Aszer Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Witam, Czy możecie polecić krawca do drobnych przeróbek, do tej pory korzystałem z Igiełki na Partyzantów ale ostatnio jakość wykonania coraz gorsza. Oczywiście Wrzeszcz najchętniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukola Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Był już ktoś może w Redzie u tego krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Dnia 16.08.2016 o 22:33, lukola napisał: Był już ktoś może w Redzie u tego krawca? @Machiavelli wybierał się do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lantos Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Właśnie szyję u niego spodnie. Może uda mi się coś napisać po odbiorze. Mówił, że niedługo przenosi się do większego salonu, do Wejherowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Właśnie szyję u niego spodnie. Może uda mi się coś napisać po odbiorze. Mówił, że niedługo przenosi się do większego salonu, do Wejherowa. Zdradził gdzie będzie miał lokal w Wejherowie?Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lantos Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Godzinę temu, lupin napisał: Zdradził gdzie będzie miał lokal w Wejherowie? Dopytam w połowie marca na przymiarce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Dopytam w połowie marca na przymiarce. BTW wpadnij na kolejne spotkanie forumowe w marcu miło będzie w końcu Ciebie poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Zgadza się, postanowiłem przetestować usługi Pana Wesserlinga. Miałem trzyczęściowe lazio, w którym było dość dużo do przerobienia. Nie zasugerowałem krawcowi co ma zrobić - poprosiłem, aby sam ocenił i zaproponował, co może zrobić, aby garnitur leżał dobrze. Krawiec zaproponował skrócenie spodni, podniesienie kamizelki, skrócenie marynarki, skrócenie rękawów marynarki (górą) i zmniejszenie w obwodach (talia i klatka) i to też zrealizował. Ja bym jeszcze dodał do tego zwężenie kamizelki w obwodach. Krawiec wyznaczył optymalną długość rękawów i nogawek. Byłbym zadowolony, gdyby nie pewne niuanse w realizacji - rękaw wszyty został z nierównym, nieestetycznym naddatkiem, a marynarka skrócona tak, że między tyłem a przodem jest zbyt duża różnica w długości. Nie zleciłem poprawki tych elementów, wolałem aby to krawiec sam zdecydował, z czym chce mnie wypuścić. W przyszłości raczej nie skorzystam z usług przerabiania odzieży. Bardziej zadowolony jestem z ich realizacji u Michała Stenki, a i u niego ceny są nieco niższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Dopytam w połowie marca na przymiarce. Jak przymiarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lantos Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Dnia 16.03.2017 o 21:00, lupin napisał: Jak przymiarka? Odebrałem spodnie. Mój pierwszy bespoke więc jeszcze nie do końca wiedziałem na co zwrócić uwagę ale noszą się dobrze i jestem z nich zadowolony. Pan Wesserling ma jedną, kluczową dla mnie zaletę można z nim dogadać się na przymiarkę, poprawki o bardzo niestandardowych porach dniach i w weekendy. Szlufki do nich to moja zachcianka, krawiec mi je odradzał 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Czasem warto się posłuchać krawca Regulatory + szlufki... ale spodnie mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 20 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2017 Ostatnio przechodząc Monciakiem w okolicach torów zauważyłem nową "pracownię" krawiecką (informacja na wystawie mówi o szycia mariowym) ktoś wie coś więcej na temat tego krawca? Czekam na opinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Na początku sierpnia będę w Trójmieście na dłużej. Myślałem o dalszym karmieniu mojego nałogu - zakupieniu kolejnej szyprówki albo dwóch. W internecie przy okazji ostatniej wizyty odnalazłem sklep na Węglarskiej, gdzie szyprówki były dość kaprawe, a przy lekturze tego wątku mało pochlebną opinię na temat jakiegoś lokalu na Wyspowej - którą to opinię planuję zweryfikować na własnej skórze, o ile sklep tam jeszcze zastanę, bo post o tym był trzy lata temu. Czy ktoś potrafi wskazać może inne sklepy z czapkami i/lub kapeluszami, niezależnie już od samych szyprówek? Pomijając oczywiście kapitańskie czapki ze straganów i sklepów z pamiątkami znad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 7 godzin temu, MichałBrit napisał: Na początku sierpnia będę w Trójmieście na dłużej. Myślałem o dalszym karmieniu mojego nałogu - zakupieniu kolejnej szyprówki albo dwóch. W internecie przy okazji ostatniej wizyty odnalazłem sklep na Węglarskiej, gdzie szyprówki były dość kaprawe, a przy lekturze tego wątku mało pochlebną opinię na temat jakiegoś lokalu na Wyspowej - którą to opinię planuję zweryfikować na własnej skórze, o ile sklep tam jeszcze zastanę, bo post o tym był trzy lata temu. Czy ktoś potrafi wskazać może inne sklepy z czapkami i/lub kapeluszami, niezależnie już od samych szyprówek? Pomijając oczywiście kapitańskie czapki ze straganów i sklepów z pamiątkami znad morza są jeszcze sklepy z kapeluszami w Sopocie na 3 maja (EWA) i w Wejherowie na ul. Rzeźnickiej lub Puckiej (blisko SKM) (Zakład Czapkarski Królikowski). W tym drugim szyprówki mają na bank 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 Gdzie w Gdansku mozna kupic tkaniny garniturowe dobrej jakosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 13 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2018 Mam nadzieję, że wątek nie umarł. Nie wiem czy powinien pisać w odpowiedzi tutaj, w przewodniku czy założyć wątek w dziale bespoke. Jeżeli jestem w złym dziale to poproszę administratorów o przeniesienie Szykuję się do uszycia garnituru formalnego. Po przeczytaniu tego wątku oraz innych rozumiem, że mamy głównie 5 krawców polecanych: 1. Stenka, 2. Tarasenko, 3. Dziekoński, 4. Konaszewski, 5. Wiśniewski. Jeżeli chodzi o garnitur to chciałbym dużo kwesti, ale na razie napiszę najważniejsze, z pytaniem, którzy z wyżej wymienionych Panów będzie spełniać moje wymagania, czyli: 1. Był w pełni szyty, nie klejony, 2. Dwurzędowa marynarka, dobrze wytaliona w pasie, ale nie za dużo w klatce (jestem wysoki, szczupły, ale mam też mały obwód klatki). 3. Rozważam mocno rękawy spalla camica (nawiązanie do stylu włoskiego), ale gdzieś czytałem, że con rollino jest bardziej formalny. Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 13 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2018 3 minuty temu, pmichal napisał: Mam nadzieję, że wątek nie umarł. Nie wiem czy powinien pisać w odpowiedzi tutaj, w przewodniku czy założyć wątek w dziale bespoke. Jeżeli jestem w złym dziale to poproszę administratorów o przeniesienie Szykuję się do uszycia garnituru formalnego. Po przeczytaniu tego wątku oraz innych rozumiem, że mamy głównie 5 krawców polecanych: 1. Stenka, 2. Tarasenko, 3. Dziekoński, 4. Konaszewski, 5. Wiśniewski. Jeżeli chodzi o garnitur to chciałbym dużo kwesti, ale na razie napiszę najważniejsze, z pytaniem, którzy z wyżej wymienionych Panów będzie spełniać moje wymagania, czyli: 1. Był w pełni szyty, nie klejony, 2. Dwurzędowa marynarka, dobrze wytaliona w pasie, ale nie za dużo w klatce (jestem wysoki, szczupły, ale mam też mały obwód klatki). 3. Rozważam mocno rękawy spalla camica (nawiązanie do stylu włoskiego), ale gdzieś czytałem, że con rollino jest bardziej formalny. Dziękuję za odpowiedzi Konaszewskiego oraz Dziekońskiego odrzuciłbym z automatu. Stenka i Wiśniewski nie wiem czy robią nieklejone marynarki. Do polecenia pozostaje Tasenko. Ja korzystam z usług Dawida Kuklińskiego @Ernestson. Wiele zależy jaki masz budżet. Dawid ze stylem włoskim radzi sobie bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2018 Godzinę temu, lupin napisał: ...Ja korzystam z usług Dawida Kuklińskiego @Ernestson. Wiele zależy jaki masz budżet. Dawid ze stylem włoskim radzi sobie bardzo dobrze. Si si 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 14 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2018 Staram się dobrze przygotować do tematu, więc czytałem dużo wątków na forum i właśnie Pan Dziekoński niestety ponoć wiele razy idzie na masówkę. O Dawidzie Kulińskim nie znalazłem nic wcześniej, ale na pewno poczytam i przejrzę. Dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 14 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2018 Biorąc pod uwagę Twoje wymagania, wydaje mi się, że w grę wchodzą w Trójmieście tylko Sergiusz Tarasenko i Dawid Kukliński. Pozostali albo szyją na kleju (lub częściowo na kleju), albo szyć ładnie nie potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2018 1 godzinę temu, pmichal napisał: O Dawidzie Kulińskim nie znalazłem nic wcześniej Tu masz trochę napisane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 14 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2018 Dzięki za linka, przeczytam. Pooglądam zdjęcia w internecie, ich projekty oraz postaram się osobiście pojechać. Zależy mi jednak na szyciu pełnym. Wiem, że Pan Stenka jest tańszy od pozostałych, a jego projekty na forum są ładne i ludzie są zadowoleni. Nie mniej jednak chciałbym, aby ten garnitur był na lata i zrobiony możliwie jak najlepiej. Dziękuję za uwagi i za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mst12 Napisano 25 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2018 Witam szanownych kolegów, Szukam krawca w Trójmieście lub okolicach, który dokonałby przeróbek marynarki (skrócenie rękawów od góry i skrócenie marynarki) i nie wziął za to więcej niż marynarka jest warta. Przypuszczam, że magicy od bespoke mogą mieć teraz za dużo zleceń na garnitury ślubne. Większość zakładów specjalizujących się w przeróbkach krawieckich ma w swojej ofercie tylko skracanie rękawów od dołu, a że marynarka ma prawdziwe zapięcie na guziki zamiast atrapy to będzie ciężko. Polecilibyście kogoś? Ewentualnie czy da się marynarkę obrobić tak, żeby przerobić autentyczne zapięcie na guziki na atrapę? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 27 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2018 Panowie, gdzie teraz robić poprawki krawieckie w Trójmieście? Pan Stenka się tym nie zajmuje, pan Tarasenko tak samo. Pan Dziekoński mnie już kiedyś zawiódł, pan Konaszewski - oh no. Możecie coś polecić? Mogę iść do pani Grażynki, ale po co zadawać sobie i ubraniom cierpienie? PS. Salon pana Wiśniewskiego w Gdyni też nie robi poprawek. Jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2018 Nie wiem w czym konkretnie nawalił Dziekoński u Ciebie. Ja robię przeróbki u niego, fakt, że bardzo proste, ale poza jednym wypadkiem, kiedy nie zrozumieliśmy się co do wycięcia butonierki nie miałem zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi