy należy w takiej sytuacji zapastować, nakremować buty czy zainwestować w renomat? Wosk zszedl również w jednym miejscu na jednym bucie przy przyszyciu podeszwy, gdzie skora sie nie zgina. Jak zabezpieczyć lustro przed tego typu uszkodzeniami?Dzieki za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 To powyżej to jest lustro już po? Bo jeżeli tak, to go tam nie ma - szczególnie w czarnym wosku powinieneś móc się w przejrzeć (efekt na poziomie początkującym powinien być mniej więcej taki: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/203-lustrzany-połysk/?p=142052) A pęknięcia to jest coś normalnego - lustra robisz na parę razy - robisz, wychodzisz, coś Ci pęka, poprawiasz znów i po paru iteracjach masz trwałe lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 W pokoju jest bardzo ciemno + jakość zdjęcia z telefonu komórkowego. Co by nie było, ja jestem zadowolony z efektu i mogę czytać FB z odbicia na nosku Wezmę lustro i nim cyknę fotkę Czyli niczym się nie przejmować i bawić się w polerkę dalej? A co z "dotykaniem" buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi