Whitesnake Napisano 23 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2014 Split toe wyglądają rewelacyjnie! W sprawie metalowych oczek jestem jednak zdecydowanie na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 23 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2014 Jak dla mnie na plus, do zestawów casualowych (np. bordo z zdobieniem brodgue) - mam takie rozwiązanie w Bakerach, szybko się przez to wiąże buty, praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 23 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2014 Dla mnie metalowe oczka w tej wersji na minus (ale chociaż haczyki to ekstra rozwiązanie - dosłownie w i przenośni ). Z metalowymi oczkami idą w cięższą stronę - bardziej "country" i widzę je z podeszwami typu "comando". To też jest fajne w casualu, ale chyba nie w tym przypadku eleganckich gładkich Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Jeżeli jednak oczka to tylko malowane pod kolor butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Przepraszam Panowie, jak wygląda "góra" eleganckiego zestawu z trzewikami (boots) "na dole"? Sweter gładki, nie w renifery, tak? Ja akurat mam na myśli to, że generalnie mówiąc trzewiki Yanko (przynajmniej te z bieżącej oferty Patine.pl) nadają się świetnie do wełnianych zestawów koordynowanych, może jakiś "cięższych" zimowych garniturów (np. flanela, tweed). Natomiast oczka kojarzą mi się z cięższym stylem mocno (smart) casualowym (dżinsy, sztruksy). Tak ma np. Cheaney Tweed (które też mi się podobają), ale nie wkładam wszystkich "boots" do jednego wora i nie używałbym ich zamiennie we wszystkich kompozycjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Przepraszam Panowie, jak wygląda "góra" eleganckiego zestawu z trzewikami (boots) "na dole"? Sweter gładki, nie w renifery, tak? Renifery nie eleganckie, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Mam wrażenie, że Yanko z metalowymi oczkami udają coś czym nie są... Coś jak Audi A6 w wersji Crosscountry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Elegancki zestaw np. zimowy casualowy garnitur + trzewiki. "Cięższe" (tweed, krata itp.) materiałowe spodnie + marynarka i płaszcz. Jakiś ciekawy knit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Goldblum Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Może ktoś z użytkowników butów marki YANKO, zechce pomóc mi zrozumieć fenomen popularności tej marki na tym portalu? YANKO na innych forach o podobnej tematyce, pozycjonowane są w na jednych z niższych półek "butów formalnych' - zarówno pod względem wykonania, wzornictwa jak też użytych materiałów ... czy cena (wcale nie taka niska) i skuteczny marketing jest motorem napędowym tej niebywałej popularności?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Rownież z chęcią bym poczytał, zwłaszcza jako zadowolony użytkownik i twierdzący na przekór autorce (wysoka jakość wykonania, jedne z lepszych skór na rynku, świetne kopyta). To wszystko w kwocie dużo mniejszej niż odpowiedniki np. z Anglii przy podobnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Również chętnie zapoznam się ze źródłami, bo na pierwszy rzut oka to jakaś informacja z półki science-fiction Tak na czuja - to może ktoś, gdzieś, kiedyś oceniał stare buty, które spotkać można jeszcze na portalach aukcyjnych, a które mają niewiele wspólnego z jakością, jaką zaoferował marce kilka lat temu nowy właściciel, Antonio Llobera. Wielu forumowiczów miało okazję poznać go z resztą osobiście i może to też jeden z powodów popularności marki Powodów może być cała masa, ale o innych niech może lepiej faktycznie opowiedzą Forumowicze eksploatujący Yanko, bo sam mogę być nieobiektywny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Według tego artykułu http://www.afar.com/magazine/mallorca-spanish-style-beyond-the-beach stare Yanko to prehistoria i jeśli ktoś jeszcze ma takie buty NOS to niezależnie od jakości rozpatruje je chyba tylko w kategoriach vintage. Znane nam Yanko z nowego rozdania są komentowane m. in. tutaj (posty sprzed kilku lat) http://www.askandyaboutclothes.com/forum/showthread.php?91387-Yanko-shoes-quality i porównywane do C&J. Jako użytkownik Yanko i nie-użytkownik "wyższych półek butów formalnych" (skoro Koleżanka pozycjonuje Yanko na niższej, wysoka to będzie pewnie Lobb, a tych nie mam) porównałbym Yanko do najwyższej linii Barkerów (Handcrafted) - a to raczej nie jest cenowo ani jakościowo półka niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Czy to możliwe aby firma Yanko zlecała jakąś część produkcji w Portugalii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 Posiadam 3 pary butów Yanko i z niecierpliwością oczekuję na czwartą parę. Ogólnie buty Yanko są bardzo dobrym produktem, zarówno pod względem jakości skór, wykonania oraz ciekawych kopyt (powtarzam słowa kolegi arsena). Swoją opnie kształtuje na podstawie porównania butów producentów angielskich takich jak Cheaney, Loake, Churchs, Alfred Sargent, Sanders, Trickers. Popularność marki w Polsce jest ściśle związana z aktywnością dystrybutora, który pozwolił rodakom zapoznać się z tym produktem. Cena butów Yanko nie jest najniższa, jednak należy rozważyć kilka opcji:- cena regularna jest zbliżona do butów angielskich na podobnym poziomie. Jednak koszt dostawy oraz ułatwiona opcja zwrotu /wymiany działa na rzecz Yanko. Gdy pojawiają się okazyjne rabaty (Black Friday -20%, percepcja ceny się zmienia). - możliwość personalizacji buta (kolor, rodzaj skóry i podeszwy) bez dodatkowych opłat jest ukrytym sekretem Yanko (większość firm angielskich dolicza za tą opcję).- zamówienia grupowe/forumowe powodują, że cena jest rewelacyjna (ostania akcja Cordovanu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Czy to możliwe aby firma Yanko zlecała jakąś część produkcji w Portugalii? Nie sądzę. Skąd takie info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Może to być przypadek ale jakiś czas temu znalazłem fotografie z wzorcowni portugalskiej firmy i jest tam także Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Pudełko z napisem Yanko niewiele znaczy, ale jak będzie jakaś okazja to chętnie dopytam. Z którego roku jest ta fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Jeżeli moja pamięć jeszcze nie szwankuje to zdjęcia mają max miesiąc.Pod zdjęciami była informacja o sprzedaży butów z wzorcowni fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlainChandler Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 W temacie metalowych oczek- dorzucam swój głos do grupy im przeciwnej, obecna wersja jest IMHO zgrabniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Goldblum Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 fan_dobrego_buta - dziękuję za odpowiedź! saphir.pl - również dziękuję za odpowiedź i gratuluję, doskonała "robota"! xkoziol & arsen - posłużę się cytatem - Nie zechcę ... wskazać "inne fora o podobnej tematyce" bo od tego jest wyszukiwarka ... lubo69 - piszesz Yanko a później długo, długo nic i ... tylko Lobb, to wiele wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Nie zrozumiałaś mnie, Droga Koleżanko, nie zrozumiałaś także xkozła i arsena. To smutne. Z mojej strony EOD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 @Karolina Chciałbym kupić buty podobne do Carmina 80201a (na kopycie Rain). Znajdź mi tańszą alternatywę pod względem wyglądu... Yanko ma taki model, ale może mi coś innego podpowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Wyczuwam trolling 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Wyczuwam trolling A ja wyczuwam,że Pani Karolina to taki ,,artystyczny " pseudonim aby móc sobie trochę pomieszać na forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi